Fotopagina Welpen (Sioniehorde)

Zomerkamp 2023

Van 9 tot en met 15 juli 2023 sloten de welpen het scoutingseizoen 2022-2023 af met het jaarlijkse zomerkamp. Ze verbleven de kampweek in het clubgebouw van Scouting Erasmus in Oosterhout. 

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick sioniehorde welpen" 

 

 

 

 

JMC-dag 2023 met Freek Vonk

Chief scout Freek Vonk bracht op zaterdag 3 juni 2023 een bezoek aan de 77 jarige Scoutinggroep John McCormick tijdens de jaarlijkse JMC-dag. De feestelijke dag stond in het teken van de natuur waarbij meerdere organisaties hielpen met leerzame activiteiten. Ook maakte elke speltak een kamer van een insectenhotel.

>> Bekijk de foto's        >> Bekijk de foto's van Scouting Nederland

 

>> Bekijk de groepsfoto groot      >> Bekijk de video

 

 

 

 

Groepskamp 2022

Van 10 t/m 16 juli 2022 gingen ruim 140 leden van Scouting JMC gezamenlijk op zomerkamp. De bevers beleefden vanaf woensdag het grootse groepskamp mee. Door de Coronacrisis in 2021 werd het Jubileumkamp ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Scoutinggroep John McCormick een jaar later gehouden. 

Bij aankomst op het terrein van Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn werden de jeugdleden bij een poort welkom geheten door bijzondere themafiguren. Voor elke speltak stond er iemand die ze door de poort leidde naar de fantasiewereld. De bevers kwamen in de wereld van Heksen en Tovenaars, de welpen werden opgewacht door Perkamentus en kwamen in de wereld van Harry Potter. De scouts kwamen in de wereld van de Vikingen (Schotse stijl), de vrijbuiters in de wereld van de Uitvinders (Steampunk stijl) en de explorers belanden in de wereld van de Ontdekkingsreizigers (Steampunk stijl).

Vlak na aankomst raakte één van de themafiguren in paniek want de sleutel van de poort was gestolen. De themafiguren kregen ruzie en beschuldigen elkaar, want dit betekent dat alles uit de fantasiewereld de echte wereld in kan komen. En dat kan levensgevaarlijk zijn, zowel voor de fantasiefiguren als voor de mensen in de normale wereld. Binnen een week moest de sleutel gevonden worden, want anders kon de poort nooit meer op slot. De scouts werd gevraagd om tijdens het kamp naar puzzelstukjes te zoeken met daarop de spreuk die leidt naar de plek waar de sleutel was verstopt. 

Op de vreemdste plekken vonden de scouts ruim 35 puzzelstukken tijdens uitdagende activiteiten als een 2-daagse hike, het klimbos, crazy 88, een bezoek aan een kasteel en zwembad. Ook werden er keukens gepionierd, zelf gekookt in de Dutch ovens, waren er kampvuren en werden de oudere leden gedropt. 

         

De laatste avond was er een vogelshow waarbij een grote roofvogel het laatste puzzelstukje aan zijn poot had hangen. Perkamentus sprak de spreuk 'Aparecium clavis Lumos iter' uit en het verschenen licht leidde de scouts naar de plek van de sleutel. 

>> Bekijk de speciale kampsite 

 

 

 

 

 

Zomerkamp 2021

Van 18 t/m 24 juli 2021 zijn de welpen van de Sioniehorde en Dewanihorde van Scouting JMC samen op zomerkamp in Diepenveen waar ze verblijven in het clubgebouw van Scoutinggroep President Steyn.

Thema opening: het kamp van het geluksdubbeltje, alleen is het dubbeltje dus niet bij z'n eigen onthulling... De kokkie zijn hem kwijtgeraakt. Die gaan vanmiddag zoeken. Wij gaan aan de slag met allemaal Duckstad opdrachten, waaronder het knutselen van een Dagobert Duck kluis.

Dropping van de overvliegers

De eerste hike groep is gestart aan de JongeWoudlopers Woudloop.

Alle groepjes hebben de hike geweldig gelopen. Toen ze terug kwamen was het geluksdubbeltje weer weg en lag er een brief van zwarte magica. In de brief stond dat ze er een schaal vol met Duckstadgeld voor terug wilde.

