Laat je uitdagen!

Ontdek Scouting bij Scouting JMC in Zoetermeer

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting word je uitgedaagd je persoonlijk te ontwikkelen en je grenzen te verleggen met uitdagende activiteiten.

Al vanaf 5 jaar is er bij Scoutinggroep John McCormick heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden en toffe kampen te organiseren? Word dan vrijwilliger.  

Lees hieronder het laatste nieuws van onze groep of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 

Schrijf ook in ons Gastenboek:  

 

Nieuwjaarsopkomst  5 januari 2019 

Zaterdag 5 januari 2019 hield Scouting JMC haar jaarlijkse Nieuwjaarsopkomst. In de middag verzamelden de jeugdleden zich per leeftijdsgroep op een ander startpunt voor een koude tocht door Zoetermeer. Tijdens de tocht werden meerdere tochttechnieken gebruikt zoals de fotoroute, de smileroute, de kruispuntenroute en de strippenkaart om uiteindelijk bij clubhuis De Chute uit te komen. Om 17.00 uur verzamelden zich daar ook de ouders en broertjes en zusjes. Voorzitter Rob van Hoogenhuizen keek terug op het afgelopen jaar en bedankte met veel enthousiasme alle leden, ouders en vrijwilligers voor hun inzet. Vervolgens werd buiten in de partytenten de Nieuwjaarsmaaltijd genuttigd waarbij gekozen kon worden tussen snert en boerenkool met worst. Ook het warme kampvuur ontbrak niet. Na de maaltijd volgde de nieuwjaarsreceptie waarbij de jubilarissen Pauline Strijers (10 jaar lid), Stefan Visser (25 jaar lid) en José van der Heijden (ruim 35 jaar lid) extra in het zonnetje werden gezet. 

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

Bekijk de Nieuwjaarsopkomst bij Scouting JMC in het nieuws:

ZoetermeersDagblad.nl         ZoetermeerActief.nl         Postiljon.nl        Postiljon 10-01  

 

 

 

 

 

 

 

Kerst en  Oud en Nieuw 

Scouting JMC wenst iedereen fijne feestdagen en een uitdagend 2019! 

 

En nodigt alle leden, hun ouders en broertjes en zusjes van harte uit voor de nieuwjaarsopkomst op zaterdag 5 januari 2019. Traditioneel zal bij Clubhuis de Chute rondom het kampvuur de boerenkool- en snertmaaltijd worden geserveerd. Ook is het weer tijd voor de jaarlijkse snerttocht en volgt om 19.30 uur de nieuwjaarsreceptie.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstinpakactie explorers 22, 23 en 24 december 2018 

Op zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 december 2018 staan de Explorers van Scouting JMC weer klaar voor het inpakken van de kerstboodschappen bij Albert Heijn XL in het Stadshart van Zoetermeer. Met deze actie proberen de Explorers wat geld op te halen voor het bekostigen van het zomerkamp in 2019 wat ze in Duitsland willen houden. Tijdens de 3 dagen voor de kerst staan de Explorers tussen 12:00 en 17:00 uur bij de kassa's klaar om voor de klanten die dat wensen de kerstboodschappen in te pakken. Voor het gebruik maken van deze service kan een vrijwillige bijdrage in de daarvoor bestemde collecte bussen worden gedaan. Naast het inpakken helpen de explorers ook met het heen en weer brengen van de mandjes en het uitdelen van koek en zopie. Het is niet de eerste keer dat Scouting JMC en Albert Heijn samenwerken, in de afgelopen jaren waren er onder andere goede contacten rondom de activiteiten voor NLdoet.

 

 

Bekijk de kerstinpakactie van de Explorers in het nieuws:

ZoetermeerActief.nl          Streekblad 20-12          Postiljon 20-12

 

 

 

 

 

 

36e  JMC Vrijwilligers Chat 

 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte en Pauline is op 1 december 2018 alweer het 36e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Rob Overvliet, Materiaalbeheerder. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Rob beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Rob

 

 

 

 

 

 

Trail 24 en 25 november 2018 

Een groep verkenners van Scouting JMC deed 24/25 november mee met de jaarlijkse Trail van regio Delfland. 

