De bouw 

Van clubhuis De Chute

Zo is de Chute geworden na meer dan een jaar hard werken door alle leden van scouting JMC en vele vrijwilligers. Een clubhuis om trots op te zijn en waar de leden met veel plezier hun opkomsten draaien. Clubhuis De Chute is gebouwd op een prachtige locatie in het groene Van Tuyllpark aan de Van der Hagenstraat te Zoetermeer. 

 

 

Bekijk hieronder een kleine impressie van de bouw van de Chute, middels foto's uit de krant

Streekblad 11-06-1999

Na het bodem onderzoek, waaruit bleek dat we niet hoefden te heien, begonnen we met het maken van de fundering die uit beton en ijzer bestaat. Daarboven kwam een rijtje bakstenen en het hout van Finnlogs, waar clubhuis de Chute uit bestaat.

 

Streekblad 18-06-1999

Wethouder Jo Fijen plaatst op woensdag 16 juni 1999 samen met enkele scouts de eerste balk voor het nieuwe clubhuis, tevens de start van een 5-daagse bouwmarathon.

 

Zoetermeersche Courant 17-06-1999

Hier is goed te zien hoe het hout is opgestapeld en in elkaar is geschoven.

 

Streekblad 30-07-1999

Op 2 juli 1999 werd het hoogste punt bereikt: Pannenbier!

 

Streekblad 11-08-1999

Na het plaatsen van 3900 dakpannen moesten ook nog 7000 trottoirtegels worden gelegd

 

Zoetermeersche Courant 17-01-2000

Zaterdag 27 november 1999 was het 'V-day', scoutinggroep John McCormick ging verhuizen. In de tweede week van december werd de oude Chute gesloopt en op zaterdag 15 januari 2000 vond de feestelijke officiŽle opening plaats van de nieuwe Chute met het oplaten van ballonnen.

 

Finnlogs

             

Er zijn verschillende manieren hoe het hout wordt gemaakt voor de bouw, scouting JMC heeft gekozen voor de rechthoek

 

Omdat het clubhuis van hout is en dus krimp en uitzet door het verschil van winter en zomer zijn er tussen de spijkers en het hout veren gezet om dat verschil op te vangen (zie hieronder).

 

Wij zouden geen scouts zijn, als we niet zouden nadenken over het milieu.

 

Dus hebben we voor Finnlogs gekozen. Want zij kappen het hout maar planten gelijk weer nieuwe bomen zodat er over 100 jaar weer een nieuw groot bos is.

 

 

Nog wat foto's van de bouw

In 2009 en 2010 werd de Chute van een nieuwe verflaag voorzien

   Bekijk de foto's van het verfweekend

 

In 2016 werd het hele buitenterrein als jubileumcadeau vernieuwd. Zo kreeg de 70 jarige Scouting JMC ook een geheel nieuwe kampvuurkuil.

   Bekijk de foto's 

 

  Bekijk ook Verhuur van De Chute

  Terug naar Clubhuis De Chute

 

De bouw van clubhuis De Chute  Scouting JMC Zoetermeer