Explorers

Voor jongeren van 15 - 18 jaar

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? 

Word dan Explorer! 

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting explorers genoemd. Ze bedenken hun eigen programmaís en gaan op expeditie in binnen en buitenland. Explorers kanoŽn op de wildste rivieren en dalen af van de hoogste torens, ze organiseren spectaculaire evenementen en uitdagende outdooractiviteiten. Ook het jaarlijkse zomerkamp organiseren ze natuurlijk zelf. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en helpt als een plan dreigt te stranden.

 

 

Opkomst 

De Explorers houden hun opkomst op vrijdag van 19.30 tot 21.30 uur in en om clubhuis De Chute in het Zoetermeerse Van Tuyllpark.

 

Begeleiding 

Het begeleidingsteam van de explorers bestaat uit:

Eric van der Niet

06-51521858

Tim Christiaans

06-24111308

Mirthe Kuiper

 

Jolande van Strien

Sietske van der Niet-Stahlecker

 

 

 

Installatie en Scoutfit 

Nieuwe leden mogen bij Scouting JMC eerst 4 opkomsten komen kijken of ze het leuk vinden om bij de explorers te gaan. Besluiten ze om te blijven dan zullen ze na ongeveer twee maanden worden geÔnstalleerd. Ze zeggen dan de belofte op en krijgen insignes opgespeld op de Scoutfit en de scouting JMC-das omgehangen. 

De Scoutfit van de explorers is te koop via de ScoutShops in het land en de webshop www.scoutshop.nl.

 

   Bekijk meer informatie over de Scoutfit

 

 

Explorergids 

In de Explorergids vinden explorers praktische tips om een uitdagend Scoutingprogramma op te stellen en te organiseren. Als Explorer bepaal je samen met de rest van je afdeling wat je gaat doen bij Scouting. Je bent nu echt zelf aan zet! 

Als begeleider vind je in dit boek ook veel nuttige informatie en achtergronden, in het laatste hoofdstuk wordt een aantal specifieke onderwerpen voor begeleiders uitgelicht, zoals de ontwikkeling van explorers, de verschillende rollen als begeleider en Scouting Academy. 

De Explorergids brengt je op ideeŽn en leidt je stap voor stap door zaken die in eerste instantie misschien lastig lijken. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe je je afdeling, inclusief bestuur, kunt organiseren en hoe je je expeditie goed kunt voorbereiden. De Explorergids is te koop via de ScoutShops in het land en de webshop www.scoutshop.nl.

Meer informatie: www.scouting.nl/explorers.

 

 

 

 

De progressiematrix 

Bij Scouting wordt er gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. We bieden de jeugdleden uitdagende programma's die passen bij hun leeftijd en niveau. Op die manier groeien ze in hun persoonlijke ontwikkeling. De progressiematrix kan gebruikt worden voor de invulling van het wekelijkse Scoutingprogramma zodat de activiteiten worden afgestemd op een van de acht activiteitengebieden ťn op de verschillende leeftijdsgroepen (de doorlopende leerlijn). Bekijk de progressiematrix van de explorers .

 

 

 

  Bekijk ook de fotopagina van de Explorers

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

Explorers: 15 - 18 jaar  Scouting JMC Zoetermeer