Fotopagina Bevers

Kom eens kijken bij scouting!

Ben jij vier, vijf of zes jaar oud? Dan ben je van harte welkom bij de bevers!

Iedere week komen de bevers op zaterdag van 13:00-15:00 uur bij elkaar en gaan ze op bezoek bij de bewoners van Hotsjietonia. Samen met hen beleven ze allerlei avonturen in allerlei verschillende gebieden, zoals expressie, buitenleven, koken en hygiene of emoties. Laat je uitdagen en kom vier keer vrijblijvend kijken en meedoen. Daarna mag je beslissen of je lid wilt worden. Meld je hier aan en dan nemen wij contact met je op om een moment af te spreken zodat je bij ons kunt komen kijken. 

Bekijk ook de facebookgroep: "John McCormick Bevers"   

 

 

 

Beverkamp 11 en 12 juli 2020

Na het openen gaat Fleur haar telefoon. Het is Sterre. Ze verteld dat ze tijdens haar laatste reis de badges is verloren die ze voor de Bevers had meegenomen. Alleen, ze weet niet meer in welk land ze de badges is vergeten! Na een treinkaartje te hebben verdient bij een spel gaan de Bevers met de Bever express van land naar land. Op zoek naar de badges en heeeeel veel leuke dingen doen! 

We beginnen in Nederlands met oerhollandse spelletjes, we maken en proeven Zweedse balletjes in Zweden, we knutselen een Chinese draak in China, in Frankrijk gaan we sportief aan de slag en in ItaliŽ eten we heerlijke lasagna. We hebben thuis geslapen en komen de zondag weer terug op de Chute. Direct door naar Amerika voor een American Breakfast, banana pancakes, jummie! Daarna gaan we naar Afrika om een shelter voor de mensen daar in orde te maken nadat de wind deze kapot had gemaakt. We eindigden weer terug in Amerika met een spel met parachutes en toen vonden we eindelijk de badges. Wat een fijn bever weekend was dit!

 

 

 

 

 

Opkomst zaterdag 30 november

Sinterklaas 

We begonnen de opkomst zoals gewoonlijk met het beverlied en een sleutel spel. Maar ineens zagen we een piet lopen buiten! 

En toen was er nog een piet en nog een! Samen met de pieten gingen we sinterklaas van buiten halen. 

We mochten een voor een bij de sint komen, best spannend! We kregen allemaal een cadeautje. Maar dit was een cadeautje van Malle Pietje, gefopt! 

Daarna vond piet een zak met echte cadeaus, we kregen er allemaal twee! We waren heel blij dat de sint en de pieten bij ons langs kwamen. Tot volgend jaar sint!

 

 

 

Opkomst 16 en 17 november 2019

Ouder-kind weekend 

We hebben dit weekend ouder-kind weekend. Alle Bevers hebben hun papa of mama meegenomen. 

Sinterklaas is aangekomen in het land. 

We hebben een brief gekregen van de sint of wij een bed willen klaarzetten in de Chute zodat hij daar kan rusten. 

We doen allerlei activiteiten met 'sint' als thema. 

De volgende ochtend ligt er ineens een piet in het bed! 

Piet wil graag zien of de Bevers haar zouden kunnen helpen als hulppiet. 

En alle Bevers worden goed gekeurd door piet. Het was een ontzettend leuk weekend!

 

 

 

Opkomst zaterdag 19 oktober 2019

JOTA / JOTI. 

Dit weekend is het Jota/Joti. We spelen met alle speltakken van JMC tegelijk een spel, Zeeslag. 

We spelen allemaal kleine spelletjes en mogen na ieder spelletje naar een post om een bommetje te gooien. 

Aan het einde van alle spelletjes hebben we een boot van een ander groepje laten zinken, dat was echt gaaf! Ook mochten we met een zendamateur praten met een meneer van een andere scouting groep. Dat was heel leuk maar ook best spannend.

 

 

 

Opkomst zaterdag 28 september 2019

Zandkastelen bouwen bij het Noord Aa. 

  

Vandaag spreken we niet af in de Chute maar bij het Noord Aa. Wat een regen en wind vandaag! We gaan vandaag zandkastelen bouwen. Samen of alleen, we bouwen de mooiste en gaafste kastelen!

 

 

 

Pipi Langkouskamp 8 t/m 10 juni 2019 

Tijdens het Pinksterweekend gingen de bevers op kamp. Zij logeerden 2 nachten bij een Scoutinggroep in Reeuwijk. Daar hielden ze samen met de bevers van de Rustenburggroep uit Den Haag een Pipi Langkouskamp waarbij ze Pipi hielpen haar vader, de Piraten Koning, te zoeken. Zo werden ze omgetoverd tot echte piraten met bandana en ooglapje, werd een schip gebouwd en piratenvlaggen gemaakt. Ze kregen flessenpost, liepen een speurtocht, deden spelletjes en vonden alle benodigde spullen om met een vergrootglas in de schatkamer de verblijfplaats van Pipi haar vader te vinden. 

 

 

Klik hier voor de volgende fotopagina.

Bekijk ook de facebookgroep: "John McCormick Bevers"   

 

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over de Bevers

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Fotopagina Bevers  Scouting JMC Zoetermeer