Laat je uitdagen!

Ontdek Scouting bij Scouting JMC in Zoetermeer

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting word je uitgedaagd je persoonlijk te ontwikkelen en je grenzen te verleggen met uitdagende activiteiten.

Al vanaf 5 jaar is er bij Scoutinggroep John McCormick heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden en toffe kampen te organiseren? Word dan vrijwilliger.  

Lees hieronder het laatste nieuws van onze groep of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 

Schrijf ook in ons Gastenboek:  

NLdoet 10 maart 2018 

Op zaterdag 10 maart 2018 tussen 9.30 en 16.00 uur gaan de handjes uit de mouwen bij Scouting JMC. Clubhuis De Chute kan weer een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Daarnaast willen we de container verven en de ontbrekende bestrating achter de container aanleggen en de regenwaterafvoer verbeteren. Om deze klussen te klaren kunnen we alle hulp goed gebruiken, vandaar dat de klussen zijn aangemeld op de NLdoet-site

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart georganiseerd door het Oranje Fonds. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Help jij ook mee?

 

Er zijn 10 vrijwilligers nodig voor de klus 'Schoonmaken Chute'.

en 12 vrijwilligers voor de klus 'Schilderen container en aanleggen bestrating'.

 

 

 

 

 

Jantje Beton Collecte 5 t/m 10 maart 2018 

Van 5 t/m 10 maart gaan de leden van Scouting JMC weer de straat op om per speltak te collecteren voor Jantje Beton

Jaarlijks zetten ruim 1500 jeugdverenigingen zich in voor de Jantje Beton Collecte en lopen zo’n 40.000 collectanten mee om geld op te halen voor spelen en bewegen in de eigen buurt. De helft van de opbrengst mogen jeugdclubs zelf houden voor buitenactiviteiten voor kinderen. De andere helft van de opbrengst zet Jantje Beton in voor buitenspeelprojecten in het hele land. 

Scouting JMC heeft in al die jaren veel geld opgehaald, onder andere voor het bekostigen van de groepsactiviteiten. Verder kreeg elke collecterende speltak een deel van de opbrengst zodat de leden zelf kunnen bepalen waar ze dat aan uitgeven. Voor het kunnen realiseren van clubgebouw de Chute heeft onze groep ook een beroep gedaan op het Nationaal Jeugdfonds. 

 

Halen we in 2018 weer die magische 2000 euro grens?

 

>> Meer informatie

 

 

 

 

Scouting JMC doet mee: Rabobank Clubkas Campagne 

Wat is de Clubkas Campagne?

Rabobank Regio Den Haag draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. De bank stelt daarom een deel van de winst beschikbaar voor de ClubKasCampagne. Alle Rabobank klanten ouder dan 12 jaar bepalen welke verenigingen/clubs een donatie krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Eén keer per jaar stemmen de klanten/leden op hun favoriete vereniging/ club. De bank heeft voor 2017/2018 een bedrag van € 70.000,00 beschikbaar.

Hoe meer stemmen voor de vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas gaat! Elke stem is maximaal €5,00 waard. Deelnemende verenigingen kunnen hun eigen achterban mobiliseren om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Samen bereik je tenslotte meer, dat is het idee!

 

Wie doen mee?

Verenigingen en clubs, die bankieren bij Rabobank Regio Den Haag, konden een aanvraag indienen voor de Rabobank ClubKasCampagne. 

Scoutinggroep John McCormick heeft zich aangemeld en is 1 van de 83 geselecteerde lokale verenigingen. Vanuit Zoetermeer doen er 22 verenigingen mee.

 

Stemperiode. 

vanaf 5 februari tot en met 25 februari 2018 mogen klanten en leden hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging(en) en club(s). Alle klanten, ouder dan 12 jaar, van wie een e-mailadres bekend is bij de Rabobank, ontvangen op 5 februari een e-mail met een unieke persoonlijke code om 3 stemmen uit te brengen (max 1 stem per club). Leden krijgen zelfs 5 stemmen (max 2 stemmen per club).  

