Bevers

Voor kinderen van 5 - 7 jaar

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de bevers van Scouting JMC! Hier doe je allemaal spannende dingen met kinderen die even oud zijn als jij. 

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. De bevers spelen in het thema Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

 

 

Opkomst 

De Bevers houden hun opkomst op zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur in en om clubhuis De Chute in het Zoetermeerse Van Tuyllpark.

 

Leiding 

Het leidingteam van de bevers bestaat uit:

Michelle Pronk

Sterre Stroom

Nina King

Keet Kleur

Benjamin Warners

Stuiter

 

Tessa van der Vlis

(assistent leiding)

Noa

Jesper Zwiers

(assistent leiding)

Steven Stroom

 

 

 

 

 

 

 

 

Installatie en Scoutfit 

Nieuwe kinderen mogen bij Scouting JMC eerst 4 opkomsten komen kijken of ze het leuk vinden om bij de bevers te gaan. Besluiten ze om te blijven dan zullen ze na ongeveer twee maanden worden geďnstalleerd. Ze zeggen dan de belofte op en krijgen insignes opgespeld op de Scoutfit en de scouting JMC-das omgehangen. 

De Scoutfit van de bevers is te koop via de ScoutShops in het land en de webshop www.scoutshop.nl.

 

   Bekijk meer informatie over de Scoutfit

 

 

 

 

Bevergids

De Bevergids is een gids speciaal voor bevers. In de gids neemt de nieuwsgierige Stuiter de bevers mee naar het dorp Hotsjietonia. Daar maken ze door middel van voorleesverhalen en doe- en knutselopdrachten kennis met de bewoners van dit bijzondere dorp. De bevers kunnen zelf door de gids bladeren en de kleurpotloden erbij pakken. Maar er staan ook veel actieve buitenopdrachten in en activiteiten waarbij de bevers hulp nodig hebben van hun ouders en/of leiding. De Bevergids is te koop via de ScoutShops in het land en de webshop www.scoutshop.nl.

 

Meer informatie: www.scouting.nl/bevers.

 

 

 

Themaverhaal 

In het nieuwe Hotsjietonia-thema beleven de bevers avonturen vanuit het gezichtspunt van Stuiter. Stuiter beleeft met de andere bewoners van het dorp Hotsjietonia leuke en spannende avonturen. Hieronder vind je een overzicht van de Hotsjietonia bewoners. 

Stuiter is een 6 jarig kind en de hoofdfiguur in de verhalen over Hotsjietonia. Stuiter is dol op spelletjes en houd er van om lekker actief bezig te zijn. Stuiter is altijd vrolijk (soms een beetje té enthousiast) en voor iedereen een echte vriend. 

Keet Kleur is een tiener. Keet is een echte kunstenaar: ze is vrolijk, en er zit allemaal verf op haar kleding. Voor het dorp maakt ze de mooiste dingen en versieringen. Keet kan in haar creativiteit en enthousiasme ook wel een beetje ondeugend of brutaal zijn. 

Fleur Kleur is de moeder van Keet en is al net zo creatief als haar dochter. Ze vertelt allerlei verhalen, waarvan je nooit weet of ze nu wel of niet echt gebeurd zijn. Haar fantasie gebruikt ze ook voor haar eigen toneelstukken en ze naait haar eigen kleding in haar naaiatelier. 

 

Sterre Stroom is een stoere vrouw die houdt van kamperen en reizen. Ze is altijd in voor een speurtocht of gave activiteit. Ook op het water weet ze de weg te vinden. Ze heeft stapels fotoboeken van de verre reizen die ze gemaakt heeft en waar ze graag over vertelt. Sterre woont samen met haar broer Steven op een boot. 

 

Steven Stroom is de broer van Sterre. Steven is een jonge en actieve vent die allerlei leuke speurtochten uit kan zetten en kaart en kompas niet moeilijk vindt. Wel heeft hij last van angsten als hoogtevrees en is hij een beetje bang in het donker, maar samen met iemand durft hij bijna alles. Steven slaapt in een kooi met gordijntjes ervoor, zodat zijn zus geen last heeft van zijn bednachtlampje.  

