Laatste nieuws

Scoutingseizoen 2017-2018

Lees hieronder de nieuwsberichten van onze groep uit seizoen 2017-2018 of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 

Overvliegweekend  31 augustus en 1 september 2018 

Het Scoutingseizoen 2018-2019 gaat zaterdag 1 september 2018 van start bij Scouting JMC met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Op welke manier er dit jaar wordt overgevlogen blijft natuurlijk nog even geheim. 

Op vrijdagavond 31 augustus om 18.30 uur verwachten we met slaapspullen bij de Chute: de bevers die overvliegen, de welpen, gidsen, verkenners, vrijbuiters en explorers. Na het gezamenlijk openen om 18.45 uur worden om 19.00 uur de slaapplekken per leeftijdsgroep in orde gemaakt. Daarna zijn er nog avondactiviteiten en gaan we lekker slapen. We gaan er vanuit dat de kinderen al gegeten hebben als ze vrijdagavond aankomen. 

Zaterdag 1 september om 09.30 uur, na het ontbijt, verwachten we de overige bevers bij de Chute. In de ochtend is er een gezamenlijk spel en na de lunch, om 13.00 uur, gaat het overvlieg spektakel echt beginnen. Alle papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes en andere familieleden van de kinderen die overvliegen zijn vanaf 12.45 uur welkom om de overvliegers te komen aanmoedigen en om foto’s te maken. Het overvliegen duurt tot 15.00 uur waarna de kinderen weer naar huis mogen.

 

 

 

 

 

 

Zomerkamp  14 t/m 21 juli 2018 

Van 14 tot en met 21 juli 2018 sloten de welpen (sioniehorde en dewanihorde), scouts (gidsen, verkenners en vrijbuiters) en explorers het seizoen 2017-2018 af met de jaarlijkse zomerkampen. De bevers gingen al eerder, tijdens het Pinksterweekend, op kamp. 

Samen met vrienden en vriendinnen beleven ze de tijd van hun leven tijdens een week kamperen of bivakkeren in een gebouw van een collega Scoutinggroep. 

Het kamp is het hoogtepunt van het Scoutingjaar. Alles wat de scouts het afgelopen jaar geleerd hebben, brengen zij in de praktijk. Een weekje zonder ouders samen uitdagende en grensverleggende activiteiten ondernemen in de vrijheid van de natuur. Niet alleen in Nederland maar ook over de grens. Ga voor foto's tijdens het kamp naar de (besloten) facebookpagina van betreffende speltak. 

 

Bekijk de zomerkampen bij Scouting JMC in het nieuws:

Scoutingnieuws.nl         ZoetermeersDagblad.nl        Zoetermeeractief.nl       Postiljon 19-07        Streekbladzoetermeer.nl          Streekblad 26-07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33e  JMC Vrijwilligers Chat 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent en Selena is op 1 juli 2018 alweer het 33e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Hermen van Dalen, lid van het Doe-Team, adviseur voor het bestuur en Landelijk Raadslid vanuit Regio Delfland. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Hermen beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Hermen

 

 

 

 

 

Veteranenavond 30 juni 2018 

Op Zaterdagavond 30 juni wordt in Zoetermeer voor het dertiende jaar de Veteranenavond gehouden. Ook dit jaar is er een defilé door een deel van Zoetermeer. Historische en moderne voertuigen van de Krijgsmacht die zijn ingezet bij vredesmissies rijden mee. De voertuigen vertrekken om 18.30 uur vanaf de Buytenparklaan en komen rond 19.30 uur aan op de Markt. Jeugdleden van Scouting JMC mogen weer meerijden met de verschillende voertuigen. Ook helpen leden van Scouting JMC de gemeente Zoetermeer met hand en spandiensten als de op- en afbouw en het opspelden van anjers bij de genodigden. Verder kunnen kinderen zich bij de tent op de Markt in de legerkleuren laten schminken en met bijpassende outfit op de foto worden gezet.

 

>> Bekijk de foto's             >> Bekijk het filmpje

 

>> Meer info op de site van de gemeente

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf vrijdag 15 juni vind je het nieuwste nummer van Scouting Magazine in de brievenbus. Met in het midden weer een bijdrage van Scouting JMC: De Bever Editie.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2 en 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

30 jaar BEVERS bij jarige Scouting JMC 

Zaterdag 2 juni was het dubbel feest bij Scouting JMC. Zo werd tijdens de jaarlijkse JMC-dag de 72ste verjaardag van de groep gevierd en het 30 jarig bestaan van de Bever-speltak. De beverleiding had een afwisselend programma voorbereid met onder andere een Vossenjacht. In de Dorpsstraat gingen de bevers, welpen, verkenners, gidsen en vrijbuiters in gemengde groepjes op zoek naar vreemd uitgedoste figuren. Ook werd in de etalages van de winkels gezocht naar verstopte attributen. Later in de middag liepen alle leden in een lange stoet naar het Van Tuyllpark waar bij clubhuis De Chute limonade met een verrassing klaar stond. Zo kreeg iedereen een taartje met het Bever-logo er op. Vervolgens werd er een talentenshow gehouden waarbij elke leeftijdsgroep een leuk optreden verzorgde met toneelstukjes, liedjes en dansjes. Het bestuur sloot af met een gedicht waarbij 4 vrijwilligers in het zonnetje werden gezet die 15 (Jacqueline en Hermen) of zelfs 25 jaar (Maaike en Natasja) lid zijn van de vereniging. De feestelijke dag werd afgesloten met een bbq voor de vrijwilligers.

 

>> Bekijk de foto's             >> Bekijk de filmpjes

 

 

Bekijk de JMC-dag bij Scouting JMC in het nieuws:

AD 01-06         Scoutingnieuws.nl          ZoetermeersDagblad.nl       ZoetermeerActief.nl

Streekblad 07-06        Postiljon 07-06

 

 

 

 

 

 

32JMC Vrijwilligers Chat 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske en Vincent is op 1 juni 2018 alweer het 32e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Selena Amiabel, leiding bij de gidsen. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Selena beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Selena

 

 

 

 

JMC-dag 2 juni 2018 

Op zaterdag 2 juni viert Scouting JMC haar 72ste verjaardag tijdens de jaarlijkse JMC-dag. We verzamelen voor deze speciale opkomst met alle leden om 12.30 uur op het Nicolaasplein bij de Dorpsstraat. 

De beverleiding heeft een afwisselend programma voorbereid met onder andere een Vossenjacht met etalage-opdrachten, een tocht naar  De  Chute en een Talentenshow bij het kampvuur. 

De dag is extra feestelijk omdat we naast de verjaardag van onze scoutinggroep ook vieren dat de BEVER-speltak alweer 30 jaar bij Scouting JMC bestaat, een jubileum! 

Om 17.00 uur wordt de dag bij De Chute afgesloten.

 

>> Bekijk de foto's van vorig jaar

 

 

 

 

 

Dodenherdenking  4 mei 2018 

Op vrijdag 4 mei 2018 vindt in heel Nederland de Nationale Herdenking plaats. We herdenken dan alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Het thema van 2018 is 'Geef vrijheid door'.

Leden van Scoutinggroep John McCormick lopen op verzoek van de gemeente Zoetermeer mee met de stille tocht en verzorgen de kranslegging bij de herdenking in het Wilhelminapark. Traditiegetrouw worden vooraf bloemen gelegd bij het graf van John McCormick bij de Oude Kerk in de Dorpsstraat.

 

>> Bekijk de foto's             >> Bekijk de filmpjes

 

 

Bekijk de dodenherdenking met Scouting JMC in het nieuws:

Streekblad 19-04       Zoetermeersdagblad.nl        Zoetermeer.nieuws.nl        Indebuurt.nl         ZoetermeerActief.nl          Postiljon 03-05          Streekblad 03-05         ZoetermeerActief.nl

Video Fred Wolters

 

 

 

 

 

31e  JMC Vrijwilligers Chat 

Al 3 jaar de JMC Vrijwilligers Chat! 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth en Sietske is vandaag alweer het 31e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. 

Dit keer met Vincent Brus, lid van het Doe-Team. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Vincent beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Vincent

 

 

 

 

 

Koningsdag  27 april 2018 

Ook dit jaar zetten de Zoetermeerse scoutinggroepen zich weer in om de gemeente en de Oranjestichting te helpen van Koningsdag een bijzonder feest te maken. Op vrijdag 27 april begeleiden de scouts onder andere allerlei sport- en spelactiviteiten.

Durf jij het aan, kom dan tussen 11.00 en 16.30 uur ook langs op het Dobbe eiland en beleef op een feestelijke en uitdagende manier de verschillende activiteiten van scouting.

 

>> Bekijk de foto's van Jan Pereboom

 

>> Bekijk de foto's van ZoetermeerActief

 

 

Bekijk Koningsdag met Scouting Zoetermeer in het nieuws: 

Streekblad 12-04        AD 16-04       Zoetermeeractief.nl      Streekbladzoetermeer.nl

Postiljon 19-04         Streekblad 19-04        Zoetermeeractief.nl         Zoetermeer.nieuws.nl        Zoetermeersdagblad.nl         AD 25-04

 

 

 

 

 

Jubileum  10 jaar bij Vrijbuiters 

Diana Holstege werd vrijdag 13 april 2018 in het zonnetje gezet door John Hogebrug namens het bestuur van Scouting JMC. 

Ze zet zich al 10 jaar lang in voor de Vrijbuiters. 

Dat is zeker een felicitatie waard. GEFELICITEERD Diana! 

We hopen dat je nog lang bij ons blijft.

 

Daarnaast kregen Evelien Boelders en Gepko Wolters kort hiervoor ook een bedankje voor hun inzet voor scouting JMC. 

En er zijn er nog een aantal onderweg, to be continued....

 

 

 

 

 

 

 

RSW  15 t/m 17 april 2018 

Vijf gidsen van Scouting JMC doen van vrijdag 15 t/m zondag 17 april 2018 mee met de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW) voor scoutinggroepen uit Regio Delfland. De RSW wordt gehouden op Scouting Labelterrein Staelduin in 's-Gravenzande en het thema speelt zich dit jaar af in de ruimte.

 

 

Na de voorrondes in de regio's mogen de drie beste ploegen de eer van hun regio hoog houden bij de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) die in het Pinksterweekend worden gehouden. Tijdens de LSW strijden de 100 beste ploegen om de titel "Beste Scouts van Nederland". De gidsen van Scouting JMC hopen voldoende punten te halen om net als vorig jaar deel te kunnen nemen aan de LSW. Wij wensen ze veel suc6! 

Voor wie de activiteiten tijdens de RSW wil volgen kijkt op Facebook en de website.

 

Update: met 612 punten zijn de gidsen van Scouting JMC 9e geworden.

 

 

 

 

 

 

30JMC Vrijwilligers Chat 

1 april 2018 = geen grap = 1e Paasdag = 30e JMC Vrijwilligers Chat! 

 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward en Kenneth is vandaag alweer het 30e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Sietske van der Niet, lid van het Doe-Team en ondersteuner bij de explorers tijdens weekenden en kampen. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Sietske beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Sietske

 

en... Vrolijk Pasen!

 

 

 

 

Nieuwe Bestuursleden

Op 14 maart 2018 heeft de Groepsraad van Scouting JMC ingestemd met de benoeming van een aantal nieuwe bestuursleden. 

Robert van Duijvenvoorde heeft de functie van Penningmeester op zich genomen. Amanda Boom en Jitske Boerkamp zijn de nieuwe groepsbegeleiders en Rob van Hoogenhuizen is benoemd tot de nieuwe voorzitter van Scoutinggroep John McCormick. Wij wensen Robert, Amanda, Jitske en Rob veel plezier bij Scouting JMC in deze uitdagende vrijwilligersfuncties.

Daarnaast danken we Robert Bakker, John Hogebrug, Gepko Wolters en Robert-Jan Fromberg voor hun inzet in deze functies in de afgelopen jaren.

 

Introductie van de nieuwe voorzitter:

Ik ben Rob van Hoogenhuizen. Sinds vorig jaar bij de verkennerleiding. Mijn kinderen brachten me terug bij John McCormick waar ik zo'n pak hem beet 30 jaar geleden zelf scout ben geweest. 

Het bouwen aan de Jota/Joti in oktober 2017 was de eerste kans. Onder meer een eigen radiostation met superveel lol en publiciteit was het gevolg. 

Ik zie nog veel meer kansen, vanuit een andere rol. Als vereniging vooruit, met jullie en de kinderen in de hoofdrol. Ik wil me daar als voorzitter met het bestuur hard voor maken. Plannen mogelijk maken, door wegen te bouwen en bruggen te pionieren. Het plezier moet er vanaf spatten! 

Mijn achtergrond? Scout, media, vrijwilliger, teamleider, communicatie en vader. 

Mijn 'geheim'? Positiviteit! Kansen zien, overtuigen, enthousiasme, levenservaring en een groot hart voor kinderen en vrijwilligers. 

Ik geloof oprecht dat datzelfde enthousiasme leeft bij mensen binnen en buiten JMC!

 

 

 

Uitslag Rabo ClubkasCampagne

Op de site van de Rabobank staat de uitslag van de Rabo Clubkascampagne. 

Voor Scouting JMC maar liefst een bedrag van € 935,- !!! 

Met totaal 84 deelnemende verenigingen uit de Regio Den Haag (waar de plaatsen Benthuizen, Den Haag, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer onder vallen), staat Scouting JMC op de 12e plaats met de meeste stemmen. Binnen Zoetermeer staan we zelfs op de 4e plaats. Vorig jaar deden er nog maar 61 verenigingen mee. 

Een TOP score dus, waar we weer mooie dingen van kunnen doen. Zo is dit jaar het geld besteed aan het vernieuwen van de keuken in clubhuis De Chute. 

Op maandag 30 april mocht penningmeester Robert van Duijvenvoorde symbolisch de cheque in ontvangst komen nemen.

 

Iedereen die bij de Rabo Clubkascampagne op Scouting JMC heeft gestemd danken we van harte voor de steun!

 

 

 

Opbrengst Jantje Beton Collecte 2018 

Samen met ruim 40.000 andere vrijwilligers gingen de leden van Scouting JMC van 5 t/m 10 maart de straat op om per speltak te collecteren voor Jantje Beton.

Ding dong, trrrring, .... heeft u nog iets over?

Het harde werken werd beloond, dankzij de inzet van onze leden is er 1942,11 euro opgehaald. Dat is minder dan de voorgaande jaren, maar zeker een mooi bedrag waar we trots op mogen zijn! 

De helft van deze opbrengst is voor onze eigen scoutinggroep. De andere helft gaat naar landelijke projecten van Jantje Beton.

 

Het bedrag kan nog oplopen doordat het dit jaar voor het eerst ook mogelijk is om digitaal te doneren via de online collectebus. Dus was je niet thuis, heb je ons aan de deur gemist, had je geen kleingeld in huis of woon je in een ander collectegebied of plaats en wil je ons toch steunen dan kan je tot 3 april 2018 een bedrag doneren via de online collectebus.

 

 

>> Bekijk de opbrengst per speltak

 

 

 

 

 

NLdoet 10 maart 2018 

Op zaterdag 10 maart 2018 tussen 9.30 en 16.00 uur gaan de handjes uit de mouwen bij Scouting JMC. Clubhuis De Chute kan weer een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Daarnaast willen we de container verven en de ontbrekende bestrating achter de container aanleggen en de regenwaterafvoer verbeteren. Om deze klussen te klaren kunnen we alle hulp goed gebruiken, vandaar dat de klussen zijn aangemeld op de NLdoet-site

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart georganiseerd door het Oranje Fonds. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Help jij ook mee?

 

Er zijn 10 vrijwilligers nodig voor de klus 'Schoonmaken Chute'.

en 12 vrijwilligers voor de klus 'Schilderen container en aanleggen bestrating'.

 

Dankzij de sponsoring van Albert Heijn XL Stadshart Zoetermeer kunnen de deelnemers van NLdoet bij John McCormick genieten van een lekkere lunch!

 

 

Bekijk NLdoet bij Scouting JMC in het nieuws:

AD 26-02       Zoetermeer.nieuws.nl       Postiljon.nl       Streekblad 01-03      Postiljon 01-03       Zoetermeeractief.nl         Zoetermeersdagblad.nl

 

 

 

 

 

Jantje Beton Collecte 5 t/m 10 maart 2018 

Van 5 t/m 10 maart gaan de leden van Scouting JMC weer de straat op om per speltak te collecteren voor Jantje Beton

Jaarlijks zetten ruim 1500 jeugdverenigingen zich in voor de Jantje Beton Collecte en lopen zo’n 40.000 collectanten mee om geld op te halen voor spelen en bewegen in de eigen buurt. De helft van de opbrengst mogen jeugdclubs zelf houden voor buitenactiviteiten voor kinderen. De andere helft van de opbrengst zet Jantje Beton in voor buitenspeelprojecten in het hele land. 

Scouting JMC heeft in al die jaren veel geld opgehaald, onder andere voor het bekostigen van de groepsactiviteiten. Verder kreeg elke collecterende speltak een deel van de opbrengst zodat de leden zelf kunnen bepalen waar ze dat aan uitgeven. Voor het kunnen realiseren van clubgebouw de Chute heeft onze groep ook een beroep gedaan op het Nationaal Jeugdfonds. 

 

Halen we in 2018 weer die magische 2000 euro grens?

 

>> Meer informatie

 

 

 

 

Vernieuwde keuken 

Eind februari, begin maart 2018 werd de keuken in clubhuis De Chute eens flink onder handen genomen. Zo werd de gehele keuken leeggehaald, nieuwe leidingen aangelegd, het plafond gestucd, nieuwe verlichting aangebracht, de nieuwe (tweedehandse) keuken ingemeten, aangepast en gemonteerd, de bar geschuurd en gelakt en alles eens grondig schoongemaakt. Wat een klus. 

 

We zijn enorm trots op de hard werkende vrijwilligers die dit voor elkaar hebben gekregen. Scouting JMC zal er weer met veel (kook)plezier gebruik van gaan maken.

 

>> Bekijk de foto's

 

 

 

 

 

iScout 3 maart 2018 

Zaterdag 3 maart deed Scouting JMC weer mee met iScout. In clubhuis De Chute gingen we samen met leden van 2 andere Zoetermeerse scoutinggroepen aan de slag. We zijn ingeschreven onder de teamnaam 'Zoetermeer - Ashanti, JMC, Pocahontas'. 

iScout is een virtuele Wereldreis van 4 uur die voert langs creatieve Doe-opdrachten en uitdagende Reisvragen over culturen, landen en plaatsen op deze aarde. Meer dan 9663 scouts uit 18 landen speelden het spel in zo'n 422 teams online tegen elkaar. Via een speciale website stonden de teams in contact met elkaar en met de jury. Internet, samenwerken en creativiteit zijn de belangrijkste ingrediënten van de iScout Wereldreis. Met 39 punten eindigden we op een mooie 125e plaats. 

 

>> Bekijk de foto's

 

 

 

 

 

 

29e  JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn en Edward is de 29e Chat op 1 maart 2018 met Kenneth van der Werf, Gidsenleiding en lid van de Palo stam. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Kenneth beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Kenneth

 

 

 

 

 

 

 

Pubquiz 23 februari 2018 

Vrijdag 23 februari werd de eerste editie van de JMC pubquiz gehouden voor alle vrijwilligers die zich zo enorm inzetten voor onze vereniging. Het was een ontzettend gezellige avond! Elk team heeft zijn best gedaan om als winnaar te eindigen en het was een nek-aan-nek race, maar team 'nr. 1' deed uiteindelijk hun naam eer aan! Zij gingen naar huis met prijzen die werden aangeboden door Herwijnen Wandelspeciaalzaak, 'T Kaashuys en Spel en Meer, ondernemers van de Dorpsstraat van Zoetermeer. Een speciaal dankwoord gaat uit naar Albert Heijn Seghwaert, die alle boodschappen van de avond heeft verzorgd! Wij kijken terug op een geslaagde avond, danken iedereen voor zijn enthousiasme en komst en hopen jullie volgend jaar allemaal te zien bij de tweede editie! 

 

Groetjes van jullie favoriete gidsenteam. 

 

>> Bekijk de foto's

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf vrijdag 23 februari vind je in de bus of op de deurmat het nieuwste nummer van Scouting Magazine. Met in het midden weer een bijdrage van Scouting JMC: De Kalender Editie.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC doet mee: Rabobank Clubkas Campagne 

Wat is de Clubkas Campagne?

Rabobank Regio Den Haag draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. De bank stelt daarom een deel van de winst beschikbaar voor de ClubKasCampagne. Alle Rabobank klanten ouder dan 12 jaar bepalen welke verenigingen/clubs een donatie krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Eén keer per jaar stemmen de klanten/leden op hun favoriete vereniging/ club. De bank heeft voor 2017/2018 een bedrag van € 70.000,00 beschikbaar.

Hoe meer stemmen voor de vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas gaat! Elke stem is maximaal €5,00 waard. Deelnemende verenigingen kunnen hun eigen achterban mobiliseren om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Samen bereik je tenslotte meer, dat is het idee!

 

Wie doen mee?

Verenigingen en clubs, die bankieren bij Rabobank Regio Den Haag, konden een aanvraag indienen voor de Rabobank ClubKasCampagne. 

Scoutinggroep John McCormick heeft zich aangemeld en is 1 van de 83 geselecteerde lokale verenigingen. Vanuit Zoetermeer doen er 22 verenigingen mee.

 

Stemperiode. 

vanaf 5 februari tot en met 25 februari 2018 mogen klanten en leden hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging(en) en club(s). Alle klanten, ouder dan 12 jaar, van wie een e-mailadres bekend is bij de Rabobank, ontvangen op 5 februari een e-mail met een unieke persoonlijke code om 3 stemmen uit te brengen (max 1 stem per club). Leden krijgen zelfs 5 stemmen (max 2 stemmen per club).  

Geef het door aan iedereen die je kent en laat ze stemmen op Scouting JMC!

 

Doel van de opbrengst. 

Scouting JMC wil dit jaar graag de keuken in clubhuis De Chute vervangen. De keuken is het kloppend hart van het gezellige clubgebouw. Hier leren de kinderen op een veilige manier met elkaar koken en bakken. Ook wordt er in de keuken regelmatig voor grote groepen kinderen een heerlijke maaltijd gekookt.

De uitslag wordt medio maart 2018 op de site van de Rabobank bekend gemaakt.

 

 

 

Bekijk de Rabo Clubkas Campagne bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeersdagblad.nl         Postiljon 08-02        Streekblad 08-02         ZoetermeerActief.nl

 

 

 

 

 

 

 

28JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert en Martijn is de 28e Chat op 1 februari 2018 met Edward Van Zijll de Jong, Explorer begeleiding. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Edward beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Edward

 

 

 

 

 

Nieuwjaarsopkomst  13 januari 2018 

Zaterdag 13 januari 2018 hield Scouting JMC haar jaarlijkse Nieuwjaarsopkomst. Om 14.00 uur verzamelden de welpen zich bij Golfbaan Bentwoud voor een koude tocht met meerdere tochttechnieken en foto-opdrachten. Om 15.00 uur verzamelden de bevers bij Silverdome om in 4 groepen samen met de ouders een tocht met de kruispuntenroute te lopen richting clubhuis De Chute. Om 17.00 uur verzamelden zich daar ook alle andere leden, hun ouders en broertjes en zusjes. Voorzitter Robert-Jan Fromberg keek terug op het afgelopen jaar waarin het thema 'Laat je uitdagen' veelvuldig naar voren kwam. We hebben afscheid genomen van vrijwilligers en ook weer nieuwe mogen begroeten. Zo werd een nieuw Doeteamlid geïnstalleerd. Vervolgens werd buiten de Nieuwjaarsmaaltijd genuttigd waarbij gekozen kon worden tussen snert en boerenkool met worst. Na de maaltijd hadden de gidsen, verkenners en vrijbuiters de Snerttocht en volgde de nieuwjaarsreceptie bij het hoog opgestookte warme kampvuur.

 

>> Bekijk de foto's

 

Bekijk de Nieuwjaarsopkomst bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl        Postiljon 18-01       Streekblad 18-01

 

 

 

 

Kerst en  Oud en Nieuw 

Scouting JMC wenst iedereen fijne feestdagen en een uitdagend 2018! 

 

En nodigt alle leden, hun ouders en broertjes en zusjes van harte uit voor de nieuwjaarsopkomst op zaterdag 13 januari 2018. Traditioneel zal bij Clubhuis de Chute rondom het kampvuur de boerenkool- en snertmaaltijd worden geserveerd. Ook is het weer tijd voor de jaarlijkse snerttocht en volgt om 19.30 uur de nieuwjaarsreceptie. 

 

Bekijk de foto's van de     >> Nieuwjaarsopkomst 2017        >> Snerttocht 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijwilligersdag  7 december 2017 

Op donderdag 7 december 2017 was het Nationale Vrijwilligersdag. Scouting JMC is trots op haar ruim 50 vrijwilligers en dat mag iedereen weten! Zij maken het Scoutingspel en de ontwikkeling van kinderen en jongeren mogelijk, elke week weer.

Bekijk ook het filmpje van Scouting Nederland.

 

 

 

 

 

 

27e  JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel en Robert is de 27e Chat op 1 december 2017 met Martijn Lageveen, Welpenleider bij de Sioniehorde en lid van de Palo stam. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Martijn beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Martijn

 

 

 

 

 

T-shirts en truien  met JMC-logo 

Het is weer mogelijk om T-shirts en truien met het gele JMC-logo erop te bestellen. Via de link in de mail die alle leden doorgestuurd hebben gekregen kunt u de mogelijkheden en prijzen hiervoor bekijken en een bestelling plaatsen. Het is mogelijk om de T-shirts en truien t/m 15 december 2017 te bestellen. 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 13 januari 2018 zullen de T-shirts en truien worden uitgedeeld. U wordt gevraagd om het bedrag van uw bestelling contant en gepast mee te nemen. Mocht u tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst niet in de mogelijkheid zijn om aanwezig te zijn dan kunt u uw bestelling op een ander moment ophalen.  

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf vrijdag 17 november vind je in de bus of op de deurmat het nieuwste nummer van Scouting Magazine. Vol winterse verhalen, strips, quizzen, zelf aan de slag ideeën en in het midden weer een bijdrage van Scouting JMC zelf: De Vrijwilligers Chat Editie.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

De Timtaart  en het lustrumteken 

Bericht van Olav (Coördinator Groepsactiviteiten): Op woensdag 1 november 2017 werd tijdens het speltakoverleg Rob van Hoogenhuizen in het zonnetje gezet voor zijn inzet voor en tijdens de JOTA met de Timtaart voor bijzondere prestaties. 

Daarnaast dank aan alle andere kanjers die zich in allerlei bochten hebben gewrongen om in een kort tijdsbestek een geweldige JOTA neer te zetten en de mensen die mee geholpen hebben in de organisatie tijdens de JOTA; José, René, Mariette, Henny, Stefan, Paul, Kenneth, Wesley, Jordy. 

 

Maar ook Robbert Roos, Hermen, de papa van Janneke, Ashley en Titus en de Titarina's voor jullie bereidheid en geduld om jullie o.a. door de kinderen te laten interviewen op Radio John McCormick

 

Ook alle aanwezige media mensen die allemaal op vrijwillige basis meegeholpen hebben: André Koolen, Marco, Marcel de Hoog, Wim Zonneveld en Pieter Kuipers, Peter van der Aar, Edvard Niesing, Peter de Leeuw, en Luca Brommet, Elly van Amstel, Wanda van de wandelzender en Bart Serlie. 

 

En verder iedereen die tijdens de JOTA aanwezig was om de spellen te begeleiden, de kinderen te begeleiden en allerlei hand en span diensten hebben verleend!

 

Waardering bij Jubileum

Tijdens de JOTA zelf, op zaterdag 21 oktober, kregen de verkennerleiders Daan van Steveninck en René van Aalderen live op de radio het lustrumteken uitgereikt ter gelegenheid van het 25-jarig lidmaatschap van Scouting Nederland.

 

 

 

 

 

 

26e  JMC Vrijwilligers Chat 

Penningmeester gezocht!

 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien en Michiel is de 26e Chat op 1 november 2017 met Robert Bakker, Penningmeester. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Robert beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

Geïnteresseerden voor de vrijwilligers functie van Penningmeester bij Scouting JMC per 1-1-2018 kunnen zich melden bij het bestuur.

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Robert

 

 

 

 

 

Scoutingloterij  2017 

Jaarlijks vindt de Nationale Scoutingloterij plaats. De opbrengst van de lotenverkoop gaat naar de Scoutinggroepen, Scouting Nederland en het Scouting Nederland Fonds. 

Bij Scouting JMC kregen alle leden een boekje met loten om te verkopen. De loten kosten € 2,50 per stuk, hiervan wordt € 1,00 afgedragen aan de loterij organisatie en is dus € 1,50 voor onze groep. 

 

Met elkaar hebben we in 2017 maar liefst 786 loten verkocht. De penningmeester is trots op alle leden die dit voor elkaar hebben gekregen en op de leiding voor het netjes bijhouden van de verkochte loten en het binnengekomen geld. De totale opbrengst voor JMC komt uit op € 1.105,-. Elke speltak krijgt 25% van de opbrengst van de door hen verkochte loten. De kopers zelf kunnen natuurlijk ook prachtige prijzen winnen. Op 5 december vindt de trekking door een Notaris plaats. Op de achterzijde van het lot staat precies wat er gebeuren moet als er een prijs is gewonnen. De loten zijn tot één jaar na trekking geldig. 

 

Per speltak is verkocht: 

Bevers 76 loten, Dewaniwelpen 85, Sioniewelpen 207, Gidsen 103, Verkenners 199, Vrijbuiters 30 en de Explorers 86 loten.

 

 

 

 

 

JOTA: Radio JMC  20 t/m 22 oktober 2017 

Van 20 tot en met 22 oktober organiseert Scouting JMC de jaarlijkse Jamboree On The Air (JOTA). We leggen onze mobieltjes dan aan de kant en gaan samen op verschillende manieren proberen contact te maken met scouts in de hele wereld. 

Dit jaar breiden we het evenement uit met een heus radiostation: 'Radio John McCormick'. Tijdens de Jota staat er dan een complete radiostudio in de Chute waarmee we, met alle speltakken, het hele weekend door radio programma's maken die live, via internet, te beluisteren zijn. We hebben professionals van diverse omroepen bereid gevonden om vrijwillig workshops in nieuwslezen, techniek, presenteren en verslaggeving te geven aan de leden. De kinderen gaan dan zelf aan de slag om radio te maken; interviews doen, radio verslagen maken, items aan elkaar praten, echte Radio John McCormick jingles in starten, plaatjes draaien en nieuws lezen. 

Hiermee hopen we uw kind een geweldige ervaring te geven; zelf echt radio maken. Hiermee krijgen de kinderen ook een goed beeld wat er allemaal komt kijken bij het maken van radio en hoe het er achter de schermen bij een radiostation aan toe gaat.

 

>> Meer info over Radio John McCormick           >> Teaser

 

>> Bekijk de foto's        >> Bekijk de filmpjes

 

 

Bekijk de crowdfundactie en de JOTA-JOTI bij Scouting JMC in het nieuws:

Scoutingnieuws.nl        Zoetermeersdagblad.nl         Zoetermeeractief.nl

Postiljon 05-10      Streekblad 05-10        AD 17-10        Postiljon.nl

Zoetermeeractief.nl      Postiljon 17-10      Streekblad 17-10      Zoetermeersdagblad.nl

AD 23-10        AD.nl        Streekblad 26-10        MediaMagazine.nl

 

 

 

 

 

 

 

25e JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha en Evelien is de 25e Chat op 1 oktober 2017 met Michiel Brons, Vrijbuiterleider en lid van de Palo stam. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Michiel beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Michiel

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

In de eerste week van september kwam de nieuwe Scouting Magazine in de brievenbus met op de middenpagina's een korte terugblik op de zomerkampen van Scouting JMC.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

Overvliegweekend  25 en 26 augustus 2017 

Het Seizoen 2017-2018 is van start gegaan met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Vrijdagavond 25 augustus verzamelden alle leden zich bij De Chute. 

Per leeftijdsgroep werden de tenten opgezet en de slaapzakken uitgerold. Daarna was het tijd voor het avondspel en kampvuur. Na een korte nacht werd er gezamenlijk ontbeten. Het ochtend programma bestond uit een groots spel. 

Zaterdag 26 augustus om 13.00 uur kwamen ook alle ouders en andere geïnteresseerden naar De Chute voor het overvliegfeest. Dit jaar hadden de stamleden een heel klim en klauter parcours uitgezet met aan het eind een waterglijbaan om bij de nieuwe speltak uit te komen.

 

>> Bekijk de foto's

 

 

Bekijk het overvliegfeest bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeersdagblad.nl         Zoetermeeractief.nl          Postiljon 24-08

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2016-2017 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer