Afscheid voorzitter

Woensdag 25 juni 2014

Na de groepsraad van woensdag 25 juni 2014 mocht voorzitter Hermen van Dalen na drie termijnen van 3 jaar zijn voorzittershamer bij Scouting JMC inleveren. Statutair gezien is het tijd voor vernieuwing. 

  

Als dank voor zijn inzet ontving Hermen het Waarderingsteken van Scouting Nederland. 

Als herinnering kon iedereen wat schrijven op een fotocollage. 

                            

Hermen blikte vervolgens terug op zijn bewogen jaren met de nodige verhalen over Scouting JMC 

en de bloeiende samenwerking met de andere drie Zoetermeerse scoutinggroepen Ashanti, Impeesa en Pocahontas. 

 

Bericht van Hermen van Dalen op facebook:

 

Na drie termijnen zit het er vandaag dan toch op. Ik heb vanavond met de groepsraad mijn voorzittershamer van Scoutinggroep John McCormick mogen inleveren. Statutair gezien is het tijd voor vernieuwing. 

Wat een geweldige periode is het geweest en wat een prachtige vereniging en stichting staat daar! 

In de afgelopen jaren heb ik als voorzitter veel mee mogen maken, veel lief en helaas ook leed. Een zeer opmerkelijk moment is bijvoorbeeld het overlijden geweest van Henk van Es, vrijbuiterleiding en voormalig Secretaris. Het was geen plotseling overlijden, maar een na een slopende ziekte. Daardoor hebben we als bestuur een voorbereidingsperiode gehad. Maar dan was op een gegeven moment toch het onvermijdelijke moment daar. 

En trots, ja trotsheid valt het wel te noemen wanneer je die groep ziet staan. De vrijwilligers die zich ieder week inzetten voor de kinderen. Of dat moment met de dodenherdenking, wanneer de kids daar staan. Ja dan ben ik oprecht trots! 

Daarnaast ook kleine kinderen worden groot, dat is een van de mooiste dingen van scouting. Het zien groeien van mensen, niet alleen in lengte maar ook in maturiteit. De relaties die je ziet groeien. De bevers van toen zijn de Explorers of zelfs leiding van nu. De bloeiende samenwerking met de andere drie Zoetermeerse scoutinggroepen Ashanti, Impeesa en Pocahontas. 

Een leuke verrassing was dat de (adinterim-) voorzitters van deze drie Zoetermeerse groepen vanavond ook aanwezig waren, Dorin Bolkesteijn, Mark Jacobs en Sven Pribnow Ook Laurens vanuit Regio Delfland en Roosje en de kids waren aanwezig. 

En als klap op de vuurpijl heb ik vanavond het Waarderingsteken van Scouting Nederland gekregen! Thanks Fedde Boersma! Die krijgt uiteraard een mooi plekje 

Hoe nu verder? Ik ben in ieder geval de komende drie jaar vanuit Regio Delfland het Landelijke raadslid. Daarnaast zit ik per direct in het Doe-teammanager scouting John McCormick als adviseur van het bestuur. 

En nee, ik ga niet met pensioen. De twee avonden in de week welke ik gemiddeld aan de functie voorzitter besteedde gaat de komende tijd zitten in het raadswerk voor de Fractie van VVD Zoetermeer zitten. Daar heb ik ook veel zin in. 

John McCormick je bent een prachtige verenging!

 

 

 

Afscheid voorzitter  Scouting JMC Zoetermeer