Roverscouts (voorheen Pivo's)

Voor jongeren van 18 - 21 jaar

Ben jij tussen de 18 en 21 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan roverscout en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Als je wilt, kun je doorgroeien tot vrijwilliger, waarbij je andere jeugdleden begeleidt.

 

 

Opkomst 

De Roverscouts houden hun opkomst op vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur in en om clubhuis De Chute in het Zoetermeerse Van Tuyllpark.

 

 

Installatie en Scoutfit 

Nieuwe leden mogen bij Scouting JMC eerst 4 opkomsten komen kijken of ze het leuk vinden om bij de roverscouts te gaan. Besluiten ze om te blijven dan zullen ze na ongeveer twee maanden worden geďnstalleerd. Ze zeggen dan de belofte op en krijgen insignes opgespeld op de Scoutfit en de scouting JMC-das omgehangen. 

De Scoutfit van de roverscouts is te koop via de ScoutShops in het land en de webshop www.scoutshop.nl.

 

   Bekijk meer informatie over de Scoutfit

 

 

Roverscoutsgids

Het roverscoutsprogramma is verdeeld in drie fases waarbij je zelf je persoonlijke uitdagingen kiest. De Roverscoutsgids schetst een beeld van wat de speltak inhoudt en wat er mogelijk is. Je leest hoe je als roverscout invulling kunt geven aan je laatste periode als jeugdlid. Dat bepaal je geheel zelf. Laat je inspireren door de verhalen en ervaringen van andere roverscouts! Voor veel groepen is het roverscoutsprogramma nog nieuw. Om dit nieuwe programma onder de aandacht te brengen van stammen en groepen, is er een introductiespel gemaakt: de Roverscoutsgame. 

 

Meer informatie: www.scouting.nl/roverscouts.

 

 

 

 

De progressiematrix 

Bij Scouting wordt er gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. We bieden de jeugdleden uitdagende programma's die passen bij hun leeftijd en niveau. Op die manier groeien ze in hun persoonlijke ontwikkeling. De progressiematrix kan gebruikt worden voor de invulling van het wekelijkse Scoutingprogramma zodat de activiteiten worden afgestemd op een van de acht activiteitengebieden én op de verschillende leeftijdsgroepen (de doorlopende leerlijn). Bekijk de progressiematrix van de roverscouts .

 

 

  Bekijk ook de fotopagina van de Roverscouts

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

Roverscouts: 18 - 21 jaar  Scouting JMC Zoetermeer