 

Bas Bos is de altijd bezige en sterke boswachter. Hij is bijna altijd wel in het bos te vinden en weet alles over de natuur. Bas kan alle vragen over planten en dieren beantwoorden. Bas neemt graag de leiding en is ook wel makkelijk uit de tent te lokken.  

 

In het boswachtershuisje woont ook Rebbel, de vrouw van Bas Bos. Rebbel is een boerendochter die veel kletst en alles over iedereen weet. Een geheim bewaren, vindt ze moeilijk. Ze is gek op dieren en verzorgt veel van de gewonde bosdieren die Bas mee naar huis neemt.  

 

Stanley Stekker is de technische man van Hotsjietonia. Hij is gek op cijfers, schema’s en berekeningen. Overal probeert hij constructies voor te maken en originele oplossingen te verzinnen. Soms is hij een beetje verlegen of let hij te veel op details. Aan het huis van Stanley zie je meteen dat er een uitvinder woont. Gelukkig zijn alle gevaarlijke dingen goed opgeborgen. Stanley is stiekem verliefd op Noa.  

 

Noa heeft donker lang golvend haar en ziet er een beetje oosters uit, ze maakt graag nieuwe vrienden. Je kunt bij haar ook lekker uitrazen of uithuilen. Noa is af en toe wel een beetje dromerig. In en om haar huis liggen overal kussens waar je lekker uit kunt rusten en niks hoeft te doen.  

 

Rozemarijn is een leuke, gezellige en praktische vrouw. Ze is dol op bloemen, planten en koken en vindt het leuk als je op bezoek komt in haar boerderij. Ze helpt kinderen met het uitvoeren van hun plannen en is goed in improviseren. Ze kan soms wel een beetje overbezorgd zijn.  

 

De kas in de tuin van de boerderij is ingepikt door Professor Plof, de man van Rozemarijn. Hij is de verstrooide professor met warrig haar en een witte jas. Professor Plof kan je helpen als je een oplossing zoekt voor een probleem. Hij ziet alleen niet altijd de gevaren in van zijn experimenten.  

 

 

 

De activiteitengebieden 

In het midden van het dorp vind je een dorpsplein met een vlaggenmast. Dit is het activiteitengebied Samenleving. Rondom dit dorpsplein vind je de andere activiteitengebieden. In het noorden bijvoorbeeld ligt het bos waar Bas Bos en Rebbel wonen. Een ideale plek voor buiten activiteiten (Buitenleven)

Aan de rand van het dorp stroomt ook een rivier; hier ligt de boot van Sterre en Steven aangemeerd. Sterre en Steven kunnen gemakkelijk wegvaren met de boot; dan kom je op andere locaties (Internationaal)

Vlakbij de boot staat het huis van Stanley Stekker. Hier is plek genoeg om Uitdagende Scoutingtechnieken te doen. 

Ten zuiden van het dorpsplein vind je Expressie. Waar anders kun je dat doen dan bij het huis van Keet en Fleur Kleur? 

Helemaal aan de linkerkant van het dorp vind je het spelveld. Balkjes om op te lopen, een klimhuis om in te klimmen en af te glijden en natuurlijk gras, ideaal voor actieve Sport & Spel activiteiten. 

Noa hoort bij het activiteitengebied Identiteit. Hier kun je weer even bij jezelf komen of je verjaardag vieren. 

Met professor Plof in de buurt is het soms een beetje gevaarlijk, Rozemarijn let goed op de kinderen. Hier kun je een programma doen rondom Veilig & Gezond.

 

 

De progressiematrix 

Bij Scouting wordt er gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. We bieden de jeugdleden uitdagende programma's die passen bij hun leeftijd en niveau. Op die manier groeien ze in hun persoonlijke ontwikkeling. De progressiematrix kan gebruikt worden voor de invulling van het wekelijkse Scoutingprogramma zodat de activiteiten worden afgestemd op een van de acht activiteitengebieden én op de verschillende leeftijdsgroepen (de doorlopende leerlijn). Bekijk de progressiematrix van de bevers .

Beverbadges

 

 

  Bekijk ook de fotopagina van de Bevers

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

Bevers: 5 - 7 jaar  Scouting JMC Zoetermeer