Fotopagina Roverscouts (Pivo's)

Zomerkamp 2023 

Van 10 tot 16 juli 2023 gingen de pivo's op kamp. 

Ze vermaakten zich prima in de Vogezen in Frankrijk. 

           

 

 

 

 

JMC-dag 2023 met Freek Vonk

Chief scout Freek Vonk bracht op zaterdag 3 juni 2023 een bezoek aan de 77 jarige Scoutinggroep John McCormick tijdens de jaarlijkse JMC-dag. De feestelijke dag stond in het teken van de natuur waarbij meerdere organisaties hielpen met leerzame activiteiten. Ook maakte elke speltak een kamer van een insectenhotel.

>> Bekijk de foto's        >> Bekijk de foto's van Scouting Nederland

 

>> Bekijk de groepsfoto groot      >> Bekijk de video

 

 

 

 

Zomerkamp 2019 

De pivo's gingen van 18 t/m 23 augustus op kamp. Zij vertrokken op de fiets naar kampterrein De Brink in Herentals te BelgiŽ.

 

 

 

Nieuwe start 

Op zaterdag 1 september 2018 vlogen 9 enthousiaste explorers over naar de Roverscouts. Na een korte afwezigheid blazen ze de speltak voor jongeren van 18-21 jaar nieuw leven in. Op de vrijdagavond organiseren ze zelf hun opkomsten van 21.00 tot 23.00 uur in De Chute. 

 

 

 

JMC-Jubileumkamp 

In verband met het 70-jarig bestaan van Scouting JMC hield de groep een Jubileumkamp. Alle bevers, welpen, gidsen, verkenners, vrijbuiters, explorers, pivo's en stamleden verbleven van 9 t/m 16 juli 2016 op kampeerterrein K6 bij de Hoge Rielen in het Belgische plaatsje Kasterlee. 

Gezamenlijk werd het jubileumkamp geopend. Vervolgens draaide iedere speltak een eigen programma maar wel met een gezamenlijk thema: LET'S PARTY, want dit jaar was het elke dag feest!

   Bekijk de speciale kampsite

 

 

 

Zomerkamp 2015

Van 28 juli tot 4 augustus zijn vijf pivo's op kamp naar Wiltz in Luxemburg. 

Lotte, Robert en Mike gingen met de trein. Ze staan hier op Utrecht CS.

Timothy en Janneke gingen met de auto. Hier even rust in Bastogne op weg naar Wiltz. Hierna door naar het kampterrein en de tenten opzetten. 

Onze plek was dubbel bezet op het kampterrein, dus is het kamp maar opgezet in het strookje gras naast het wc hokje. Morgen maar eerst langs het beheer om een plek op te eisen, zodat we niet in de drukte van het wc hokje zitten... Nu maar eerst een broodje worst. 

Woensdagochtend 29 juli: wakker en ontbijten in het zonnetje. Gisteravond Is het keukenafdak omgewaaid. Vandaag maar eens naar de supermarkt en het scout centrum om een andere plek te krijgen, want dronken lallende mensen naast je als je probeert te slapen Is niet het beste voor je nachtrust.

En verplaatst naar een fatsoenlijke plek. Verder hebben we nog een toer gedaan door Wiltz zelf, waar vrij weinig te beleven valt eigenlijk. Verder nog wat vriendjes gemaakt op het terrein waar een hoop Nederlanders staan, een stuk of 20 groepen. En heeft Mike een snelle looproute naar Wiltz centrum gevonden. Vanavond nog een borreltje en een biertje en maken we gezellig contact met alle buren. Ps. Janneke d'r woord van de dag is schatliegen.

Donderdag 30 juli: vandaag hebben we eerst een winkelcentrum en SUPERmarkt bezocht waar een "whiskey universe" was. 

Vervolgens zijn we naar Bastogne gereden en hebben we daar het dorpje bekeken en geluncht. 

Als laatst hebben we daar nog het oorlogsmuseum bezocht. 

  

Als avondeten pizza maken op onze "steenoven". Al met al Is het een aardig geslaagde dag.

Vrijdag 31 juli: vandaag hebben We een mutsendag in Trier gedaan. 

Daar aangekomen zochten we een parkeer plek en zijn we per ongeluk op het parkeer terrein van een psychiatrische inrichting beland. Parkeerplek is Parkeerplek dus wij gingen gewoon de stad in. Als eerste hebben We de dom bezocht. Deze was aardig indrukwekkend. 

Vooral de bellenblazer op het plein ervoor hebben we lang naar zitten kijken. 

De rest van de dag hebben We lekker lopen shoppen. 

Daarna ff nagenieten van het vuur, een kaasje en de luxe schnaps set van Robert. 

Ps. Janneke d'r woord van de dag is: "uitgang".

 

Zaterdag 1 augustus: Vandaag zijn we een middeleeuws kasteel gaan bezoeken in de hete zon van Vianden. 

Dit kasteel behoorde ooit tot ons koningshuis volgens de stambomen die daar hingen. 

  

We hadden ook nog het geluk dat er nu een middeleeuwse fair was in/om het kasteel. 

Met een rugzak gevuld met middeleeuwse wijn weer naar het kampterrein waar gelijk werd begonnen aan een dam in het riviertje om lekker af te koelen. 

Al met al weer een geslaagde leuke dag. 

Ps. Janneke d'r woord van de dag is: "Dam"

 

 

 

 

Zomerkamp 2014

Van 9 t/m 16 augustus gingen vijf pivo's (Jasper, Martijn, Gwenny, Kenneth en Timothy) op kamp naar Dudelange in Luxemburg.

Zaterdag 9 augustus kwamen we rond 16.30 uur op het kampterrein aan.

Zondag 10 augustus: we gingen naar een verlaten industrie gebied om wat geocaches te vinden. 

Behalve dat deze gebouwen redelijk creepy zijn, lopen de tunnels ook nog kilometers onder de grond door. 

Wel heel leuk, en weer is wat anders om uit de regen te zijn. 

Maandag 11 augustus: Vandaag hebben we een jungle train trail gedaan. 

We kregen de tip om halverwege de auto neer te zetten. En vanaf het begin een auto. Dit bleek niet ongegrond, we hebben serieus machettes moeten gebruiken om door de bosjes te komen. Erg leuk en inspannend.. en uiteindelijk 22 geocaches erbij.

Dinsdag 12 en woensdag 13 augustus waren niet bijzonder mooi qua weer. Maar toch hebben we 2 bomen beklommen voor geocaches. En 2 x de as adventure bezocht en vandaag ook een dagje Luxemburg stad met rondleiding door de casemate. Erg leuk, alleen zodra we eruit kwamen regende het en het is nog niet gestopt. Gelukkig speelde er een klassiek bandje met dit "mooie weer".

 

Na er weer een week tegen aan te hebben gekeken nu toch een keer aan de voet gestaan!

Donderdag 14 augustus veel geluk met het weer gehad en met een lekker zonnetje een erg gaaf hoogteparcours gedaan! 

We kunnen toch wel zeggen dat Martijn onze grootste bikkel is! Hij heeft als enige de Tarzan staand ipv zittend gedaan! 

Vrijdag 15 augustus hadden we iets minder geluk. Het weer zit niet echt mee en onderweg naar de winkel kwamen we er achter dat alle winkels vandaag dicht zijn. Daarna hebben we na lang zeuren van Kenneth tegen beter weten in toegegeven en zijn we/Kenneth een cache met de maximale moeilijkheid gaan proberen. Echter had hij de tekst niet vertaald uit het Frans (de cache was voor ervaren speleologen) en niet naar het advies van de kampbeheerder geluisterd dat het een cache van een dag is! Gelukkig was hem uit de grot redden niet nodig, maar verstandig was anders. Dit krijgt hij nog lang te horen! Dan nu noodgedwongen uit eten, want avondeten hebben we nergens kunnen kopen.

 

 

 

Tour door Europa, april 2014

Eerste dag van de "geocache tour" door europa. Rond 20:00 aangekomen in Oostenrijk. En in totaal 9 caches op de teller. Na een lange rit hebben we lekker geslapen. 

  

Vandaag heeeeerlijke dag gehad in Liechtenstein en Zwitserland. 

  

In de sneeuw gespeeld met 20 graden en een beetje geklommen en gewandeld. In Interlaken in een hostel zonder keuken.. dan maar koken op gas in de kelder. Eetsmakelijk!

Na een lekker ontbijtje aan de voet van de Eiger, gingen we over een pas die afgesloten bleek. Hier wel even van een prachtig uitzicht kunnen genieten. Vervolgens hebben we in Zwitserland een stukje Italie gevonden bij Lugano in de buurt. Dat leeggeroofd van caches. Vervolgens een hele zware klim gedaan om bovenop een helling te komen naar een of ander random muurtje, hier lag natuurlijk een cache. En rond 11 uur waren we eindelijk in Milaan om lekker een pizza te halen met een biertje.. krijgen we verdorie Heineken. 

Laatste dag van de reis, 's ochtends uit Milaan vertrokken. En naar Monaco toe. Alleen bij parkeer plaats 1 was de sleutel vergeten eruit te halen terwijl auto op slot ging, dus garage gebeld. (elke Italiaan raadde aan het raam in te tikken) uiteindelijk 2/3 uur verder konden we weer door. Rond etenstijd in Monaco, wat te eten gehaald en wat caches gedaan. Heel vet om over de Granpris te lopen. Rond half 11 vertrokken we uit Monaco en zijn we naar Nederland vertrokken. We waren rond 11uur in Luxemburg, waar we ff op kampterrein geweest zijn waar we op kamp heen gaan (en daar lag ook een geocache). Om vervolgens in Belgie nog een flinke tijd in de file te staan en uiteindelijk 8 uur thuis te zijn op vrijdag. Bedankt voor de hele gezellige tocht Sjoerd van Roon, Michiel Brons, Jasper van Roon, Gwenny Lindhout en Martijn Lageveen!

Kenneth van der Werf.

 

 

Winterkampje

"Winter" kampje half februari 2014 op Drie, een natuurkampeerterrein bij Ermelo.

  

  

  

 

 

23 november

BBQ!

Tafelvuur!

 

JOTA-JOTI

De pivo's tijdens de JOTA-JOTI oktober 2013.

 

 

Installatie

Op 1 oktober werden de nieuwe pivo's geÔnstalleerd

De ontgroening van de nieuwe pivo's!

 

 

Klik hier voor de volgende fotopagina

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over de Roverscouts

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Fotopagina Roverscouts  Scouting JMC Zoetermeer