Geef het door aan iedereen die je kent en laat ze stemmen op Scouting JMC!

 

Doel van de opbrengst. 

Scouting JMC wil dit jaar graag de keuken in clubhuis De Chute vervangen. De keuken is het kloppend hart van het gezellige clubgebouw. Hier leren de kinderen op een veilige manier met elkaar koken en bakken. Ook wordt er in de keuken regelmatig voor grote groepen kinderen een heerlijke maaltijd gekookt.

De uitslag wordt medio maart 2018 op de site van de Rabobank bekend gemaakt.

 

 

 

Bekijk de Rabo Clubkas Campagne bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeersdagblad.nl          Postiljon 08-02        Streekblad 08-02

 

 

 

 

 

 

 

28JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert en Martijn is de 28e Chat op 1 februari 2018 met Edward Van Zijll de Jong, Explorer begeleiding. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Edward beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Edward

 

 

 

 

 

Nieuwjaarsopkomst  13 januari 2018 

Zaterdag 13 januari 2018 hield Scouting JMC haar jaarlijkse Nieuwjaarsopkomst. Om 14.00 uur verzamelden de welpen zich bij Golfbaan Bentwoud voor een koude tocht met meerdere tochttechnieken en foto-opdrachten. Om 15.00 uur verzamelden de bevers bij Silverdome om in 4 groepen samen met de ouders een tocht met de kruispuntenroute te lopen richting clubhuis De Chute. Om 17.00 uur verzamelden zich daar ook alle andere leden, hun ouders en broertjes en zusjes. Voorzitter Robert-Jan Fromberg keek terug op het afgelopen jaar waarin het thema 'Laat je uitdagen' veelvuldig naar voren kwam. We hebben afscheid genomen van vrijwilligers en ook weer nieuwe mogen begroeten. Zo werd een nieuw Doeteamlid geïnstalleerd. Vervolgens werd buiten de Nieuwjaarsmaaltijd genuttigd waarbij gekozen kon worden tussen snert en boerenkool met worst. Na de maaltijd hadden de gidsen, verkenners en vrijbuiters de Snerttocht en volgde de nieuwjaarsreceptie bij het hoog opgestookte warme kampvuur.

 

>> Bekijk de foto's

 

Bekijk de Nieuwjaarsopkomst bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl        Postiljon 18-01       Streekblad 18-01

 

 

 

 

Kerst en  Oud en Nieuw 

Scouting JMC wenst iedereen fijne feestdagen en een uitdagend 2018! 

 

En nodigt alle leden, hun ouders en broertjes en zusjes van harte uit voor de nieuwjaarsopkomst op zaterdag 13 januari 2018. Traditioneel zal bij Clubhuis de Chute rondom het kampvuur de boerenkool- en snertmaaltijd worden geserveerd. Ook is het weer tijd voor de jaarlijkse snerttocht en volgt om 19.30 uur de nieuwjaarsreceptie. 

 

Bekijk de foto's van de     >> Nieuwjaarsopkomst 2017        >> Snerttocht 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijwilligersdag  7 december 2017 

Op donderdag 7 december 2017 was het Nationale Vrijwilligersdag. Scouting JMC is trots op haar ruim 50 vrijwilligers en dat mag iedereen weten! Zij maken het Scoutingspel en de ontwikkeling van kinderen en jongeren mogelijk, elke week weer.

Bekijk ook het filmpje van Scouting Nederland.