Daarop gingen de welpen op zoek naar het geld. En hebben een hoop gevonden. Nu maar hopen dat Zwarte Magica het genoeg vind.

Ochtendgymnastiek

Hap, hap, happerdehap... eet smakelijk

Woensdag zwemmen, lekker pannenkoeken eten en spelletjes bij het kampvuur. De welpen zijn kapot, maar het is reuze gezellig! Vanavond op tijd naar bed, gelukkig zijn ze alle 38 al gedouched!

Donderdagmiddag was het programma hutten bouwen. Maar wel in Duckstad stijl. Een huisje voor lampje, loubas luxe lounge, het huisje van Zwarte Magica en nog veel meer. Heerlijk gespeeld en super mooie resultaten. 

Hopman Breedborst van de jonge woudlopers op bezoek.

Vrijdag stond kanoën op de planning, om het geluksdubbeltje terug te krijgen van de zware jongens. Helaas zijn we de zware jongens uit het oog verloren en hebben we het dubbeltje niet terug gekregen.

Toen we terug op het kampterrein waren, was er een piraat die het geluksdubbeltje van de zware jongens heeft afgepakt. Alleen wil hij het dubbeltje niet teruggevenaan ons. Na lang vragen en zeuren wilde hij het dubbeltje wel ruilen voor gezelligheid en veel duckstadgeld. Dus we gaan zo eerst gezellig eten en dan.........

Het avondeten voor vanavond. Een piraten barbecue met lettersoep, wedges, kip cola, een broodje hamburger en een kwik, kwek en kwak toetje.

De jonge woudlopers zijn na dit kamp allemaal gepromoveerd tot B.A.D.E.E.N.D.-welp.

 

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick sioniehorde welpen" 

 

 

 

Zomerkamp 2020

Van 19 t/m 25 juli 2020 vormen de welpen van de Sioniehorde en Dewanihorde van Scouting JMC samen een kampbubbel tijdens het zomerkamp in Dordrecht waar ze verblijven bij Scouting Arooda.

Zaterdag 18 juli vertrok de leiding al naar het terrein om het coronaproof te maken. Zondag 19 juli werden de 29 welpen in een Kiss en Ride schema bij het kampterrein gebracht. Na de lunch werd het thema van de week bekend gemaakt, de welpen hebben een Ruimtekamp. Zo kregen de zalen van het clubgebouw en de tenten buiten namen als Neptunus, Uranus, Mars, Jupiter, Mercurius en Pluto. Via een filmpje kregen de welpen een bericht van vader Alien of ze zijn zoon Smash willen helpen ontsnappen aan het ruimtemonster. 's Middags werd een eigen astronaut geknutseld waarbij led lichtjes als sterren aan elkaar werden gesoldeerd. 's Avonds was er een dropping voor de oudsten. 

Elke ochtend begint met ochtendgymnastiek, het ontbijt en vervolgens verschillende uitdagende activiteiten als een sportochtend, een raket bouwen, levend stratego, klimmen en waterspelletjes. Ook lopen ze een hike waarbij ze de coördinaten doorkrijgen van een astronaut. Middels een postenspel leren ze te overleven met het maken van een kampvuur, koken, kompas lezen, communiceren via walkietalkie, EHBO en een afdak maken waar onder geslapen kan worden. Wanneer het helder is worden er sterren bekeken.

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick sioniehorde welpen" 

 

 

 

 

Zomerkamp 2019 

De welpen van de Sioniehorde waren van 20 t/m 27 juli 2019 op zomerkamp in Nieuwerkerk aan den IJssel en verbleven in clubhuis Het luchtkasteel.

 

  

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick sioniehorde welpen" 

 

 

 

Zomerkamp 2018 

De welpen van de Sioniehorde en Dewanihorde gingen van 14 t/m 21 juli 2018 gezamenlijk op zomerkamp en verbleven in het clubhuis van Scouting Erasmus in Oosterhout.

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick sioniehorde welpen" 

 

Klik hier voor de volgende fotopagina

 

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over de Welpen (meisjes van 7-11 jaar)

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Fotopagina Welpen  Scouting JMC Zoetermeer