Fotopagina Scouts (Gidsen)

Zomerkamp 2023

Van 8 tot en met 15 juli 2023 sloten de gidsen het scoutingseizoen 2022-2023 af met het jaarlijkse zomerkamp. Ze verbleven de kampweek op Scouting kampeerterrein St. Walrick in Overasselt.

Bekijk de foto's op de facebookgroep: 'John McCormick Gidsen"  

 

 

 

JMC-dag 2023 met Freek Vonk

Chief scout Freek Vonk bracht op zaterdag 3 juni 2023 een bezoek aan de 77 jarige Scoutinggroep John McCormick tijdens de jaarlijkse JMC-dag. De feestelijke dag stond in het teken van de natuur waarbij meerdere organisaties hielpen met leerzame activiteiten. Ook maakte elke speltak een kamer van een insectenhotel.

>> Bekijk de foto's        >> Bekijk de foto's van Scouting Nederland

 

>> Bekijk de groepsfoto groot      >> Bekijk de video

 

 

 

 

Groepskamp 2022

Van 10 t/m 16 juli 2022 gingen ruim 140 leden van Scouting JMC gezamenlijk op zomerkamp. De bevers beleefden vanaf woensdag het grootse groepskamp mee. Door de Coronacrisis in 2021 werd het Jubileumkamp ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Scoutinggroep John McCormick een jaar later gehouden. 

Bij aankomst op het terrein van Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn werden de jeugdleden bij een poort welkom geheten door bijzondere themafiguren. Voor elke speltak stond er iemand die ze door de poort leidde naar de fantasiewereld. De bevers kwamen in de wereld van Heksen en Tovenaars, de welpen werden opgewacht door Perkamentus en kwamen in de wereld van Harry Potter. De scouts kwamen in de wereld van de Vikingen (Schotse stijl), de vrijbuiters in de wereld van de Uitvinders (Steampunk stijl) en de explorers belanden in de wereld van de Ontdekkingsreizigers (Steampunk stijl).

Vlak na aankomst raakte één van de themafiguren in paniek want de sleutel van de poort was gestolen. De themafiguren kregen ruzie en beschuldigen elkaar, want dit betekent dat alles uit de fantasiewereld de echte wereld in kan komen. En dat kan levensgevaarlijk zijn, zowel voor de fantasiefiguren als voor de mensen in de normale wereld. Binnen een week moest de sleutel gevonden worden, want anders kon de poort nooit meer op slot. De scouts werd gevraagd om tijdens het kamp naar puzzelstukjes te zoeken met daarop de spreuk die leidt naar de plek waar de sleutel was verstopt. 

Op de vreemdste plekken vonden de scouts ruim 35 puzzelstukken tijdens uitdagende activiteiten als een 2-daagse hike, het klimbos, crazy 88, een bezoek aan een kasteel en zwembad. Ook werden er keukens gepionierd, zelf gekookt in de Dutch ovens, waren er kampvuren en werden de oudere leden gedropt. 

         

De laatste avond was er een vogelshow waarbij een grote roofvogel het laatste puzzelstukje aan zijn poot had hangen. Perkamentus sprak de spreuk 'Aparecium clavis Lumos iter' uit en het verschenen licht leidde de scouts naar de plek van de sleutel. 

>> Bekijk de speciale kampsite 

 

 

 

 

 

Zomerkamp 2021

Van 18 t/m 24 juli 2021 kamperen de gidsen van Scouting JMC op Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn voor hun jaarlijkse Zomerkamp.

1e kampdag, zondag 18 juli 

We mochten vandaag allemaal komen tussen 10:00 en 11:00 via een kiss en ride schema. Toen een aantal meiden er waren gingen we de tenten opzetten. Toen iedereen er was gingen we openen, we hebben een Wie is de mol thema. Na het openen en de kamp regels gingen we lunchen waarna we de keuken tafels gingen opbouwen. Na een tijdje toen dit klaar was gingen we koken. We aten pasta carbonara. We gingen afwassen en speelden een avondspel. We moesten opdrachten doen om de leiding te zoeken. Na de opdrachten kregen we 3 hints en een kaart. We moesten de leiding zoeken. De leiding (Kenneth) stond bij een kasteeltje. Toen we weer terug waren moesten we naar bed. Wat een leuke eerst kamp dag. 

Groetjes Ronde Blauw.

2e kampdag, maandag 19 juli: 2 daagse hike.

We gingen vandaag een hike lopen. We liepen in 2 groepen. Wij mochten met het openbaar vervoer dus we gingen lopen, met de trein en met de bus. Onderweg gingen er wat dingen fout in de trein, maar het was heel gezellig en leuk. Groetjes Lara.

We gingen een hike lopen van 3 uur, maar het was uiteindelijk 7 en een half uur omdat we steeds fout liepen. Onderweg hebben we gezwaaid naar auto's en er zwaaiden soms mensen terug. Een paar gingen ook toeteren. Groetjes van Anna.

De meiden kwamen aan op de Eemland hoeve om te overnachten onder een tarp.

3e kampdag, dinsdag 20 juli 

Een aantal meiden werden al om 04:30 wakker en rond 05:30 alle meiden. Ik en lara begonnen met vuur maken maar hier moest iedereen even wat geduld voor hebben. Wij begonnen rond 11:00 met de vervolg tocht van de hike's. Na een aantal keer verkeerd lopen kwamen alle gidsen aan op het kamp terrein. We aten gepofte aardappels, doperwten met wortels en een braadworst. Hierna konden daarna met hun voeten omhoog zitten en hebben we lekker mogen uitrusten. 

Groetjes Chantal

4e kampdag, woensdag 21 juli

We begonnen vandaag met mini pionieren. Wij probeerde een zo groot mogelijke piramide te maken. 

Later gingen we een zoek de verschillen spel spelen doen met morse code. Toen we daarmee klaar waren gingen we naar de scout shop in groepjes van 3. Na de scoutshop gingen we koken. We gingen kip Cola eten met rijst. Na het eten deden we het spel mastermind. Wat houdt dat in dat je een blad kreeg met 5 bolletjes in een rij. Die je moest vullen met allemaal kleuren stiften die door heel ons terrein verspreid lag. 

We gingen laat naar bed maar om half 1 werden we wakker gemaakt om ons klaar te maken voor de dropping. Toen we terug kwamen kregen we allemaal een kaassoufflé. Rond 4 uur gingen we echt slapen. 

Groetjes Nena

5e kampdag, donderdag 22 juli

Vandaag sliepen we een beetje uit. De leiding had zich namelijk verslapen, dat vonden wij natuurlijk helemaal niet erg! Iedereen ging corvee doen daarna gingen we boogschieten. De eerste ronde was oefen ronde, 2e ronde voor het echt. De oefen ronde ging bij iedereen veel beter dan de ronde waar de punten wel mee telde. 

    

Na de lunch liepen we met z'n alle naar een boerderij, vlak bij het kasteel Groeneveld. We hebben daar rond gekeken en hadden we de mogelijk om wat dingetjes te kopen in het winkeltje. Aangekomen terug op het terrein gingen we pannenkoeken bakken. Ik had al de hele week hier zo veel zin in! Het avond spel deden we een opdracht met verven. 1 iemand uit de ronde kreeg een paar woorden. Scoutingdas, kroket, schildpad, verkeersbord en theezakje. Met deze woorden moesten we een schilderij mee maken. Zodat er een verhaal zichtbaar werd. Wat de andere moesten raden. 

Groetjes Esmee

6e kampdag, vrijdag 23 juli

Vandaag staat er een bbq curcus op de planning! Een meneer met een hele grote bbq kwam ons deze curcus geven. Hij leerde ons hoe het vlees bereid moest worden en hoe je groente en vlees "cave man" bereid. Het was erg lekker en we hebben veel geleerd! 

  

Tussendoor hebben wij het kampterrein opgeruimd. De tenten hebben wij ingepakt en de keukens afgebouwd. Vanacht slapen we onder een tarp!

7e kampdag, zaterdag 24 juli

Vandaag moesten we om 07:00 al opstaan. De andere spullen moesten opgeruimd worden want om 11:30 moesten we van het kamp terrein af zijn! Er zat niet zo veel haast in bij de meiden maar het is toch gelukt! 

  

Lieve gidsen, bedankt voor de gezellige week! 

We zien jullie weer na de zomervakantie!

 

Bekijk de foto's op de facebookgroep: 'John McCormick Gidsen"  

 

 

 

Zomerkamp 2020

Van 20 t/m 24 juli 2020 vormen de gidsen en verkenners van Scouting JMC samen een kampbubbel tijdens het zomerkamp in Austerlitz waar ze in tenten verblijven op Scouting kampeerterrein PBC Austerlitz.

Het thema van het zomerkamp is Levend Stratego. De 18 gidsen en 14 verkenners strijden in 5 patrouilles tegen elkaar. 

     

Met allerlei opdrachten zijn punten en daarmee kaartjes met verschillende rangen te verdienen, die nodig zijn om het spel te spelen. 

          

Zo gaan de patrouilles onder andere vlaggen maken, lopen ze een hike en zal elke avond een andere patrouille gaan koken. 

Daarnaast gaan ze ook zwemmen, lasergamen en krijgen ze een workshop klimmen van BoomBaard.

   

                                 

Bekijk de foto's op de speciale facebookgroep: "Scouts van JMC" 

 

 

 

 

Zomerkamp 2019

De gidsen zijn van 20 t/m 27 juli 2019 op zomerkamp in Bergen op Zoom en kamperen op Scouting Labelterrein Buitenlust. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de foto's op de facebookgroep: 'John McCormick Gidsen"  

 

 

 

Zomerkamp 2018

De gidsen gingen van 14 t/m 21 juli 2018 op zomerkamp naar Overasselt en kampeerden op Scouting Labelterrein St. Walrick

 

 

Bekijk de foto's op de facebookgroep: 'John McCormick Gidsen"  

 

Klik hier voor de volgende fotopagina.

 

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over de Scouts (meisjes van 11-15 jaar)

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Fotopagina Scouts  Scouting JMC Zoetermeer