 

 

 

 

 

 

27e  JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel en Robert is de 27e Chat op 1 december 2017 met Martijn Lageveen, Welpenleider bij de Sioniehorde en lid van de Palo stam. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Martijn beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Martijn

 

 

 

 

 

T-shirts en truien  met JMC-logo 

Het is weer mogelijk om T-shirts en truien met het gele JMC-logo erop te bestellen. Via de link in de mail die alle leden doorgestuurd hebben gekregen kunt u de mogelijkheden en prijzen hiervoor bekijken en een bestelling plaatsen. Het is mogelijk om de T-shirts en truien t/m 15 december 2017 te bestellen. 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 13 januari 2018 zullen de T-shirts en truien worden uitgedeeld. U wordt gevraagd om het bedrag van uw bestelling contant en gepast mee te nemen. Mocht u tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst niet in de mogelijkheid zijn om aanwezig te zijn dan kunt u uw bestelling op een ander moment ophalen.  

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf vrijdag 17 november vind je in de bus of op de deurmat het nieuwste nummer van Scouting Magazine. Vol winterse verhalen, strips, quizzen, zelf aan de slag ideeën en in het midden weer een bijdrage van Scouting JMC zelf: De Vrijwilligers Chat Editie.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

De Timtaart  en het lustrumteken 

Bericht van Olav (Coördinator Groepsactiviteiten): Op woensdag 1 november 2017 werd tijdens het speltakoverleg Rob van Hoogenhuizen in het zonnetje gezet voor zijn inzet voor en tijdens de JOTA met de Timtaart voor bijzondere prestaties. 

Daarnaast dank aan alle andere kanjers die zich in allerlei bochten hebben gewrongen om in een kort tijdsbestek een geweldige JOTA neer te zetten en de mensen die mee geholpen hebben in de organisatie tijdens de JOTA; José, René, Mariette, Henny, Stefan, Paul, Kenneth, Wesley, Jordy. 

 

Maar ook Robbert Roos, Hermen, de papa van Janneke, Ashley en Titus en de Titarina's voor jullie bereidheid en geduld om jullie o.a. door de kinderen te laten interviewen op Radio John McCormick

 

Ook alle aanwezige media mensen die allemaal op vrijwillige basis meegeholpen hebben: André Koolen, Marco, Marcel de Hoog, Wim Zonneveld en Pieter Kuipers, Peter van der Aar, Edvard Niesing, Peter de Leeuw, en Luca Brommet, Elly van Amstel, Wanda van de wandelzender en Bart Serlie. 

 

En verder iedereen die tijdens de JOTA aanwezig was om de spellen te begeleiden, de kinderen te begeleiden en allerlei hand en span diensten hebben verleend!

 

Waardering bij Jubileum

Tijdens de JOTA zelf, op zaterdag 21 oktober, kregen de verkennerleiders Daan van Steveninck en René van Aalderen live op de radio het lustrumteken uitgereikt ter gelegenheid van het 25-jarig lidmaatschap van Scouting Nederland.

 

 

 

 

 

 

26e  JMC Vrijwilligers Chat 

Penningmeester gezocht!

 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien en Michiel is de 26e Chat op 1 november 2017 met Robert Bakker, Penningmeester. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Robert beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

Geïnteresseerden voor de vrijwilligers functie van Penningmeester bij Scouting JMC per 1-1-2018 kunnen zich melden bij het bestuur.

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Robert

 

 

 

 

 

Scoutingloterij  2017 

Jaarlijks vindt de Nationale Scoutingloterij plaats. De opbrengst van de lotenverkoop gaat naar de Scoutinggroepen, Scouting Nederland en het Scouting Nederland Fonds. 

Bij Scouting JMC kregen alle leden een boekje met loten om te verkopen. De loten kosten € 2,50 per stuk, hiervan wordt € 1,00 afgedragen aan de loterij organisatie en is dus € 1,50 voor onze groep. 

 

Met elkaar hebben we in 2017 maar liefst 786 loten verkocht. De penningmeester is trots op alle leden die dit voor elkaar hebben gekregen en op de leiding voor het netjes bijhouden van de verkochte loten en het binnengekomen geld. De totale opbrengst voor JMC komt uit op € 1.105,-. Elke speltak krijgt 25% van de opbrengst van de door hen verkochte loten. De kopers zelf kunnen natuurlijk ook prachtige prijzen winnen. Op 5 december vindt de trekking door een Notaris plaats. Op de achterzijde van het lot staat precies wat er gebeuren moet als er een prijs is gewonnen. De loten zijn tot één jaar na trekking geldig. 

 

Per speltak is verkocht: 

Bevers 76 loten, Dewaniwelpen 85, Sioniewelpen 207, Gidsen 103, Verkenners 199, Vrijbuiters 30 en de Explorers 86 loten.

 

 

 

 

 

JOTA: Radio JMC  20 t/m 22 oktober 2017 

Van 20 tot en met 22 oktober organiseert Scouting JMC de jaarlijkse Jamboree On The Air (JOTA). We leggen onze mobieltjes dan aan de kant en gaan samen op verschillende manieren proberen contact te maken met scouts in de hele wereld. 

Dit jaar breiden we het evenement uit met een heus radiostation: 'Radio John McCormick'. Tijdens de Jota staat er dan een complete radiostudio in de Chute waarmee we, met alle speltakken, het hele weekend door radio programma's maken die live, via internet, te beluisteren zijn. We hebben professionals van diverse omroepen bereid gevonden om vrijwillig workshops in nieuwslezen, techniek, presenteren en verslaggeving te geven aan de leden. De kinderen gaan dan zelf aan de slag om radio te maken; interviews doen, radio verslagen maken, items aan elkaar praten, echte Radio John McCormick jingles in starten, plaatjes draaien en nieuws lezen. 

Hiermee hopen we uw kind een geweldige ervaring te geven; zelf echt radio maken. Hiermee krijgen de kinderen ook een goed beeld wat er allemaal komt kijken bij het maken van radio en hoe het er achter de schermen bij een radiostation aan toe gaat.

 

>> Meer info over Radio John McCormick           >> Teaser

 

>> Bekijk de foto's        >> Bekijk de filmpjes

 

 

Bekijk de crowdfundactie en de JOTA-JOTI bij Scouting JMC in het nieuws:

Scoutingnieuws.nl        Zoetermeersdagblad.nl         Zoetermeeractief.nl

Postiljon 05-10      Streekblad 05-10        AD 17-10        Postiljon.nl

Zoetermeeractief.nl      Postiljon 17-10      Streekblad 17-10      Zoetermeersdagblad.nl

AD 23-10        AD.nl        Streekblad 26-10        MediaMagazine.nl

 

 

 

 

 

 

 

25e JMC Vrijwilligers Chat 

Vanaf 1 mei 2015 houdt Scouting JMC elke eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand één van de vele vrijwilligers. Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha en Evelien is de 25e Chat op 1 oktober 2017 met Michiel Brons, Vrijbuiterleider en lid van de Palo stam. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Michiel beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Michiel

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

In de eerste week van september kwam de nieuwe Scouting Magazine in de brievenbus met op de middenpagina's een korte terugblik op de zomerkampen van Scouting JMC.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

Overvliegweekend  25 en 26 augustus 2017 

Het Seizoen 2017-2018 is van start gegaan met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Vrijdagavond 25 augustus verzamelden alle leden zich bij De Chute. 

Per leeftijdsgroep werden de tenten opgezet en de slaapzakken uitgerold. Daarna was het tijd voor het avondspel en kampvuur. Na een korte nacht werd er gezamenlijk ontbeten. Het ochtend programma bestond uit een groots spel. 

Zaterdag 26 augustus om 13.00 uur kwamen ook alle ouders en andere geïnteresseerden naar De Chute voor het overvliegfeest. Dit jaar hadden de stamleden een heel klim en klauter parcours uitgezet met aan het eind een waterglijbaan om bij de nieuwe speltak uit te komen.

 

>> Bekijk de foto's

 

 

Bekijk het overvliegfeest bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeersdagblad.nl         Zoetermeeractief.nl          Postiljon 24-08

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2016-2017 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer