Laatste nieuws

Scoutingseizoen 2016-2017

Lees hieronder de nieuwsberichten van onze groep uit seizoen 2016-2017 of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de  webmaster.

 

 

Overvliegweekend  25 en 26 augustus 2017 

Het Scoutingseizoen 2017-2018 gaat zaterdag 26 augustus 2017 van start bij Scouting JMC met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Op welke manier er dit jaar wordt overgevlogen blijft natuurlijk nog even geheim.

Op vrijdagavond 25 augustus om 19.00 uur verwachten we met slaapspullen bij de Chute: de bevers die overvliegen, de welpen, de gidsen, de verkenners, de vrijbuiters en de explorers. Samen met de leiding gaan de jeugdleden dan de slaapplekken klaar maken. Daarna zijn er nog avondactiviteiten en gaan we lekker slapen. We gaan er vanuit dat de kinderen al gegeten hebben als ze vrijdagavond aankomen. 

Zaterdag 26 augustus om 09.30 uur, na het ontbijt, verwachten we de overige bevers bij de Chute. In de ochtend is er een gezamenlijk spel en na de lunch, om 13.00 uur, gaat het overvlieg spektakel echt beginnen. 

Alle papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes en andere familieleden van de kinderen die overvliegen zijn vanaf 12.45 uur welkom om de overvliegers te komen aanmoedigen en om foto’s te komen maken. Het overvliegen duurt tot 15.00 uur waarna de kinderen weer naar huis mogen. 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC daagt je uit... 

 

De groeiende Scoutinggroep John McCormick heeft  ruimte voor nieuwe vrijwilligers en daagt daarom enthousiastelingen uit leiding te worden. Op dit moment wordt met name voor de welpen (7-11 jaar) extra ondersteuning gezocht op de zaterdagochtend van 9.30-11.30 uur. Elke week gaan creatieve mensen de uitdaging aan om binnen het team van vrijwilligers, nieuwe activiteiten voor de twee uur durende opkomsten te verzinnen. Naast deze opkomsten wordt er een enkele keer een weekend gehouden en als afsluiting van het seizoen is er een zomerkamp van een week. 

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de groepsbegeleiders John Hogebrug (06-22369222) en Gepko Wolters.     

 

>> Bekijk de flyer

 

 

Bekijk Vrijwilligers gezocht bij Scouting JMC in het nieuws:

Streekblad 10-08          AD 11-08         Zoetermeersdagblad.nl

 

 

 

 

 

 

Zondag in 't Park 13 augustus 2017 

Het kleinschalige festival ‘Zondag in ‘t park’ verrast je met artistiek talent, kinderworkshops, theater, muziek en food. 

Waarom zou je eigenlijk nog op vakantie gaan? 

Je wordt met open armen ontvangen op 16, 23 en 30 juli en 6 en 13 augustus 2017 in het Nicolaaspark, achter Dorpsstraat 12, in Zoetermeer. Het park is open van 13- 20 uur. ‘Zondag in ‘t park’ is gratis toegankelijk en inspirerend voor iedereen!  

 

Na het succes van vorig jaar was ook dit jaar Scouting JMC op zondag 13 augustus weer van de partij voor de stoere zaken. Zo konden de jonge bezoekers broodjes boven het vuur bakken, marshmallows roosteren en een toren bouwen met bamboestokken en elastiek. 

 

>> Bekijk de foto's             >> Bekijk het filmpje  

 

 

Bekijk Scouting JMC bij Zondag in 't Park in het nieuws:

Postiljon 03-08         Streekblad 03-08          Zoetermeersdagblad.nl       Zoetermeeractief.nl       Zoetermeeractief.nl (+filmpje)

 

 

 

 

 

Bon in het Speelmeerpaspoort 

In 2017 houdt Scouting JMC geen Speelmeerdag maar hebben we wel gezorgd voor een kortingsbon in het SpeelmeerPaspoort. Het paspoort is in juni 2017 aan alle basisschoolleerlingen in Zoetermeer uitgereikt om in de zomervakantie te kunnen genieten van het Zomerfestival bij Speelmeer. Het is een leuk en inspirerend boekje waarmee je ook flinke kortingen krijgt op allerlei activiteiten en attracties. Zo hoef je je ook deze zomer niet te vervelen!

 

De kortingsbon van Scouting JMC geeft nieuwe leden bij inschrijving en inlevering van de bon 2 maanden gratis lidmaatschap in plaats van 1 maand. Zo kan je elke week leuke en spannende activiteiten doen en nieuwe uitdagingen aangaan met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Word je lid van Scoutingroep John McCormick dan beleef je het hele jaar rond allerlei avonturen.

Voor informatie omtrent lidmaatschap, inschrijven en kosten kan contact opgenomen worden met de ledenadministratie: José van der Heijden (079-3436885). 

 

 

 

 

 

 

Zomerkamp  8 t/m 15 juli 2017 

Van 8 tot en met 15 juli 2017 sluiten de welpen (sioniehorde en dewanihorde), scouts (gidsen, verkenners en vrijbuiters) en explorers het seizoen 2016-2017 af met de jaarlijkse zomerkampen. De bevers gingen al eerder, tijdens het Pinksterweekend, op kamp. 

Samen met vrienden en vriendinnen beleven ze de tijd van hun leven tijdens een week kamperen of bivakkeren in een gebouw van een collega Scoutinggroep. 

Het kamp is het hoogtepunt van het Scoutingjaar. Alles wat de scouts het afgelopen jaar geleerd hebben, brengen zij in de praktijk. Een weekje zonder ouders samen uitdagende en grensverleggende activiteiten ondernemen in de vrijheid van de natuur. Niet alleen in Nederland maar ook over de grens. 

 

Bekijk de foto's op de fotopagina van de speltak door op de naam van de speltak te klikken

 

>> Bekijk ook de foto's van het Jubileumkamp van vorig jaar nog eens 

 

 

 

 

Bekijk het zomerkamp bij JMC in het nieuws:

Postiljon.nl         Zoetermeersdagblad.nl        Zoetermeeractief.nl       Streekblad 13-07       Scoutingnieuws.nl        Postiljon 13-07        Zoetermeersdagblad.nl 

 

 

 

 

 

 

24e JMC Vrijwilligers Chat 

Vrijwilligers Gezocht! 

 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric en Martha is de 24e Chat op 1 juli 2017 met Evelien Boelders, tot voor kort Welpenleiding. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Evelien beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

Met het vertrek van Evelien bij de welpen is Scouting JMC hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers en daagt daarom enthousiastelingen uit leiding te worden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de groepsbegeleiders John Hogebrug en Gepko Wolters.

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Evelien

 

 

 

 

Veteranenavond 24 juni 2017 

Op Zaterdagavond 24 juni wordt in Zoetermeer voor het twaalfde jaar de Veteranenavond gehouden. Ook dit jaar is er een defilé door een deel van Zoetermeer. Historische en moderne voertuigen van de Krijgsmacht die zijn ingezet bij vredesmissies rijden mee. De voertuigen vertrekken om 18.30 uur vanaf de Buytenparklaan en komen rond 19.30 uur aan op de Markt. Jeugdleden van Scouting JMC mogen weer meerijden met de verschillende voertuigen. Ook helpen leden van Scouting JMC de gemeente Zoetermeer met hand en spandiensten als de op- en afbouw en het opspelden van anjers bij de genodigden. Verder kunnen kinderen zich bij de tent op de Markt in de legerkleuren laten schminken en met bijpassende outfit op de foto worden gezet.

 

>> Bekijk de foto's

 

>> Meer info op de site van de gemeente

 

 

 

Regionale Jungledag 17 juni 2017 

Zaterdag 17 juni deden de welpen van Scouting JMC mee met de regionale Jungledag. Samen met andere welpen uit Regio Delfland hebben ze allerlei leuke spelletjes gedaan bij Scoutcentrum Het Kruithuis in Delft. 

 

 

 

 

 

JMC-dag 10 juni 2017 

Op zaterdag 10 juni vierde Scouting JMC haar 71ste verjaardag tijdens de jaarlijkse JMC-dag. Van 14.30 tot 20.00 uur waren de scouts actief met speuren en koken bij clubhuis De Chute. Zo liepen we in 6 gemengde groepjes met bevers, welpen, gidsen, verkenners, vrijbuiters en explorers 3 tochten in het Van Tuyllpark. Er was een kruispunten-, een smiley- en een kompasroute. Bij aankomst op het juiste punt werden ingrediënten voor de avondmaaltijd gevonden. Terug bij de Chute werd de maaltijd bereid. De ananas werd in stukjes gesneden en aan een stokje omwikkeld met een plakje spek boven het vuur verwarmd. Vervolgens werden de aardappels, wortels, sperziebonen, champignons en uien in stukjes gesneden en samen met wat kruiden, gehakt en kaas in aluminiumpakketjes op het vuur gelegd. Als toetje werd een ijshoorntje gevuld met chocolade, banaan en marshmallow, wat gesmolten ook weer heerlijk smaakte. Na het opruimen werd er nog bij het kampvuur gezeten.

 

>> Bekijk de foto's

 

 

Bekijk de JMC-dag bij Scouting JMC in het nieuws:

ZoetermeersDagblad.nl           Postiljon 15-06         Streekblad 15-06

 

 

 

 

Indianenkamp Bevers 3 t/m 5 juni 2017 

Helaas was er weer eens iets misgegaan met één van de proefjes van Professor Plof en kreeg hij tijdens het Pinksterkamp visioenen van een indianen medicijnman die zijn hulp vroeg. Hij raakte erg geïnteresseerd in alles wat met indianen te maken had en ontdekte inmiddels dat hij ingrediënten moest hebben voor een medicijndrank. Professor Plof vroeg de bevers of zij hem daarbij wilden helpen. Als dank konden de bevers dan veren verdienen om een eigen indianentooi te kunnen maken. De ingrediënten moesten de bevers zoeken en konden zij verdienen. We hadden de volgende ingrediënten nodig: 1 liter slootwater, 5 bloeiende paardenbloemen, 3 uitgebloeide paardenbloemen, 10 madeliefjes, 1 glaasje koude brandnetelthee, 1 borrelglaasje dropextract, 2 eetlepels geraspte gember,1 theelepel hete sambal, 1 haar van een echte indiaan, 2 grote schelpen uit de zee, 1 glas vuurwater, sap van 1 kokosnoot. 

 

>> Bekijk de foto's van Martijn Sinnema van Scouting Rustenburg te Den Haag.

 

 

 

 

 

 

23e JMC Vrijwilligers Chat 

Al 2 jaar de JMC Vrijwilligers Chat! 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline en Eric is de 23e Chat op 1 juni 2017 met Martha Spruit, Vrijbuiterleiding. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Martha beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Martha

 

 

 

 

 

 

LSW 3-5 juni 2017 

Bij Scouting Labelterrein Buitenzorg in Baarn vindt in het Pinksterweekend (3-5 juni) de 82e editie plaats van de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW). Hierbij gaan honderden scouts uit Nederland de strijd met elkaar aan voor de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. Zoetermeer is hierbij met 3 ploegen goed vertegenwoordig. Namens Scouting JMC zal ploeg 'Vliegende Eekhoorns' van de gidsen deelnemen. Zij eindigde tijdens de voorrondes in Regio Delfland op de 3e plaats. Tijdens de LSW staan ze met ploegnummer 110 op sub kamp Hulk Laboratory. 

 

>> Uitslag: De JMC gidsen eindigde met 6546 punten op de 22e plaats van de totaal 105 deelnemende ploegen. Een topprestatie!

 

 

Bekijk de LSW met Scouting Zoetermeer in het nieuws:

ZoetermeerActief.nl       AD 24-05      Postiljon 25-05       Streekblad 25-05        ZoetermeersDagblad.nl

 

 

 

 

Scouting JMC daagt je uit... 

 

De groeiende Scoutinggroep John McCormick heeft  ruimte voor nieuwe vrijwilligers en daagt daarom enthousiastelingen uit leiding te worden. Op dit moment wordt met name voor de welpen (7-11 jaar) extra ondersteuning gezocht op de zaterdagochtend van 9.30-11.30 uur. Elke week gaan creatieve mensen de uitdaging aan om binnen het team van vrijwilligers, nieuwe activiteiten voor de twee uur durende opkomsten te verzinnen. Naast deze opkomsten wordt er een enkele keer een weekend gehouden en als afsluiting van het seizoen is er een zomerkamp van een week. 

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de groepsbegeleiders.     

 

>> Bekijk de flyer

 

 

 

 

Dodenherdenking 4 mei 2017 

Op donderdag 4 mei 2017 vindt in heel Nederland de Nationale Herdenking plaats. We herdenken dan alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Leden van Scoutinggroep John McCormick lopen op verzoek van de gemeente Zoetermeer mee met de stille tocht en verzorgen de kranslegging bij de herdenking in het Wilhelminapark. Traditiegetrouw worden vooraf bloemen gelegd bij het graf van John McCormick bij de Oude Kerk in de Dorpsstraat.

 

 

Bekijk de dodenherdenking met Scouting JMC in het nieuws:

AD 03-05vp       AD 03-05       Zoetermeeractief.nl (met foto's en filmpje)        AD 05-05

 

 

 

 

 

22e JMC Vrijwilligers Chat 

Al 2 jaar de JMC Vrijwilligers Chat! 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John en Jacqueline is de 22e Chat op 1 mei 2017 met Eric van der Niet, Explorer begeleiding. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Eric beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Eric

 

 

 

 

 

Koningsdag 27 april 2017 

Op donderdag 27 april vanaf 11.00 uur daagt Scouting Zoetermeer je uit met allerlei leuke activiteiten op het Dobbe eiland. Haal bij de scoutingtent een loopkaart en ga aan de slag. Natuurlijk kan je schminken en op het luchtkussen, maar probeer ook de mega sjoelbak, de toren van Pisa, het stokkenvangspel en vele andere uitdagende activiteiten. Wat dacht je van varen op de plas of spijkerbroek hangen. Ook worden er diverse pionier objecten gebouwd met houten palen en touw en helpen de scouts met de ballonnenwedstrijd. 

 

>> Bekijk de foto's

 

 

Bekijk Koningdag met Scouting Zoetermeer in het nieuws:

AD.nl        Streekblad 06-04         Scoutingnieuws.nl        Streekblad.nl      Postiljon 20-04       ZoetermeerActief.nl         Zoetermeersdagblad.nl          Postiljon.nl

 

 

 

 

RSW 21 t/m 23 april 2017 

Van vrijdag 21 t/m zondag 23 april werd de RSW (Regionale Scouting Wedstrijden) van Regio Delfland gehouden bij Scouting Labelterrein Bieslandse Bos in Pijnacker. 

Met maar liefst 750 punten bleken 'De Vliegende Eekhoorns', gidsen van Scouting JMC op de 3e plaats te zijn geëindigd van de 18 deelnemende groepjes. Met deze plek mogen de gidsen naar de LSW (Landelijke Scouting Wedstrijden) van 3 t/m 5 juni in Baarn. 

Gefeliciteerd en suc6!

 

 

 

 

 

Geslaagd voor Cursus Jeugd EHBO 

Woensdagavond 19 april deden 12 scouts van Scouting JMC examen voor de Cursus Jeugd EHBO. In clubhuis De Chute werd na 7 lessen van René van Aalderen (verkennerleider en professioneel instructeur EHBO) een officieel examen van het Oranje Kruis afgenomen onder toezicht van een externe examinator. In tweetallen kregen de scouts examenopdrachten waarbij Lotus slachtoffers meerdere realistische ongeval situaties naspeelde.

Met het slagen voor het examen verdienen de scouts niet alleen het diploma Jeugd EHBO, maar ook het gewilde specialisatie-insigne EHBO voor scouts. 

De jeugdleden vonden het examen spannend maar ook wel erg leuk om te doen.

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

Bekijk de Cursus Jeugd EHBO bij Scouting JMC in het nieuws: 

Scoutingnieuws.nl        ZoetermeerActief.nl         Dichtbij.nl         Zoetermeersdagblad.nl         Postiljon.nl         Streekblad 27-04          Postiljon 27-04

 

 

 

 

 

21e JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan en John is de 21e Chat op 1 april 2017 met Jacqueline IJedema, beverleidster. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Jacqueline beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Jacqueline

 

 

 

 

 

Vrijbuiters op site Scouting Nederland 

Scouting Nederland heeft een stoere foto van de vrijbuiters gemaakt tijdens de 2daagse hike van het zomerkamp in Luxemburg in 2015 geplaatst op de voorpagina van de website.

 

 

 

 

 

 

NLdoet 11 maart 2017 

Op zaterdag 11 maart 2017 gingen de handjes uit de mouwen bij clubgebouw 'De Chute' voor een grondige schoonmaakbeurt tijdens NLdoet. Rond 9.00 uur begonnen ruim 20 vrijwilligers van zowel binnen als van buiten de vereniging met uiteindelijk een geweldig eindresultaat. Zo werden de ramen gelapt, de keuken onder handen genomen, het sanitair gepoetst, het gebouw spinragvrij gemaakt, de bladeren uit de dakgoten verwijderd en de gevel met een hogedrukreiniger schoongespoten. Daarnaast werden onder begeleiding van een deskundige 2 keerwanden geplaatst en de berg aarde naast de containers afgegraven. Een hele uitdaging, maar met prachtig weer, een goede samenwerken en een gezellige sfeer gingen de vrijwilligers vol enthousiasme voor een schone en veilige speelomgeving voor onze scouts. Ook stonden weer andere vrijwilligers klaar voor de koffie, thee en een welverdiende lunch. De bevers gingen ondertussen met bezems en vuilniszakken op pad om de omgeving van het clubgebouw en het parkeerterrein van al het afval te ontdoen.

 

>> Bekijk de foto's

 

 

Bekijk NLdoet bij Scouting JMC in het nieuws:

Postiljon 16-02       AD 16-02         ZoetermeersDagblad.nl         ZoetermeerActief.nl

ZoetermeerActief.nl        ZoetermeersDagblad.nl      ZoetermeerActief.nl      Streekblad 16-03

 

 

 

 

 

iScout 4 maart 2017 

Zaterdag 4 maart deden 8 JMC-ers samen met 12 leden van Ashanti mee met iScout. Omdat de eigen clubgebouwen niet beschikbaar waren werd er uitgeweken naar het gebouw van Pocahontas.

iScout is een virtuele Wereldreis die voert langs creative Doe-opdrachten en uitdagende Reisvragen over culturen, landen en plaatsen op deze aarde. Zo'n 8400 scouts uit meer dan 17 landen speelden het spel in 381 teams online tegen elkaar. Via een speciale website stonden de teams in contact met elkaar en met de jury. Internet, samenwerken en creativiteit waren de belangrijkste ingrediënten van de iScout Wereldreis. Team JMC & Ashanti Zoetermeer eindigde na een erg gezellige avond op de 221ste plek.

 

>> Bekijk de foto's

 

 

 

 

20e JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber en Daan is de 20e Chat op 1 maart 2017 met John Hogebrug, groepsbegeleider. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we John beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met John

 

 

 

 

 

Opbrengst Jantje Beton Collecte 2017 

Samen met ruim 40.000 andere vrijwilligers gingen de leden van Scouting JMC van 13 t/m 25 februari de straat op om per speltak te collecteren voor Jantje Beton.

Ding dong, trrrring, .... heeft u nog iets over?

Het harde werken werd beloond, dankzij de inzet van onze leden is er 2509,65 euro opgehaald. Dit is ruim boven de magische 2000 euro grens en zelfs bijna 450 euro meer dan vorig jaar. Hier mogen we trots op zijn! 

De helft van deze opbrengst is voor onze eigen scoutinggroep. De andere helft gaat naar landelijke projecten van Jantje Beton.

 

>> Bekijk de opbrengst per speltak

 

 

Bekijk de Jantje Beton Collecte bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeersdagblad.nl           ZoetermeerActief.nl

 

 

 

 

Cursus Jeugd EHBO 

Enige tijd terug kwamen 2 verkenners met de vraag of ze bij Scouting JMC het jeugd EHBO diploma konden halen om zo in aanmerking te komen voor het specialisatie vaardigheidsinsigne EHBO. Nu kost deze opleiding zoveel tijd dat dit binnen de opkomsten moeilijk te realiseren is. Toch wilde de verkennerleiding dit initiatief belonen. Met de scouts was afgesproken dat, als zij een groep van minimaal 10 scouts bij elkaar wisten te krijgen, René van Aalderen (verkennerleider en professioneel instructeur EHBO), buiten de opkomsten om de cursus zou geven om het Jeugd EHBO diploma te halen. En dat is gelukt, 15 februari werd de eerste les in De Chute gegeven aan maar liefst 12 scouts. 

Na 7 lessen op de woensdagavond doen de scouts op 19 april een officieel examen van het Oranje Kruis, onder toezicht van een externe examinator. Als zij slagen verdienen zij niet alleen het diploma Jeugd EHBO, maar ook het specialisatie-insigne EHBO voor scouts. Daarnaast heeft het bestuur van Scouting JMC toegezegd de deelnemers die de cursus met goed gevolg afronden een bijdrage te geven uit de opleidingspot als korting op de cursuskosten.

 

 

 

 

NLdoet 11 maart 2017 

Op zaterdag 11 maart 2017 tussen 9.00 en 16.00 uur gaan de handjes uit de mouwen bij Scouting JMC. Clubhuis De Chute kan weer een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Daarnaast willen we onder begeleiding van een deskundige 2 Keerwanden plaatsen en de berg aarde naast de containers afgraven. Om deze grote klus te klaren kunnen we alle hulp goed gebruiken, vandaar dat de klussen zijn aangemeld op de NLdoet-site

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart georganiseerd door het Oranje Fonds. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Help jij ook mee?

 

Er zijn 4 vrijwilligers nodig voor de klus 'Spik en Span clubhuis De Chute'.

3 vrijwilligers voor de klus 'Schone dakgoten en schone gevel'.

4 vrijwilligers voor de klus '2 Keerwanden plaatsen en begeleiden afgraven bult grond'.

2 vrijwilligers voor de klus 'Een inloopkast splitsen tbv materialen'.

 

 

>>Bekijk de flyer

 

 

 

 

 

Jantje Beton Collecte 13 t/m 25 februari 2017 

Van 13 t/m 25 februari gaan de leden van Scouting JMC weer de straat op om per speltak te collecteren voor Jantje Beton

Jaarlijks zetten ruim 1500 jeugdverenigingen zich in voor de Jantje Beton Collecte en lopen zo’n 40.000 collectanten mee om geld op te halen voor spelen en bewegen in de eigen buurt. De helft van de opbrengst mogen jeugdclubs zelf houden voor buitenactiviteiten voor kinderen. De andere helft van de opbrengst zet Jantje Beton in voor buitenspeelprojecten in het hele land. 

Scouting JMC heeft in al die jaren veel geld opgehaald, onder andere voor het bekostigen van de groepsactiviteiten. Verder kreeg elke collecterende speltak een deel van de opbrengst zodat de leden zelf kunnen bepalen waar ze dat aan uitgeven. Voor het kunnen realiseren van clubgebouw de Chute heeft onze groep ook een beroep gedaan op het Nationaal Jeugdfonds. 

 

Halen we in 2017 weer die magische 2000 euro grens?

 

>> Meer informatie

 

 

 

 

19e JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav en Amber is de 19e Chat op 1 februari 2017 met Daan van Steveninck, verkennerleider. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Daan beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Daan

 

 

 

 

 

 

Snerttocht 14 januari 2017 

Zaterdag 14 januari 2017 was de Snerttocht voor de gidsen, verkenners, vrijbuiters en explorers van Scouting JMC. Om de verzamelplaats (Kooilaan in Bleiswijk) te vinden moesten de scouts thuis al een kruiswoordraadsel oplossen met het juiste adres. Om 18.30 uur werd in groepjes begonnen aan de snerttocht waarbij naar 7 schatkistjes werd gezocht welke stonden aangegeven op een plattegrond van het gebied. In de schatkistjes zaten stukjes van een rebus die de weg wezen naar de verloren schat van Kapitein Zeebeen. Niet alle schatkistjes waren even gemakkelijk te bereiken, zo moesten ze onder andere een stuk met een vlot varen. Ook werd vuur gemaakt met watjes, vaseline en een fire stick, wat niet gemakkelijk was met de koude wind en hagelbuien. Bij een groot touwenweb moesten ze stuk voor stuk door een ander gat in het web zonder het touw te raken. Samenwerking was hierbij nodig om ook de laatste scouts door de hogere gaten te tillen. Uiteindelijk lukte het iedereen om de grote schat te vinden en weer warm naar huis te gaan. Maar natuurlijk niet voordat er van de snert, broodjes worst en warme chocomel werd gesmuld.

 

>> Bekijk de foto's

 

 

Bekijk de Snerttocht bij Scouting JMC in het nieuws:

Dichtbij.nl      Scoutingnieuws.nl        Zoetermeersdagblad.nl    

Zoetermeeractief.nl          Streekblad 19-01

 

 

 

Vrijwilligers Bedankt! 

Tijdens de jaarlijkse snerttocht op zaterdag 14 januari 2017 werden Martijn en Vincent Brus bedankt voor hun algemene inzet voor John McCormick. Ze zijn onder andere actief als catering bij de 4 mei herdenking, als kookstaf bij diverse speltakken en als catering bij de snerttocht. Als Scouting JMC willen wij iedere vrijwilliger graag bedanken en deze keer zijn dat de gebroeders Brus.

 

      

 

Materiaalbeheerder Koos Gouweleeuw, 1 van de stille krachten van JMC werd dinsdag 10 januari 2017 door Groepsbegeleider John Hogebrug in het zonnetje gezet en gefeliciteerd met zijn jubileum: 35 jaar betrokken bij JMC!

 

 

 

 

 

Nieuwjaarsopkomst 7 januari 2017 

Zaterdag 7 januari 2017 hield Scouting JMC haar jaarlijkse Nieuwjaarsopkomst. In de middag verzamelden de bevers en welpen  zich bij de Balijhoeve voor een mooie koude tocht door bos en sneeuw richting clubhuis De Chute. Om 17.00 uur verzamelden zich daar ook alle andere leden, hun ouders en broertjes en zusjes. Voorzitter Robert-Jan Fromberg keek terug op het afgelopen jaar en bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet. Edwin Albers werd extra in het zonnetje gezet en kreeg het  Bronzen Waarderingsteken van Scouting Nederland uitgereikt als blijk van dank en waardering voor de inzet met de foto's, website, PR, sociale media, de reünie en het groepszomerkamp in het afgelopen jubileumjaar, waarbij het 70 jarig bestaan van de groep groots werd gevierd. 

Robbert Roos, Stadsdichter van Zoetermeer, droeg daarna een op maat gemaakt gedicht voor met de titel '70 jaar Scouting John McCormick'. Het gedicht hadden we gewonnen met de foto actie 'Zoetermeer - Alles meer'. 

Vervolgens werd buiten, rondom een groot kampvuur, de traditionele Nieuwjaarsmaaltijd genuttigd waarbij gekozen kon worden tussen snert en boerenkool met worst. Na de maaltijd volgde de nieuwjaarsreceptie.

