Palo-stam

Zomerkamp 2019 

De leden van de Palostam gingen van 17 t/m 24 augustus op kamp en vertrokken met de auto naar Internationaal Scoutcentrum Kandersteg in Zwitserland.

 

 

 

JMC-Jubileumkamp 

In verband met het 70-jarig bestaan van Scouting JMC hield de groep een Jubileumkamp. Alle bevers, welpen, gidsen, verkenners, vrijbuiters, explorers, pivo's en stamleden verbleven van 9 t/m 16 juli 2016 op kampeerterrein K6 bij de Hoge Rielen in het Belgische plaatsje Kasterlee. 

Gezamenlijk werd het jubileumkamp geopend. Vervolgens draaide iedere speltak een eigen programma maar wel met een gezamenlijk thema: LET'S PARTY, want dit jaar was het elke dag feest!

   Bekijk de speciale kampsite

 

 

Op kamp 

In april 2016 ging de Palostam een weekje op kamp door de Balkan. Het was erg mooi, super lekker eten en gezellig. En veel stempels gekregen in het paspoort.

 

 

Installatie 

Het heeft even geduurd maar ook de leden van de Palostam werden geïnstalleerd door John 

 

 

Kandersteg

Dutch Work Party eind oktober 2015 in Kandersteg, Zwitserland.

We hebben zondag een mooie wandeling gemaakt om een meer heen in de bergen. Maandag was de eerste klusdag, en hier hebben we een poort van palen gemaakt. Dinsdag de palen afgemaakt en verschillende klussen gedaan zoals hout hakken, houthok verbouwen en bladeren harken, en 's avonds mochten we genieten van de heerlijke Finse sauna. Woensdag hebben we the tower schoongemaakt en 's avonds nog even gecurled. Donderdag nog een ochtendje bladeren harken, takken muren bouwen en een balk gemaakt om banken op te bergen. 's Middags zijn we naar de berghut gelopen. Vrijdag zijn we vanuit de berghut geklommen naar de top van de Gallihorn en eenmaal beneden gaven we een party party voor de pinkies door ze kennis te laten maken met de Nederlandse specialiteiten. Zaterdag nog een leuk hoogte parcours gedaan en 's avonds kregen we als afsluiter een lekkere kaas fondue. Al met al een top week en een echte aanrader! (Misschien volgend jaar weer? :-D)

 

 

Zomerkamp 2015

Van maandag 21 t/m vrijdag 25 september was de Palo-stam op zomerkamp.

Het zomerkamp is begonnen. Gezellig een paar daagjes naar natuurkampeerterreinen Harskamperdennen. 

De eerste avond aten we kiprolade met marinade van appelstroop en mosterd met abrikozen. En aardappeltjes en sla. En natuurlijk een lekker drankje.

  

Dinsdagavond maakten we Ierse stoofpot. Varkensvlees steaks, wortelen, aardappel, prei en knolselderij. We gebruikten donker bier (hertog jan, grand prestige) en water met rundvlees bouillon. En wat kruiden natuurlijk.

Tijdens het wachten rookworst warmen.

Irish stew.

Woensdag 23 september: Voor ondersom dag zojuist als laatste snack een tucje gegeten, daarna de maaltijd afgesloten met een lekkere vlaflip. Als hoofdgerecht een visje gebakken in mijn nieuwe pan. En het voorgerecht bestaat uit toast met brie en paté.

Kenneth is druk bezig met het maken van ons ontbijt. Nog ff hout verzamelen voor het avond vuur. Vanmiddag zijn we ook nog naar een hoogte parcours geweest. Dit was erg gaaf en lekker uitdagend (zoals scouting zou moeten zijn). 

  

 

 

 

Geocachetrip 2015

Vier leden van de Palo-stam zijn donderdag 9 april vertrokken naar Zwitserland.

Tijdens de eerste dag van hun eerste kamp zijn ze in Wuppertal gestopt om een paar gave caches te doen met tokkelen en klimmen. 

's avonds aan de nasi en bier in een hostel in füssen.

Op de 2de dag eerst ontbeten, was niet echt veel 2 broodjes en een half kopje koffie. Daarna boodschappen gedaan voor de lunch. 

Toen zijn we naar Neuschwanstein gegaan, daar hebben we een rondleiding gehad en een paar caches rond het kasteel gedaan en naar de Alpsee geweest. 

's Avonds zijn we uiteten geweest met super lekker vlees.

Heerlijk rustig 3e dagje gehad, eerst beetje in de stad rondbanjeren en ontbijten in het park. 

Daarna geocachen net over de grens in Oostenrijk om nog even een bepaald aantal te halen. Erg leuk! 

Daarna boodschappen doen om in Zwitserland wat goedkoper uit te zijn en lekker uiteten bij dezelfde als gister.

Zondag 12 april zijn we van Füssen naar Kandersteg in Zwitserland verkast, waar we vier nachten kamperen. 

Zoals op de foto's te zien is ligt er nog lekker wat sneeuw. Aangezien het eten hier gewoon 2x zo duur is als in Nederland door de dure frank hebben we in Duitsland al simpel maar doeltreffend ingekocht. 

Maandag 13 april hebben we een cache gedaan waarvoor we een klein uurtje omhoog moesten lopen, oa door de sneeuw. Wat een erg mooi uitzicht opleverde. 

Daarna ff boodschapjes doen en een scouting museum bezoeken. 

Ook kwamen we een hele boel scouts tegen uit Saoudi Arabië die hier een peace conventie hebben. 

En een gesprekje gevoerd met gasten uit Nederland en België. 

Zo lekker koken en kampvuurtje met een koud biertje erbij.

    

Dinsdag 14 april een ontzettend vette route gedaan naar de oeschingensee(ofzoiets). 

We begonnen al goed met de schoen van Martijn Lageveen die het begaf, maar gelukkig hadden we paracord das ringen bij de hand. 

Na een zware wandeling omhoog over onder andere skipistes en bevroren dingen zijn we er gekomen. 

Ff gelunchd, en daarna nog wat hoger proberen te komen voor een geocache. Helaas lagen er net wat te veel obstakels dus we moesten omkeren. Maar niet voor we wat mooie plaatjes schoten. 

Nu met een welverdiend biertje op het het kampterrein de schoenen laten drogen. Wat een heerlijk weer weer! 

 

 

 

Klimmen

23 maart 2015 gezellig met de stam wezen klimmen.

        

 

 

Katapult

16 maart 2015 hebben we een katapult gemaakt

 

 

Uit eten

25 februari 2015 heerlijk met de stam uiteten bij Martijn's restaurant. Heerlijk Martijn!

 

 

Kerst 2014

Op 22 december ging de Palo-stam bbq-en. Het hoofd gerecht van de kerstmaaltijd: Beenham met een honing ketjap marinade met zelf gemaakte patat en een cola bbq saus

   

 

 

Oprichting

Na het overvliegfeest in 2014 is bij Scouting JMC de Palo-stam voor 21 plussers opgericht. De Palo-stam heeft opkomst op de maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in clubhuis De Chute in het Zoetermeerse Van Tuyllpark. 

Palo betekend vuur in het Fins. Deze naam vonden de leden sprekend bij hun passen omdat ze toch echt wel piromanen zijn, en in het Fins was het de meest aantrekkelijke naam. 

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over '21 jaar en ouder'  

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Palo-stam  Scouting JMC Zoetermeer