Zij begonnen in Berkel en Rodenrijs als derde groep aan de koude spannende tocht en eindigde in Delft bij Scoutcentrum Het Kruithuis. Na een overnachting, ontbijt, een workshop slijm maken, een filmopdracht en broodjes bakken boven het vuur werd de uitslag van de Trail 2018 bekend gemaakt. De verkenners eindigde op de 12e plaats van de 18 deelnemende groepjes.

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 16 november 2018 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus. Op de middenpagina's een bijdrage van Scouting JMC met de speciale JOTA-JOTI Editie waarbij wordt teruggekeken naar de Jamboree On The Air op zaterdag 20 oktober bij clubhuis De Chute. 

Door een fout bij de drukker is de achterste pagina, bladzijde 4 verwisseld met een pagina van een andere scoutinggroep. Hieronder is de 4e pagina al wel te bekijken en daarnaast stuurt de drukker een nieuwe druk met de bijdrage van Scouting JMC op zodat deze bij de opkomst in de Chute meegenomen kan worden.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

35e  JMC Vrijwilligers Chat 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen en Mariëtte is op 1 november 2018 alweer het 35e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Pauline Strijers, teamleider bij de Sioniehorde. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Pauline beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Pauline

 

 

 

Opbrengst  Scoutingloterij 2018 

Dit jaar hebben de leden weer hun best gedaan voor de Nationale Scoutingloterij. In totaal zijn er 1.040 loten verkocht en is er meer opgehaald dan in de afgelopen twee jaar. De totale opbrengst voor Scouting JMC komt uit op € 1.560,-. 

Elke speltak krijgt per verkocht lot € 0,50. Totaal zal een bedrag van € 520,= verdeeld worden over de speltakken. 

Tijdens de JOTA werd de Topsellers badge uitgereikt aan Martijn Lageveen die de meeste loten van dit jaar had verkocht.

 

Per speltak is verkocht:

Bevers 55 loten, Dewaniwelpen 199, Sioniewelpen 175, Gidsen 186, Verkenners 153, Vrijbuiters 35, Explorers 90, Pivo's 67 en Stam 80 loten. 

 

 

 

JOTA-JOTI  19 t/m 21 oktober 2018 

In het 3e volle weekend van oktober vindt wereldwijd de JOTA-JOTI plaats. JOTA staat voor Jamboree On The Air en JOTI staat voor Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar via amateurradio en het internet. Maar de JOTA-JOTI staat ook bekend als het communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het bezig zijn met techniek, zoals het solderen van elektronica bouwpakketjes en het bouwen van een JOTA-toren, waarin techniek en amateurradio samen komen tot één activiteit. 

 

De JOTA-JOTI vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 21 oktober. Het thema "Expedition Cosmos" is afgeleid van het jaarthema "The final frontier". 

Nadat vorig jaar het zeeslagspel als avondspel een geweldig succes was bij de scouts, is dit nu omgezet naar een spel overdag voor alle speltakken. Ieder groepje moet erachter zien te komen waar de andere boten in het veld liggen. Daarvoor worden gedurende het zeeslagspel allerlei communicatiespelen gespeeld, waarmee punten te verdienen valt. Is een opdracht goed uitgevoerd, dan krijgen ze de mogelijkheid om een coördinaat te noemen, waarbij de kans dat er een boot getroffen wordt, redelijk wel aanwezig is. Ook hiermee kunnen ze punten verdienen, maar ook verliezen. Aan het eind van de dag worden alle punten bij elkaar opgeteld en dan kunnen we zien welk groepje als beste het spel gespeeld heeft. 

 

Tijdschema:

Vanaf maandag 15 oktober JOTA-toren bouwen.

Vrijdag 19 oktober 22.00 uur Officiële opening van de JOTA 2018

 

Opkomst Bevers: zaterdag 20 oktober van 09.30 tot 12.30 uur.

Opkomst Welpen: zaterdag 20 oktober van 09.30 tot 17.15 uur.

Opkomst Scouts (gidsen/verkenners/vrijbuiters): zaterdag 20 oktober van 09.30 tot 22.15 uur

Opkomst Explorers en Pivo's: het hele weekend.

Als afsluiting mogen dit jaar voor het eerst op zondagochtend alle leidinggevenden en Doeteamleden zelf het zeeslagspel spelen o.l.v. onze Explorers.

 

>> Bekijk de foto's        >> Bekijk het filmpje

 

 

Bekijk de JOTA-JOTI bij Scouting JMC in het nieuws:

Postiljon 11-10        Streekblad 11-10        ZoetermeerActief.nl        ZoetermeersDagblad.nl        ADZoetermeer 20-10        Postiljon 25-10

 

 

 

 

 

 

 

34e  JMC Vrijwilligers Chat 

Het is 1 oktober 2018, tijd voor... 

De 34e JMC Vrijwilligers Chat! 

En wel een speciale JOTA-editie, want van 19 t/m 21 oktober houden we weer de jaarlijkse Jamboree On The air. 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena en Hermen is op 1 oktober 2018 alweer het 34e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Mariëtte Engelbarts, radioamateur bij de JOTA. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Mariëtte beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Mariëtte

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

In de laatste week van september kwam bij de leden de nieuwe Scouting Magazine in de brievenbus met op de middenpagina's een korte terugblik op de afgelopen zomerkampen van Scouting JMC.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

Knopende wethouder op werkbezoek bij Scouting JMC 

Ingeborg ter Laak, Wethouder zorg, welzijn, sport en verenigingen van de gemeente Zoetermeer, kwam op zaterdag 15 september 2018 ter kennismaking op werkbezoek bij Scouting JMC. Het bestuur gaf haar uitleg over Scouting, John McCormick en clubhuis De Chute. Daarnaast heeft ze kennis gemaakt met de welpen van de Sionie- en Dewanihorde. Beide welpengroepen hadden pionieren op het programma staan. De Sioniewelpen maakten een knopenbord en de Dewaniwelpen hebben knopen geleerd met touw en pionierpalen. De wethouder heeft zelf ook nog even mee gepionierd en kan nu, net als de welpen, een platte knoop leggen. Ter afsluiting van het werkbezoek kreeg de wethouder het insigne van Scouting JMC en van Scouting Zoetermeer overhandigd door voorzitter Rob van Hoogenhuizen.

 

Bekijk het bezoek van de wethouder bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeersdagblad.nl         Zoetermeeractief.nl          Postiljon 20-09        Streekblad 20-09

 

 

 

 

 

 

 

Scoutingloterij  2018 

Jaarlijks vindt de Nationale Scoutingloterij plaats. 

Ook dit jaar doet onze vereniging weer mee met de scoutingloterij. Van ieder verkocht lot is € 1,50 voor de vereniging waarvan € 0,50 direct naar de speltak gaat van uw zoon of dochter. Alle leden krijgen een boekje met tien loten, waarvan wij natuurlijk hopen dat ze allemaal verkocht worden. Het is niet verplicht om loten te verkopen, maar de speltak en natuurlijk ook de vereniging kunnen deze extra inkomsten goed gebruiken. Uiterlijk 14 oktober moeten opbrengsten en de eventuele niet verkochte loten ingeleverd zijn bij de speltakleiding. 

Loterijcoördinatoren JMC: EriC van der Ven / Robert van Duijvenvoorde.

 

 

    Bekijk de Uitslag van de trekking van de Scoutingloterij 2018

 

 

 

 

 

 

Nieuwe start  Roverscouts 

Op zaterdag 1 september 2018 vlogen 9 enthousiaste explorers over naar de Roverscouts. Na een korte afwezigheid blazen ze de speltak voor jongeren van 18-21 jaar nieuw leven in. Op de vrijdagavond organiseren ze zelf hun opkomsten van 21.00 tot 23.00 uur in De Chute.

 

 

 

 

 

 

 

Overvliegweekend  31 augustus en 1 september 2018 

Het Scoutingseizoen 2018-2019 is van start gegaan met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Vrijdagavond 31 augustus verzamelden alle leden zich bij De Chute. 

Per leeftijdsgroep werden de tenten opgezet en de slaapzakken uitgerold. Daarna was het tijd voor het avondspel en kampvuur. Na een korte nacht werd er gezamenlijk ontbeten. Het ochtend programma bestond uit een groots spel. 

Zaterdag 1 september om 13.00 uur kwamen ook alle ouders en andere geïnteresseerden naar De Chute voor het overvliegfeest. Dit jaar was er een heel klim en klauter parcours uitgezet met aan het eind een loopmat over het water om bij de nieuwe speltak uit te komen.

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

Bekijk het overvliegfeest bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl                Postiljon 30-08       Zoetermeersdagblad.nl

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2017-2018 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer