Fotopagina Explorers

Zomerkamp 2023: 'Expeditie Kasterlee'

Van 8 tot en met 15 juli 2023 sloten de explorers het scoutingseizoen 2022-2023 af met het jaarlijkse zomerkamp. Ze kampeerden de kampweek bij verblijfsterrein De Hoge Rielen in het Belgische Kasterlee.

Bekijk de foto's op de facebookgroep:  "John McCormick Explorers Openbaar" 

Of op Instagram: "explorersjmc"   

 

 

 

JMC-dag 2023 met Freek Vonk

Chief scout Freek Vonk bracht op zaterdag 3 juni 2023 een bezoek aan de 77 jarige Scoutinggroep John McCormick tijdens de jaarlijkse JMC-dag. De feestelijke dag stond in het teken van de natuur waarbij meerdere organisaties hielpen met leerzame activiteiten. Ook maakte elke speltak een kamer van een insectenhotel.

>> Bekijk de foto's        >> Bekijk de foto's van Scouting Nederland

 

>> Bekijk de groepsfoto groot      >> Bekijk de video

 

 

 

 

Groepskamp 2022

Van 10 t/m 16 juli 2022 gingen ruim 140 leden van Scouting JMC gezamenlijk op zomerkamp. De bevers beleefden vanaf woensdag het grootse groepskamp mee. Door de Coronacrisis in 2021 werd het Jubileumkamp ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Scoutinggroep John McCormick een jaar later gehouden. 

Bij aankomst op het terrein van Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn werden de jeugdleden bij een poort welkom geheten door bijzondere themafiguren. Voor elke speltak stond er iemand die ze door de poort leidde naar de fantasiewereld. De bevers kwamen in de wereld van Heksen en Tovenaars, de welpen werden opgewacht door Perkamentus en kwamen in de wereld van Harry Potter. De scouts kwamen in de wereld van de Vikingen (Schotse stijl), de vrijbuiters in de wereld van de Uitvinders (Steampunk stijl) en de explorers belanden in de wereld van de Ontdekkingsreizigers (Steampunk stijl).

Vlak na aankomst raakte ťťn van de themafiguren in paniek want de sleutel van de poort was gestolen. De themafiguren kregen ruzie en beschuldigen elkaar, want dit betekent dat alles uit de fantasiewereld de echte wereld in kan komen. En dat kan levensgevaarlijk zijn, zowel voor de fantasiefiguren als voor de mensen in de normale wereld. Binnen een week moest de sleutel gevonden worden, want anders kon de poort nooit meer op slot. De scouts werd gevraagd om tijdens het kamp naar puzzelstukjes te zoeken met daarop de spreuk die leidt naar de plek waar de sleutel was verstopt. 

Op de vreemdste plekken vonden de scouts ruim 35 puzzelstukken tijdens uitdagende activiteiten als een 2-daagse hike, het klimbos, crazy 88, een bezoek aan een kasteel en zwembad. Ook werden er keukens gepionierd, zelf gekookt in de Dutch ovens, waren er kampvuren en werden de oudere leden gedropt. 

         

De laatste avond was er een vogelshow waarbij een grote roofvogel het laatste puzzelstukje aan zijn poot had hangen. Perkamentus sprak de spreuk 'Aparecium clavis Lumos iter' uit en het verschenen licht leidde de scouts naar de plek van de sleutel. 

>> Bekijk de speciale kampsite 

 

 

 

 

 

Zomerkamp 2019

De explorers zijn van 20 t/m 27 juli 2019 op zomerkamp in Rotterdel in de Duitse Eifel. Maar om daar te komen werden ze de eerste dag al gedropt in Vaals. 

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick Explorers Openbaar" 

 

 

 

Zomerkamp 2018

De explorers gingen van 14 t/m 21 juli 2018 op zomerkamp naar scoutingterrein Jambville in Frankrijk. 

 

 

 

Zomerkamp 2017

De explorers waren van 8 t/m 15 juli 2017 op zomerkamp en kampeerden op scoutingterrein Brexbachtal in het Duitse Neuwied.

De Explorers zijn aangekomen!

De reis met 2 gehuurde busjes ging gelukkig voorspoedig 

en de Explo's hadden weinig opjuttende woorden nodig om het kampement op te starten. 

Femke, Sharon en Maarten gingen samen met Marc en Tim boodschappen doen. 

We starten vanavond met Nasi a la Van Dinter en Christiaans style.

's Avonds gezellig afgesloten met een kampvuur. Eerst een inleidend praatje over het kamp en de algemene regels en daarna relax....

Zondagochtend zijn we verder gegaan met het afbouwen van het kampement, om snel te eten en op weg te gaan naar een klimpark, yeahhh!

 

 

 

Maandag 10 juli 2017: 

 

 

Vanmorgen vroeg zijn de explo's gestart om alle voorbereidingen te treffen voor de hike! 

 

 

Na een kleine omtrekkende beweging zijn ze in de goeie richting geholpen. 

 

 

Bij de 1e post was een ware water oversteek gebouwd. 

 

 

 

 

 

  

 

Alle explo's hebben deze getrotseerd. Hierna volgde een touwladder. 

 

              

 

Ondertussen zijn we geteisterd door een serieuze regenbui! 

 

 

Na een flinke tocht hebben we gezamenlijk shoarma in het bos gebakken en lekker gegeten. Iedereen kwam hierdoor weer even bij.

 

 

 

Na een korte nacht is dinsdag 11 juli mooi begonnen...

 

 

Vandaag, iets te laat, lang gewacht, is Karl op een mooie idyllisch plekje dan toch echt geÔnstalleerd als Explorer van JMC!

 

 

 

                   

 

 

Bericht van Nina: hiken tussen de bergen met een tof uitzicht, lekker vies worden en heel heel heel veel plezier hebben, ik geniet!

 

 

 

 

Dinsdag terug gekomen op het kampterrein na de hike. Hierna de auto in om lekker te gaan zwemmen! 

 

 

We waren hierna allemaal flink moe en toe aan wat slaap. Ja natuurlijk! Daarvoor zijn we niet op kamp, dus dan maar teambuilden! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Explo's zijn vroeg gewekt om hun ontbijt te verdienen. 

 

Hierna nog wat samenwerkingsspellen gedaan. 

 

 

Edward heeft samen met Eric en workshop voorbereid. Twijnen en kokosnoot beker maken. Hierna hebben we weer lekker gegeten.

 

 

 

    

 

 

Femke en Marit genieten van het uitzicht.

 

 

 

Donderdag 13 juli: Jolande, Mirthe en Nina hebben vanmorgen heerlijk pannenkoeken gebakken. Bedankt meiden! 

 

 

Nog even een groepsfoto

 

 

Daarna de bussen bovenaan de berg neergezet, om eerst het fort te bezoeken

 

 

 

en vervolgens met de gondel af te dalen naar de stad Koblenz!

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 14 juli 2017: 

 

 

 Ja en dan is die dag toch echt aangebroken. Altijd een dubbel gevoel. De dag voor vertrek. 

 

 

Vanmorgen nog even sportief geweest met de explo's.

 

 

 

 

 

 

Hierna dan toch echt het kamp afbreken zodat we morgen ochtend gelijk weg kunnen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dag was prachtig. Tot we wilde gaan bbq'en! 

 

 

Het bereik is vrij slecht, dus dan maar even met 2 stoere explo's door de tunnel naar de andere kant van de berg, om een update te kunnen plaatsen.

 

 

 

 

Zaterdag 15 juli:

 

 

 

 

 

Bekijk ook de facebookgroep: "John McCormick Explorers Openbaar" 

 

 

 

Explo weekendje 

Van 19 t/m 21 mei 2017 hadden de Explo's een weekendje. In de week voorafgaand moesten ze in 3 teams opdrachten doen om er achter te komen waar het weekend werd gehouden.

   

                         

Vrijdagavond aangekomen en direct begonnen met het bouwen van hun onderkomen. Ook moest omwille van de teambuilding de telefoons worden ingeleverd. #datiswelevenwennen. 

Na een gezellige avond langs het kampvuur, waarop we een heerlijke pizza hebben bereid, zijn we zaterdagochtend begonnen met een leuke tocht. Tijdens deze tocht kwamen ze diverse QR codes tegen met opdrachten. Ingesproken door Eric van der Niet. Uiteindelijk duurde het iets langer dan gepland en hebben we het middag programma helaas omgegooid. #ditlagnietalleenaandeexploshoor?? 

Na een korte uitleg over het schoonmaken van makrelen mochten ze zelf aan de slag. 

De Explo's hebben lekker gewerkt! 's Avonds nog een kampvuur met het spel weerwolven en dan is het alweer bijna voorbij.

 

 

 

Sportieve opkomst 

Vrijdag 21 april 2017 hebben we een sportieve avond. We hebben de gymzaal aan het kruiswater gehuurd, om onder leiding van sportinstructeur Daphne Kuiper leuke activiteiten aangeboden te krijgen. Ze zijn lekker sportief bezig! Leuke opkomst.

 

 

 

Pionieren 

Vrijdag 10 maart 2017 gingen we een kampkeuken pionieren.

 

 

 

Pannenkoekenrestaurant  

Om geld te verdienen voor het kamp hielden de explorers zondag 12 februari 2017 een Pannenkoekenparadijs bij De Chute.

 

 

 

Koude tocht 

De Explo's hadden 9 december 2016 een verkapte '24 uurs opkomst'. Het worden echter 14 uren?? Ze zijn gezamenlijk gestart met een lekkere wandeling. Ook voor de begeleiding is het afzien.

 

 

 

Weekend met de boot 

Zaterdag 20 op Zondag 21 augustus 2016 zijn we op weekendje geweest met de Boot van Marc. Zaterdagochtend om 10:00 verzamelden we ons bij de Zijldijk in Warmond. Vanuit daar gingen we een rondje varen rondom de plek waar we zouden overnachten. 

Het was erg leuk en gezellig op de boot. Het was ook heerlijk weer, dus we hadden het erg naar ons zin. Onderweg terug naar onze slaapplek werd de groep in tweeŽn gesplitst. De ene helft ging boodschappen doen, de andere helft ging lekker zwemmen. 

Daarna voeren we terug naar het eilandje waar we overnachtten. Onderweg terug zijn we even gestopt om nogmaals te gaan zwemmen. Deze keer met zijn allen. We hebben zelfs met touwen achter de boot gehangen, dat was erg leuk. 

Op het eilandje hebben toen een sheltertje opgebouwd en een kampvuur gemaakt. De begeleiding had lekker voor ons gekookt. Risotto met kabeljauw en als toetje een appel-cranberry cake. Na het eten bleven we nog lekker om het kampvuur zitten, het was heel gezellig. 

   

We gingen slapen in onze shelter, en Jordy is koppig dus hij sliep erbuiten. Helaas ging het s'nachts heel hard regenen en we waren daar niet heel goed op voorbereidÖ. We hadden het zeiltje niet goed neer gelegd dus liep het zeil helemaal vol en sliep Maarten in een plas. 

De volgende ochtend moesten we in de keiharde regen alles weer opruimen. Het was geen pretje en alles ging nat weer mee. 

We hebben de rest van de dag gevaren naar Gouda. We hebben het erg gezellig gehad met zijn allen. Het was een top weekend.

 

 

JMC-Jubileumkamp 

In verband met het 70-jarig bestaan van Scouting JMC hield de groep een Jubileumkamp. Alle bevers, welpen, gidsen, verkenners, vrijbuiters, explorers, pivo's en stamleden verbleven van 9 t/m 16 juli 2016 op kampeerterrein K6 bij de Hoge Rielen in het Belgische plaatsje Kasterlee. 

Gezamenlijk werd het jubileumkamp geopend. Vervolgens draaide iedere speltak een eigen programma maar wel met een gezamenlijk thema: LET'S PARTY, want dit jaar was het elke dag feest!

   Bekijk de speciale kampsite

 

 

Klik hier voor de volgende fotopagina van de explorers.

Bekijk ook de facebookgroep: "John McCormick Explorers Openbaar" 

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over de Explorers

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Fotopagina Explorers  Scouting JMC Zoetermeer