Fotopagina Explorers

Zomerkamp 2015

De explorers waren van 11 t/m 18 juli op zomerkamp. In  twee etappes gingen ze op de fiets via Chaam naar kampeerterrein De Brink in Herentals te België.

Natuurlijk de route zelf uitvogelen aan de hand van diverse route technieken.

Met de waterbus mee naar Dordrecht.

Een collega van Marc wilde wel voor de lunch zorgen... We werden een partij in de watten gelegd!

                

Groeten uit Brabant

Daarna vervolg fietstocht: Totaal 104km gefietst volgens de gps. Daarvan 13km met de waterbus.

De eerste overnachtingsplek in Chaam.

Zondagochtend vroeg. Nog even ontbijten in de regen. Zucht 

En weer op de fiets. Inmiddels droog. Op naar Herentals. 

Rond 13.00 uur kwamen we bij het kampterrein aan.

                          

effe chillen

koken

  

Diner time. 

Maandag 13 juli: Druk bezig met de buitenkeuken. Lieten ons niet door het weer tegenhouden.

De vuurtafel in gebruik.

 De heren hebben hun best gedaan voor een voedzame maaltijd.

Over de gaarheid van de boontjes vond enige discussie plaats. 

Morgen zijn de dames aan de beurt, de begeleiding is benieuwd.

Dinsdag 14 juli: Effe boodschappen doen!

Hier moesten we het dan maar mee doen.

Woensdag 15 juli stond na het uitslapen van de nachtelijke dropping de ochtend het teken van teambuilding activiteiten. Na de snelle lunch vond er een workshop mes en bijl veilig gebruik plaats. Aansluitend werden er d.m.v. een bestekhouder en een Prullenbakje een persoonlijk kookstel gemaakt. Iedereen kon op deze wijze gebruik maken van een eigen ikea woodstove en action "Billycan".

Ons eigen bestek maken. Een lepel en een spaan.

Zoals het moet.

Zoals het niet moet.

Zij aten als eerste. Smaakt niet eens verkeerd.

Donderdag 16 juli met de jongelui gekanood! Michelle en Carlijn hadden een duikboot gehuurd.

Volgens jaar voor iedereen een extra cursus voor vertrek. 

Helaas heeft alleen de begeleiding het droog gehouden. Maar daar zijn we dan ook begeleiding voor??

Zeldzaam beeld materiaal

Vrijdag 17 juli een traditionele "mutsendag" in Antwerpen. Na een mooi uitzicht over de stad kon ieder z'n gang gaan van shoppen tot de Mac onveilig maken voor ieder wat wils. 

Daarna met de metro naar de grootste bioscoop van Europa (keuze uit tientallen films).

Daarna terug naar het centrum voor het avond eten. 

Daarna weer veilig op het kampterrein voor de laatste avond. Zaterdag afbreken en op naar huis.

 

 

 

Zeilen 

26 april 2015 gingen de explorers een dagje zeilen met Pocahontas

 

 

 

 

Crea-opkomst

3 april hadden de explorers een crea-opkomst, lekker kleuren en sociaal doen.

 

 

 

Brandweer

27 februari 2015 brachten de explorers een bezoek aan de brandweer.

  Bekijk meer foto's

 

 

Schommel

16 januari 2015 met z'n allen op de schommel

 

 

 

'Een belevenis' weekend, 21 t/m 23 november 2014 

Alle spullen zijn gepakt, zaken zijn voorbereid, en het weer stond ons bij. We konden vertrekken. Edward en ik vertrokken als 1e van de begeleiding richting Fort Prins Frederik. We wilde graag op tijd zijn, zodat we bij daglicht konden verkennen en de net nieuw aangeschafte tentparachute konden instaleren. 

Na een kort ritje van 1 uur kwamen we aan in Ooltgensplaat, Ooltge….? Ja, Ooltgensplaats. De zon scheen en na een uur in een warme auto hadden we buiten toch ineens de dikke jas nodig die we uit voorzorg hadden meegenomen. 'Het kan nog wel eens koud worden' werd vooraf verteld. 

Op de binnenplaats van het fort leek het in eerste instantie wat verlaten. We zijn op zoek gegaan naar de beheerder. Uiteindelijk werd ons de weg gewezen naar zijn chalet. Hier werden we onthaald door een pure scout die ons direct wegwijs maakte op het terrein. Onze slaapplaats werd vermeld en we zijn op verkenning uit gegaan. 

Toen ik vertrok dacht ik aan een groot fort, met knetterende houtvuren. Eenmaal rond gelopen te hebben bleek het te gaan om een recreatiepark met bungalows en caravans en met op het terrein her en der wat bunkers en in het midden een grote burcht. Kijk dan ook eens op de site vooraf! 

 

We zijn zoals vermeld niet zonder rede als 1e weggegaan, want we wilde de parachute ophangen en als onderdak gebruiken om onder te koken. Maar zoals gezegd ging het om een recreatiepark en hier waren niet zulke hele grote velden aanwezig met grote hoge bomen als centraal ophangpunt voor de parachute. Na flink wat geploeter, gezweet en gevloek hebben Edward en ik zich gewonnen moeten geven. Nee, de parachute ging deze keer niet lukken. 

Helaas… 

Dan maar een hapje eten. Op de heenweg hadden we voor het dorp een gezellige snackbar gespot en hier hebben we dan ook een behoorlijke schotel naar binnen gewerkt uit frustratie. Maargoed, hij was wel lekker. 

Onderhand was het alweer een stuk later en de Explo's zouden allemaal rond 8 uur komen. Eenmaal weer aangekomen op terrein werden we vrij snel gebeld door Marc en Eric die ook in de buurt waren. 'Jongens hoe ziet het er daar uit?' 'Ja het is een belevenis..' Dit zou dan ook het hele weekend als motto worden gebruikt. 