 

>> Bekijk de foto's

 

 

Bekijk de Nieuwjaarsopkomst bij Scouting JMC in het nieuws:

Dichtbij.nl       Scoutingnieuws.nl          Streekbladzoetermeer.nl          Zoetermeersdagblad.nl

Zoetermeeractief.nl

 

 

 

 

Nieuwjaarsduik 1 januari 2017 

Begin december riep een verkenner overmoedig: “Gaan we dit jaar meedoen met de nieuwjaarsduik”. Waarop de leiding als antwoord gaf: “Dat is goed, organiseer maar een groep en wij gaan mee”. 

Half december informeerde de leiding voorzichtig hoe het er voor stond en bleven er uiteindelijk met de initiatiefnemer 4 verkenners over die mee zouden doen, ....in uniform! 

Dus vol goede moed stond René op 1 januari bij de Noord Aa in een snijdend koud oostenwindje te wachten op 4 verkenners die de duik gingen wagen. (2017 was tot op heden de koudste nieuwjaarsduik in Zoetermeer ooit met een watertemperatuur van 5,1 graden). 

Na enige tijd stond Jaimy als enige bikkel onder de verkenners klaar voor de nieuwjaarsduik …. in uniform. De initiatiefnemer en de overige twee zijn waarschijnlijk onderweg verdwaald. 

De verkennerleiding vindt dat Jaimy een geweldige prestatie heeft neergezet die zeker niet onvermeld mag blijven. Niet alleen een persoonlijke prestatie, maar ook een goede PR voor scouting JMC. Het bewijs is op de gevoelige plaat vastgelegd door Gerard van Warmerdam Fotografie. 

Jaimy, gefeliciteerd ... jij bent een echte BIKKELSCOUT. 

 

Ook Michiel en Kenneth van de Palostam trotseerde de kou, maar dan zonder uniform.

 

 

 

 

 

Kerst en Oud en Nieuw 

Scouting JMC wenst iedereen fijne feestdagen en een uitdagend 2017

 

En nodigt alle leden, hun ouders en broertjes en zusjes van harte uit voor de nieuwjaarsopkomst op zaterdag 7 januari 2017. 

Om 17.00 uur is iedereen welkom bij Clubhuis de Chute voor de gezamenlijke boerenkool- en snertmaaltijd, gevolgd door de nieuwjaarsreceptie. 

 

>> Bekijk de foto's van vorig jaar

 

 

 

 

 

Nationale Vrijwilligersdag 7 december 2016 

Op woensdag 7 december 2016 was het Nationale Vrijwilligersdag. Scouting JMC is trots op haar ruim 50 vrijwilligers en dat mag iedereen weten!

#goedbezig

 

 

Scouting Nederland liet op 7 december 2016 met een paginagrote advertentie in de Metro Holland aan heel Nederland weten hoe belangrijk alle vrijwilligers voor de vereniging zijn. Met de 5.000 namen die in deze advertentie staan, werden de meer dan 25.000 vrijwilligers persoonlijk bedankt.

 

 

 

 

 

18e JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan en Olav is de 18e Chat op 1 december 2016 met Amber van Drongelen, gidsenleidster. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Amber beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Amber

 

 

 

 

Trail 26 en 27 november 2016 

Patrouille 'De Dassen' van Scouting JMC deed 26/27 november mee met de jaarlijkse Trail van regio Delfland. 

Zij begonnen in Pijnacker als eerste aan de koude spannende tocht en eindigde in Delft met de score 6:10 op de 18e plaats van de 26 deelnemende groepjes.

 

 

 

 

Uitslag Rabo ClubkasCampagne

Op de site van de Rabobank staat de uitslag van de Rabo Clubkascampagne. 

Voor Scouting JMC maar liefst een bedrag van € 1.090,- !!! 

Dat is € 225,- meer dan vorig jaar. Met totaal 61 deelnemende verenigingen uit de Regio Den Haag (waar de plaatsen Benthuizen, Den Haag, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer onder vallen), staan wij op de 14e plaats. Binnen Zoetermeer staan we zelfs op de 5e plaats. Vorig jaar deden er 54 verenigingen mee. 

Een TOP score dus, waar we weer mooie dingen van kunnen doen. Zo willen we na het opknappen van het buitenterrein en de kampvuurkuil dit jaar de opbrengst besteden aan het onderhoud van het dak en de sanitaire voorzieningen van clubhuis De Chute.

 

Iedereen die bij de Rabo Clubkascampagne op Scouting JMC heeft gestemd danken we van harte voor de steun!

 

 

 

Natuurwerkdag 5 november 2016 

Zaterdag 5 november zijn de vrijbuiters naar kaasboerderij Vierhuizen in Zoeterwoude geweest. Daar hebben ze geholpen tijdens de jaarlijkse natuurwerkdag. Ze hebben wilgen geknot, een muur gemaakt met de afgezaagde takken en nieuwe wilgen gepoot. Al met al lekker bezig geweest. Ook kregen ze een rondleiding in de kaasmakerij alhoewel niet iedereen dit lekker vond ruiken?? 

Tot slot zijn ze langs het monument gereden op de plaats waar het vliegtuig van onder andere John McCormick is neergestort. 

>> Bekijk de foto's

 

 

Scoutingloterij 2016 

Jaarlijks vindt de Nationale Scoutingloterij plaats. De opbrengst van de lotenverkoop gaat naar de Scoutinggroepen, Scouting Nederland en het Scouting Nederland Fonds.

Bij Scouting JMC kregen alle leden een boekje met loten om te verkopen. De loten kosten € 2,50 per stuk, hiervan wordt € 1,00 afgedragen aan de loterij organisatie en is dus € 1,50 voor onze groep. 

 

Met elkaar hebben we in 2016 maar liefst 906 loten verkocht. Dat is 30% meer dan in 2015! De penningmeester is trots op alle leden die dit voor elkaar hebben gekregen en op de leiding voor het netjes bijhouden van de verkochte loten en het binnengekomen geld. De totale opbrengst voor JMC komt uit op € 1.359,-. Elke speltak krijgt 25% van de opbrengst van de door hen verkochte loten.

De kopers zelf kunnen natuurlijk ook prachtige prijzen winnen. Op 6 december vindt de trekking door een Notaris plaats. Op de achterzijde van het lot staat precies wat er gebeuren moet als er een prijs is gewonnen. De loten zijn tot één jaar na trekking geldig. 

 

Per speltak is verkocht: 

Bevers 69 loten, Dewaniwelpen 64, Sioniewelpen 167, Gidsen 186, Verkenners 187, Vrijbuiters 62, Explorers 106, Pivos 5 en de Stam 60 loten.

 

 

 

17e JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers.

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin en Stefan is de 17e Chat op 1 november 2016 met Olav Wirtz, coördinator groepsactiviteiten.

Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Olav beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?    

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Olav

 

 

 

 

 

JOTA-JOTI 14-15-16 oktober 2016 

Van 14 t/m 16 oktober 2016 werd wereldwijd de 59e JOTA en 20e JOTI gehouden. JOTA staat voor Jamboree On The Air en JOTI staat voor Jamboree On The Internet. Zo'n 500.000 scouts deden wereldwijd mee aan het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Het landelijke thema van dit jaar was 'Show your E-MOTION'. 

De scouts van Scouting JMC maakten samen met de zendamateurs via de speciale call PA6JMC/J contact met andere scouts over de hele wereld. Zo werden er contacten gelegd met bijna alle Europese landen maar ook met Chili, Brazilië, Oman, Japan en zelfs Australië en Nieuw Zeeland.

Naast het zenden waren er ook tal van andere activiteiten te doen met het sleutelbordspel zoals het solderen van een gezamenlijk bouwwerk van het logo van de groep, Morse, Semafoor, Scheepsseinen, chatten, echolink en een legospel met de portofoon. Ook werden er onder begeleiding computers in elkaar gezet om er daarna een spel op te kunnen spelen. Op het eiland werd een spel in het wereldwijde thema 'Discover your world' gehouden. 's Avonds was er een avondspel en het traditionele nachtspel voor de ouderen en de leiding. Bij het spel moesten er opdrachten worden gedaan bij 7 zendamateurs die verspreid over de stad zaten. Onderweg was het opletten geblazen dat de groepen geen punten kwijt raakte wanneer ze tijdens het lopen gespot werd. Zondagochtend volgde tot slot het opruimfestijn.

 

>> Bekijk de foto's

 

 

Bekijk de JOTA-JOTI bij Scouting JMC in het nieuws:

Streekbladzoetermeer.nl       Dichtbij.nl       Zoetermeersdagblad.nl        Scoutingnieuws.nl

Dichtbij.nl        Streekbladzoetermeer.nl        AD 11-10         Zoetermeeractief.nl

Streekbladzoetermeer.nl       Dichtbij.nl       Zoetermeersdagblad.nl        Zoetermeeractief.nl 

Streekblad 20-10        RAZzies

 

 

 

 

Scouting JMC doet mee: Rabobank Clubkas Campagne 

Wat is de Clubkas Campagne?

Rabobank Regio Den Haag draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. De bank stelt daarom een deel van de winst beschikbaar voor de ClubKasCampagneAlle Rabobank klanten ouder dan 12 jaar bepalen welke verenigingen/clubs een donatie krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Eén keer per jaar stemmen onze klanten/leden op hun favoriete vereniging/ club. De bank heeft voor 2016 een bedrag van € 70.000,00 beschikbaar.

Hoe meer stemmen voor de vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas gaat! Elke stem is maximaal € 5,00 waard. Deelnemende verenigingen kunnen hun eigen achterban mobiliseren om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Samen bereik je tenslotte meer, dat is het idee!

 

Wie doen mee?

Verenigingen en clubs, die bankieren bij Rabobank Regio Den Haag, konden een aanvraag indienen voor de Rabobank ClubKasCampagne. 

Scoutinggroep John McCormick heeft zich aangemeld en is 1 van de 61 geselecteerde lokale verenigingen.

 

Stemperiode. 

van maandag 10 t/m zondag 23 oktober 2016 mogen klanten en leden hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging(en) en club(s). Alle klanten, ouder dan 12 jaar, van wie een e-mailadres bekend is bij de Rabobank, ontvangen een e-mail met een unieke persoonlijke code om 3 stemmen uit te brengen. Leden krijgen zelfs 5 stemmen.  

Geef het door aan iedereen die je kent en laat ze stemmen op Scouting JMC!

 

Doel van de opbrengst. 

Scouting JMC wil graag na het opknappen van het buitenterrein en de kampvuurkuil dit jaar de opbrengst van de Clubkas Campagne besteden aan het onderhoud van het dak en de sanitaire voorzieningen van clubhuis De Chute. Ook kan de bijdrage goed gebruikt worden voor het aanschaffen van nieuwe tenten.

Tijdens de Week van de Coöperatie, week van 31 oktober, wordt het resultaat bekend gemaakt en de ClubKascheques uitgereikt.

