Fotopagina Bevers

Alienkamp 19 t/m 21 mei 2018 

Tijdens het Pinksterweekend gingen de bevers op kamp. Zij logeerden 2 nachten bij een Scoutinggroep in Boskoop. Daar hielden ze samen met de bevers van de Rustenburggroep uit Den Haag een Alienkamp. 

Professor Plof had weer eens een kapotte tv, dus moesten de bevers schotelantennes maken. Met deze antennes hoorden zij wel hele rare geluiden van een alien die een boodschap voor ons had. Hij had namelijk problemen met zijn ruimteschip. De bevers gingen zoeken waar het neergestorte ruimteschip was. Zij vonden onderdelen maar konden met opdrachten ook deze verdienen. De alien kwam ook bij ons op bezoek en stelde zich voor als Groentje van de planeet Neptunus. Hij vroeg aan de bevers om hem te helpen met het in elkaar zetten van het ruimteschip, zodat hij weer naar huis kon. 

Bekijk ook de facebookgroep: "John McCormick Bevers"   

 

 

Laatste opkomst van het seizoen 

Op 1 juli 2017 hadden de Bevers alweer hun laatste opkomst van het seizoen.

Wegens het slechte weer dit keer niet naar speeltuin de Kievit, maar naar speelboerderij Buitenbeest in Zoetermeer. 

We kunnen terugkijken naar een goed seizoen, met leuke activiteiten, die verzorgd waren door het beverteam. Een team waar we trots op mogen zijn. Ik noem ze nog maar even op; Bas Bos (Tristan), Sterre (Sharon), Noa (Mirthe), Rebbel (Jurita), Creabea (Jacqueline) en natuurlijk de verstrooide Professor Plof (Robert). Onze dank gaat uit naar de ouders voor het vertrouwen dat u in ons had en zien u graag terug in het nieuwe seizoen. Tevens gaan Siem, Joost en Gabriel overvliegen naar de welpen (Dewanihorde). De beverleiding wenst hen heel veel scouting plezier toe bij hun nieuwe speltak. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe.

Bekijk ook de facebookgroep: "John McCormick Bevers"   

 

 

 

Indianenkamp 3 t/m 5 juni 2017 

Tijdens het Pinksterweekend gingen de bevers op kamp. Zij logeerden 2 nachten bij Scouting Nootdorp. Daar hielden ze samen met de bevers van de Rustenburggroep uit Den Haag een Indianenkamp.

Helaas was er weer eens iets misgegaan met ťťn van de proefjes van Professor Plof en kreeg hij tijdens het Pinksterkamp visioenen van een indianen medicijnman die zijn hulp vroeg. Hij raakte erg geÔnteresseerd in alles wat met indianen te maken had en ontdekte inmiddels dat hij ingrediŽnten moest hebben voor een medicijndrank. 

Professor Plof vroeg de bevers of zij hem daarbij wilden helpen. Als dank konden de bevers dan veren verdienen om een eigen indianentooi te kunnen maken. De ingrediŽnten moesten de bevers zoeken en konden zij verdienen.

We hadden de volgende ingrediŽnten nodig: 1 liter slootwater, 5 bloeiende paardenbloemen, 3 uitgebloeide paardenbloemen, 10 madeliefjes, 1 glaasje koude brandnetelthee, 1 borrelglaasje dropextract, 2 eetlepels geraspte gember,1 theelepel hete sambal, 1 haar van een echte indiaan, 2 grote schelpen uit de zee, 1 glas vuurwater, sap van 1 kokosnoot. 

 

>> Bekijk de foto's van Martijn Sinnema van Scouting Rustenburg te Den Haag.

 

 

 

 

 

Rebbel opkomst 20 mei 2017 

Rebbel had de bevers de opdracht gegeven de dieren op de stadsboederij Balijhoeve te verzorgen.

 

 

 

 

 

Duinenmars 8 april 2017 

Heerlijk wandelweer. Spelen op de boot en in de duinen en onderweg even lunchen. Na een tocht van 5 km uitreiken van de medailles.

 

 

Beverweekend 18 en 19 maart 2017 

Waar is de sleutel?

 

 

 

 

NLdoet 11 maart 2017 

Hard gewerkt vandaag met NL doet!

 

 

Jantje Beton Collecte 

Op 18 februari 2017 collecteerden de bevers voor Jantje Beton. Met elkaar werd er een bedrag van Ä 202,98 bij elkaar gehaald.

 

 

Ouder-Kind weekend 

In de beverkist vonden wij een brief van de bewoners van het dorp Hotsjietonia. Daarin legden zij uit dat de bevers vroeger in huize Hotsjietonia speelden en dat daar mensen woonden die wat van de wereld wilden zien en dat deze mensen de bevers een beetje missen. Zij hadden ook allemaal spullen voor de installatie van onze nieuwe bevers. Op deze manier konden wij natuurlijk geen nee zeggen en dus gingen we op reis tijdens het Ouder-Kind weekend van 14 en 15 januari 2017.

 

 

Sinterklaasopkomst 

Op 3 december 2016 kwamen de Pieten langs bij de bevers. Ze gingen dobbelen, klimmen en klauteren en kregen cadeautjes.

 

 

 

Een dagje uit: Avifauna 

Op 24 september 2016 hadden de bevers een verrassingsdagje, ze gingen met de bus naar Avifauna.

 

 

JMC-Jubileumkamp 

In verband met het 70-jarig bestaan van Scouting JMC hield de groep een Jubileumkamp. Alle welpen, gidsen, verkenners, vrijbuiters, explorers, pivo's en stamleden verbleven van 9 t/m 16 juli 2016 op kampeerterrein K6 bij de Hoge Rielen in het Belgische plaatsje Kasterlee. De bevers waren van 9 tot 13 juli mee. 

Gezamenlijk werd het jubileumkamp geopend. Vervolgens draaide iedere speltak een eigen programma maar wel met een gezamenlijk thema: LET'S PARTY, want dit jaar was het elke dag feest!

   Bekijk de speciale kampsite

 

 

Duinenmars 

Zaterdag 9 april liepen de bevers mee met de 65ste Duinenmars.

 

 

Klik hier voor de volgende fotopagina.

Bekijk ook de facebookgroep: "John McCormick Bevers"   

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over de Bevers

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Fotopagina Bevers  Scouting JMC Zoetermeer