 

Na een geïmproviseerd bord als wegwijzer te hebben uitgehangen kwamen de 1e explo's binnen druppelen. Nog een beetje vertwijfeld kijkend naar de bunker waar ze in moesten gaan slapen. Ohja, de bunker heeft in WOll dienst gedaan als gevangenis. He gezellig. De avond was al behoorlijk ingevallen en het weekend was begonnen. 

Het weekend stond in het teken van: Samenwerken, Samendoen, Leren kennen etc. 

 

De matjes waren neergelegd, de boodschappen uitgepakt en het vuur was aan aangestoken. Omdat het een behoorlijk nieuwe groep is, met niet alleen nieuwe Explo's, maar ook met een nieuwe begeleiding, werd er vooraf gemeld dat er een product meegenomen moest worden die op jezelf sloeg. Na leuke anekdotes was het vuur lekker warm en konden de braadworsten inclusief broodjes gebakken worden. Deze roken wat naar rubber door de verbrande schoenzool van Patrick, maar uiteindelijk smaakte ze prima.

 

 

De avond ging snel om en iedereen zocht zijn bed op. Ondanks het vuur was het behoorlijk fris. Ik vond het een bijzondere ervaring, zo'n 1e nacht in een bunker. 'een belevenis'. Ik zal maar niet vermelden waar ik de buitendeur voor aanzag. 

 

Een aantal uren verder werd iedereen rustig wakker. Alhoewel, rustig? Krimmenele, wat kunnen die Edward en Marc snurken zeg. Dat leek wel een houtzagerij in ploegendienst. En na zo'n nacht allebei durven zeggen:' nee, ik heb er geen last van gehad'. Nee gek he! Zoals misschien bekend is, zijn de Explorers een opstap naar volwassenheid. Hier hoort dan ook wat zelfstandigheid bij. Ik overdrijf niet dat het 1,5 uur geduurd heeft voordat er iets aan het ontbijt gedaan was. Maar het is het 1e weekend. Iedereen moet wennen zullen we maar zeggen.

 

  

 

De dames, Carlijn en Evelien hebben voor iedereen heerlijke eitjes gebakken en na het ontbijt(11 uur) en een volle maag begonnen we met de teambuildingsactiviteiten. Er werd goed meegedaan en hopelijk wat van opgestoken. Omdat we vrij laat hadden gegeten werd er ook wat later geluncht.

 

  

 

In de middag hebben we nog lekker gewandeld richting een uitkijktoren.

 

 

We konden niet te lang wachten met het avond eten, want er stond stoofvlees op het programma. Hierbij sloot Michelle bij de groep aan om na een volleybal wedstrijd de groep compleet te maken. Uiteindelijk vond iedereen zijn taak en werd het avond eten voorbereid. Dit is altijd weer even wennen, want koken boven houtvuur doe je niet elke dag. De Dutch Ovens(pannen die op het kampvuur kunnen) werden klaar gemaakt en het eten kon erin. Pruttelen maar! Na meerdere keren kijken en dik 1,5 uur later kon niemand meer wachten en zijn we begonnen met eten. Wat spijkers en een versleten schoen hadden niet misstaan bij dit vlees… Om ervoor te zorgen dat het dessert ook werd gerealiseerd hebben een aantal zwoegers nog appels staan schillen. Uiteindelijk, na wat lange minuten wachten konden we beginnen aan een over heerlijke appeltaart, toch Eric? Uiteindelijk was het allemaal prima te eten.

 

  

 

Tijdens dit feestmaal schoof de vader van Evelien nog even aan, om ook te proeven van de taart en daarna Evelien mee naar huis te nemen. Zij was ondanks dat ze ziek was toch gekomen. Toppie!

 

 

Zo'n dag gaat uiteindelijk hard en de avond vloog voorbij. Iedereen leek vol te zitten van het eten, maar ik had trek. Ik zal alle opmerkingen maar niet plaatsen, maar het was in de trend van: 'Johhh, hol vat'. Ach ja ik heb een gladde rug dus ik laat het snel van me afglijden. Maar nog geen 5 tellen later gaat de zak chips rond en is de aangebroken zak snoep na een halve ronde bijna op. Jaja, hol vat he!

 

Het was een wat warmere avond dan de avond ervoor en uiteindelijk kroop iedereen na wat goede en sterke verhalen zijn of haar bed in. Ik ben maar wat eerder gaan liggen zodat ik zou slapen voordat die 2 houtzagerijen zouden gaan slapen. Let nou net dat Marc dit zelfde idee had.

 

 

De volgende ochtend werd na wat mokken en morren het ontbijt weer opgestart en werd er wederom een heerlijk eitje gebakken. 

Omdat iedereen zo enorm vol zat van de Dutch Oven gerechten is er maar besloten dat de taart van Michelle, die ze voor der verjaardag had meegenomen de volgende ochtend gegeten zou worden. Dit was dus een heerlijke aanvulling op het ontbijt. De bunker werd leeggehaald, opgeruimd en schoon geveegd. De aanhangwagen werd ingeladen en iedereen maakte zich klaar voor vertrek richting huis. 

Bij de chute aangekomen nog even wat spullen uitgeladen en daarna heerlijk thuis gedoucht! 

 

Naar mijn idee was het een zeer geslaagd weekend! Echt een belevenis.. 

Tot snel en bedankt. 

 

Tim Christiaans 

Explorer begeleiding

 

 

 

Klik hier voor de volgende fotopagina van de explorers

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over de Explorers

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Fotopagina Explorers  Scouting JMC Zoetermeer