 

 

 

Bekijk de Rabo Clubkas Campagne bij Scouting JMC in het nieuws:

Postiljon.nl        Streekbladzoetermeer.nl        Postiljon 06-10        Zoetermeersdagblad.nl

ZoetermeerActief.nl        

 

 

 

 

 

 

 

JMC 1e bij fotoactie Zoetermeer-Alles meer 

Onze groepsfoto, gemaakt tijdens het JMC-Jubileumkamp in het Belgische plaatsje Kasterlee, heeft met de meeste likes op facebook gewonnen bij de fotoactie van de RVOZ (Raad Voor Ondernemend Zoetermeer). 

Natuurlijk gingen de leden van de 70 jarige Scouting JMC de uitdaging aan en plaatsten een foto met de tekst 'ZOETERMEER - ALLES MEER', want ook wij gaan voor... #zoetermeerwereldberoemd. 

Op donderdag 13 oktober was de prijsuitreiking door burgemeester Charlie Aptroot bij clubhuis De Chute.

 

 

 

Bekijk de fotoactie Zoetermeer-Alles meer met Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl        Streekbladzoetermeer.nl          Streekblad 20-10

 

 

 

 

 

 

 

16e JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers.

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn en Edwin is de 16e Chat op 1 oktober 2016 met Stefan Visser, Kokkie en lid van het Doeteam.

Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Stefan beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?    

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Stefan

 

 

 

 

Download: de ScoutingApp 

Naast de website johnmccormick.nl, facebook, twitter en YouTube heeft Scouting JMC ook de ScoutingApp. 

Bekijk de laatste nieuwsberichten, contactgegevens, de website, onze agenda, leuke filmpjes en foto's van activiteiten via de App op je smartphone of tablet. 

Download nu de ScoutingApp in de Appstore of in Google Play. Zoek vervolgens in de ScoutingApp op de plaats 'Zoetermeer' en selecteer 'Scouting JMC'. 

 

>> Download voor IOS (Apple)

 

>> Download voor Android

 

 

 

 

Scoutingloterij 2016 

Koop loten en steun Scouting JMC! 

De Nationale Scouting Loterij is een actie voor Scoutinggroepen van Scouting Nederland. Deze actie loopt tot en met 16 oktober 2016. Bij Scouting JMC hebben alle leden een boekje met loten ontvangen om te verkopen. 

De loten zijn voor € 2,50 per stuk te koop. Hiervan wordt € 1,00 afgedragen aan de loterij organisatie en is dus € 1,50 voor onze groep. 

De kopers zelf kunnen natuurlijk ook prachtige prijzen winnen. Op 6 december vindt de trekking door een Notaris plaats. Op de achterzijde van het lot staat precies wat er gebeuren moet als er een prijs is gewonnen. De loten zijn tot één jaar na trekking geldig. 

 

>> Meer info

 

 

 

 

Overvliegweekend 26 en 27 augustus 2016 

 

Seizoen 2016-2017 is van start gegaan met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Vrijdagavond 26 augustus verzamelden alle leden zich bij De Chute. Per leeftijdsgroep werden de tenten opgezet en de slaapzakken uitgerold. Daarna was het tijd voor het avondspel en kampvuur. Na een korte nacht werd er  gezamenlijk ontbeten. Het ochtend programma bestond uit een groots spel: levend stratego.

 

Zaterdag 27 augustus om 13.00 uur kwamen ook alle ouders en andere geïnteresseerden naar De Chute. Bij de opening kreeg vrijwilliger Dennis Bosman het bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland uitgereikt. Daarna begon het overvliegen zelf. Dit jaar hadden de pivo's en stamleden een heel parcours uitgezet met touwen, balken, ringen, kabelbaan, kano en vlot om uiteindelijk bij de nieuwe speltak uit te komen.

 

 

Bekijk het overvliegfeest bij Scouting JMC in het nieuws:

Streekbladzoetermeer.nl         Dichtbij.nl       Zoetermeersdagblad.nl       

Zoetermeeractief.nl          Postiljon 25-08

 

 

 

 

Scouting JMC daagt je uit... 

De groeiende Scoutinggroep John McCormick heeft  ruimte voor nieuwe vrijwilligers en daagt daarom enthousiastelingen uit leiding te worden bij de Bevers, de Welpen (de jongens of de meisjesgroep, de Verkenners of bij de Vrijbuiters. Elke week gaan creatieve mensen de uitdaging aan om binnen het team van vrijwilligers, nieuwe activiteiten voor de twee uur durende opkomsten te verzinnen. Naast deze opkomsten wordt er een enkele keer een weekend gehouden en als afsluiting van het seizoen is er een zomerkamp van een week. Naast nieuwe leiding is Scouting JMC ook op zoek naar een nieuwe secretaris.

Geïnteresseerden kunnen bellen voor een afspraak of verdere informatie naar Robert-Jan Fromberg op telefoonnummer 06-10556688 of via de mail: voorzitter@johnmccormick.nl.   

  

Wekelijks komen tientallen jongens en meisjes tussen de 5 en 23 jaar bij elkaar in clubhuis De Chute. Wat ze daar doen? In ieder geval een heleboel plezier maken met hun leeftijdgenoten. Een zesjarige vindt andere activiteiten leuk dan een zestien jarige, daarom kennen we verschillende leeftijdsgroepenVoor info en opgave van jeugdleden bel je José van der Heijden op 079-3436885 of mail naar ledenadministratie@johnmccormick.nl  

 

>> Bekijk de flyer

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2015-2016 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer