Fotopagina Bevers

JMC-dag 2023 met Freek Vonk

Chief scout Freek Vonk bracht op zaterdag 3 juni 2023 een bezoek aan de 77 jarige Scoutinggroep John McCormick tijdens de jaarlijkse JMC-dag. De feestelijke dag stond in het teken van de natuur waarbij meerdere organisaties hielpen met leerzame activiteiten. Ook maakte elke speltak een kamer van een insectenhotel.

>> Bekijk de foto's        >> Bekijk de foto's van Scouting Nederland

 

>> Bekijk de groepsfoto groot      >> Bekijk de video

 

 

 

 

Groepskamp 2022

Van 10 t/m 16 juli 2022 gingen ruim 140 leden van Scouting JMC gezamenlijk op zomerkamp. De bevers beleefden vanaf woensdag het grootse groepskamp mee. Door de Coronacrisis in 2021 werd het Jubileumkamp ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Scoutinggroep John McCormick een jaar later gehouden. 

Bij aankomst op het terrein van Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn werden de jeugdleden bij een poort welkom geheten door bijzondere themafiguren. Voor elke speltak stond er iemand die ze door de poort leidde naar de fantasiewereld. De bevers kwamen in de wereld van Heksen en Tovenaars, de welpen werden opgewacht door Perkamentus en kwamen in de wereld van Harry Potter. De scouts kwamen in de wereld van de Vikingen (Schotse stijl), de vrijbuiters in de wereld van de Uitvinders (Steampunk stijl) en de explorers belanden in de wereld van de Ontdekkingsreizigers (Steampunk stijl).

Vlak na aankomst raakte één van de themafiguren in paniek want de sleutel van de poort was gestolen. De themafiguren kregen ruzie en beschuldigen elkaar, want dit betekent dat alles uit de fantasiewereld de echte wereld in kan komen. En dat kan levensgevaarlijk zijn, zowel voor de fantasiefiguren als voor de mensen in de normale wereld. Binnen een week moest de sleutel gevonden worden, want anders kon de poort nooit meer op slot. De scouts werd gevraagd om tijdens het kamp naar puzzelstukjes te zoeken met daarop de spreuk die leidt naar de plek waar de sleutel was verstopt. 

Op de vreemdste plekken vonden de scouts ruim 35 puzzelstukken tijdens uitdagende activiteiten als een 2-daagse hike, het klimbos, crazy 88, een bezoek aan een kasteel en zwembad. Ook werden er keukens gepionierd, zelf gekookt in de Dutch ovens, waren er kampvuren en werden de oudere leden gedropt. 

         

De laatste avond was er een vogelshow waarbij een grote roofvogel het laatste puzzelstukje aan zijn poot had hangen. Perkamentus sprak de spreuk 'Aparecium clavis Lumos iter' uit en het verschenen licht leidde de scouts naar de plek van de sleutel. 

>> Bekijk de speciale kampsite 

 

 

 

Dino Beverweekend 26 en 27 juni 2021

Nadat de bedden klaar waren gelegd kwam er ineens een mevrouw uit de Chute. Zij vertelde ons dat ze een onderzoeker is. Ze was met een tijdmachine naar de dino tijd gereisd en na een tijd onderzoeken reisde ze weer terug. Maar, er is een dino met haar mee gekomen, dat was niet de bedoeling! Deze dino heeft haar nest in de Chute gemaakt en haar ei hier in gelegd. We speelden een spel om erachter te komen welke dinos er vlees of planten eten. Daarna maakten we onze eigen dino skeletten. 

     

Met macaroni! We hoorden een dino brullen. De onderzoeker vertelde dat het misschien een goed idee was dat wij even weg gingen bij de chute. Misschien wilde ze naar haar ei maar dat durfde ze nu wellicht niet omdat wij er waren. We speelden boomtikkertje en dino, kom uit je hol! Na een rondje door het bos te hebben gelopen zag Sterre ineens twee pootafdrukken in de aarde. Dino afdrukken! De onderzoeker pakte haar blad met pootafdrukken erbij en al gauw kwam ze tot de conclusie dat dit maar om één dino kon gaan, Doris de dino! 

De onderzoeker kent Doris al een tijdje en vertelde ons dat ze een hele lieve dino is en we niet bang voor haar hoeven te zijn als we haar zouden tegen komen. Toen was het tijd om koekjes te bakken! We kozen allemaal een dino uit en gingen onze handen én dinos wassen. Want, met de poot van de dino maakten we een afdruk in onze koekjes, echte dino koekjes. Mmmm! Toen hoorden we weer dino gebrul en daar was ze, Doris! 

     

De bevers moesten er om lachen dat ze iemand in het dinopak zagen maar durfden toch ook niet zo goed dichterbij te komen. Sommigen waren zo stoer om met Doris op de foto te gaan of om Doris haar ei te geven. Samen met Doris en haar ei vertrok de onderzoeker richting de tijdmachine om Doris weer terug te brengen naar de dino tijd. Wat een avontuur! Daar krijgen we best trek van. We aten dino pannekoeken, dat is smullen! Na het eten hadden we allemaal corvee. De een ging afwassen, de andere droogde af en ook werd de chute geveegd. Toen tijd voor ontspanning, we kijken de film Minions. De bevers waren direct enthousiast, Minions zijn altijd een goed idee. Daarna naar ons bedje.

Na een goede nachtrust was het om 7:30 tijd voor ochtend gymnastiek met Sterre en daarna lekker ontbijten. Na het eten was het weer tijd voor corvee, de bevers weten inmiddels wat dat betekend, opruimennnnnn! Na het eten speelden we een aantal spellen. Waaronder tikkertje, pionnen roof en paaltjes voetbal. Na een beker limo en wat lekkers stond Sabrina ineens bij ons binnen. Zij had een karretje meegenomen met vijf dozen. Maar wat zit er nou toch in die dozen. Sabrina vertelt dat ze vier reptielen en één zoogdier heeft meegenomen. Samen noemen we allerlei dieren op die reptiel of zoogdier zijn en hoe we dat kunnen zien/weten. Toen kwamen dieren één voor één tevoorschijn. 

      

Twee soorten slangen, een mini landschildpad, een baardagaam en een Afrikaanse egel. Wat een mooie dieren zeg! We willen er van alles over weten en willen ze ook best aaien of vasthouden. Sommige dieren waren best nog even spannend maar dat mocht de pret niet drukken. 

      

Na deze toffe workshop was het tijd voor de lunch. We hadden nog pannekoeken over van gisteren, jummie! Tijdens het eten stortte iedereen lekker in. We hebben onze spullen bij elkaar gepakt en toen kwamen de papa's en mama's er al weer aan.

Bekijk ook de facebookgroep: "John McCormick Bevers"   

 

 

 

Kom eens kijken bij scouting!

Ben jij vier, vijf of zes jaar oud? Dan ben je van harte welkom bij de bevers!

Iedere week komen de bevers op zaterdag van 13:00-15:00 uur bij elkaar en gaan ze op bezoek bij de bewoners van Hotsjietonia. Samen met hen beleven ze allerlei avonturen in allerlei verschillende gebieden, zoals expressie, buitenleven, koken en hygiene of emoties. Laat je uitdagen en kom vier keer vrijblijvend kijken en meedoen. Daarna mag je beslissen of je lid wilt worden. Meld je hier aan en dan nemen wij contact met je op om een moment af te spreken zodat je bij ons kunt komen kijken. 

Bekijk ook de facebookgroep: "John McCormick Bevers"   

 

 

 

Beverkamp 11 en 12 juli 2020

Na het openen gaat Fleur haar telefoon. Het is Sterre. Ze verteld dat ze tijdens haar laatste reis de badges is verloren die ze voor de Bevers had meegenomen. Alleen, ze weet niet meer in welk land ze de badges is vergeten! Na een treinkaartje te hebben verdient bij een spel gaan de Bevers met de Bever express van land naar land. Op zoek naar de badges en heeeeel veel leuke dingen doen! 

We beginnen in Nederlands met oerhollandse spelletjes, we maken en proeven Zweedse balletjes in Zweden, we knutselen een Chinese draak in China, in Frankrijk gaan we sportief aan de slag en in Italië eten we heerlijke lasagna. We hebben thuis geslapen en komen de zondag weer terug op de Chute. Direct door naar Amerika voor een American Breakfast, banana pancakes, jummie! Daarna gaan we naar Afrika om een shelter voor de mensen daar in orde te maken nadat de wind deze kapot had gemaakt. We eindigden weer terug in Amerika met een spel met parachutes en toen vonden we eindelijk de badges. Wat een fijn bever weekend was dit!

 

 

 

 

 

Opkomst zaterdag 30 november

Sinterklaas 

We begonnen de opkomst zoals gewoonlijk met het beverlied en een sleutel spel. Maar ineens zagen we een piet lopen buiten! 

En toen was er nog een piet en nog een! Samen met de pieten gingen we sinterklaas van buiten halen. 

We mochten een voor een bij de sint komen, best spannend! We kregen allemaal een cadeautje. Maar dit was een cadeautje van Malle Pietje, gefopt! 

Daarna vond piet een zak met echte cadeaus, we kregen er allemaal twee! We waren heel blij dat de sint en de pieten bij ons langs kwamen. Tot volgend jaar sint!

 

 

 

Opkomst 16 en 17 november 2019

Ouder-kind weekend 

We hebben dit weekend ouder-kind weekend. Alle Bevers hebben hun papa of mama meegenomen. 

Sinterklaas is aangekomen in het land. 

We hebben een brief gekregen van de sint of wij een bed willen klaarzetten in de Chute zodat hij daar kan rusten. 

We doen allerlei activiteiten met 'sint' als thema. 

De volgende ochtend ligt er ineens een piet in het bed! 

Piet wil graag zien of de Bevers haar zouden kunnen helpen als hulppiet. 

En alle Bevers worden goed gekeurd door piet. Het was een ontzettend leuk weekend!

 

 

 

Opkomst zaterdag 19 oktober 2019

JOTA / JOTI. 

Dit weekend is het Jota/Joti. We spelen met alle speltakken van JMC tegelijk een spel, Zeeslag. 

We spelen allemaal kleine spelletjes en mogen na ieder spelletje naar een post om een bommetje te gooien. 

Aan het einde van alle spelletjes hebben we een boot van een ander groepje laten zinken, dat was echt gaaf! Ook mochten we met een zendamateur praten met een meneer van een andere scouting groep. Dat was heel leuk maar ook best spannend.

 

 

 

Opkomst zaterdag 28 september 2019

Zandkastelen bouwen bij het Noord Aa. 

  

Vandaag spreken we niet af in de Chute maar bij het Noord Aa. Wat een regen en wind vandaag! We gaan vandaag zandkastelen bouwen. Samen of alleen, we bouwen de mooiste en gaafste kastelen!

 

 

 

Pipi Langkouskamp 8 t/m 10 juni 2019 

Tijdens het Pinksterweekend gingen de bevers op kamp. Zij logeerden 2 nachten bij een Scoutinggroep in Reeuwijk. Daar hielden ze samen met de bevers van de Rustenburggroep uit Den Haag een Pipi Langkouskamp waarbij ze Pipi hielpen haar vader, de Piraten Koning, te zoeken. Zo werden ze omgetoverd tot echte piraten met bandana en ooglapje, werd een schip gebouwd en piratenvlaggen gemaakt. Ze kregen flessenpost, liepen een speurtocht, deden spelletjes en vonden alle benodigde spullen om met een vergrootglas in de schatkamer de verblijfplaats van Pipi haar vader te vinden. 

 

 

Klik hier voor de volgende fotopagina.

Bekijk ook de facebookgroep: "John McCormick Bevers"   

 

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over de Bevers

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Fotopagina Bevers  Scouting JMC Zoetermeer