Fotopagina Scouts (Verkenners)

Zomerkamp 2023

Van 8 tot en met 15 juli 2023 sloten de verkenners het scoutingseizoen 2022-2023 af met het jaarlijkse zomerkamp. Ze verbleven de kampweek op Scouting kampeerterrein St. walrick in Overasselt.

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick Verkenners" 

 

 

 

JMC-dag 2023 met Freek Vonk

Chief scout Freek Vonk bracht op zaterdag 3 juni 2023 een bezoek aan de 77 jarige Scoutinggroep John McCormick tijdens de jaarlijkse JMC-dag. De feestelijke dag stond in het teken van de natuur waarbij meerdere organisaties hielpen met leerzame activiteiten. Ook maakte elke speltak een kamer van een insectenhotel.

>> Bekijk de foto's        >> Bekijk de foto's van Scouting Nederland

 

>> Bekijk de groepsfoto groot      >> Bekijk de video

 

 

 

 

Groepskamp 2022

Van 10 t/m 16 juli 2022 gingen ruim 140 leden van Scouting JMC gezamenlijk op zomerkamp. De bevers beleefden vanaf woensdag het grootse groepskamp mee. Door de Coronacrisis in 2021 werd het Jubileumkamp ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Scoutinggroep John McCormick een jaar later gehouden. 

Bij aankomst op het terrein van Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn werden de jeugdleden bij een poort welkom geheten door bijzondere themafiguren. Voor elke speltak stond er iemand die ze door de poort leidde naar de fantasiewereld. De bevers kwamen in de wereld van Heksen en Tovenaars, de welpen werden opgewacht door Perkamentus en kwamen in de wereld van Harry Potter. De scouts kwamen in de wereld van de Vikingen (Schotse stijl), de vrijbuiters in de wereld van de Uitvinders (Steampunk stijl) en de explorers belanden in de wereld van de Ontdekkingsreizigers (Steampunk stijl).

Vlak na aankomst raakte één van de themafiguren in paniek want de sleutel van de poort was gestolen. De themafiguren kregen ruzie en beschuldigen elkaar, want dit betekent dat alles uit de fantasiewereld de echte wereld in kan komen. En dat kan levensgevaarlijk zijn, zowel voor de fantasiefiguren als voor de mensen in de normale wereld. Binnen een week moest de sleutel gevonden worden, want anders kon de poort nooit meer op slot. De scouts werd gevraagd om tijdens het kamp naar puzzelstukjes te zoeken met daarop de spreuk die leidt naar de plek waar de sleutel was verstopt. 

Op de vreemdste plekken vonden de scouts ruim 35 puzzelstukken tijdens uitdagende activiteiten als een 2-daagse hike, het klimbos, crazy 88, een bezoek aan een kasteel en zwembad. Ook werden er keukens gepionierd, zelf gekookt in de Dutch ovens, waren er kampvuren en werden de oudere leden gedropt. 

         

De laatste avond was er een vogelshow waarbij een grote roofvogel het laatste puzzelstukje aan zijn poot had hangen. Perkamentus sprak de spreuk 'Aparecium clavis Lumos iter' uit en het verschenen licht leidde de scouts naar de plek van de sleutel. 

>> Bekijk de speciale kampsite 

 

 

 

 

 

Zomerkamp 2021

Van 17 t/m 24 juli 2021 kampeerden de verkenners van Scouting JMC op Scouting labelterrein Herrendal in Mook voor het jaarlijkse Zomerkamp.

Het kampthema is Among Us.

Klaar voor de hike

Na een overnachting in het bos was de 2e hike dag

Lekker koken!!! hmmmm wraps.

Naar Oorlogsmuseum Overloon

Zwemmen bij Recreatiegebied Mookerplas

Woensdag boogschieten en nog tijd voor insignes

Lasergame

Bonte avond bij het kampvuur

Levend Among Us

  

Vandaag de tenten opgeruimd shelter gebouwd patat met Burger 

en Maurice Joel Julian Jesper slapen in de hangmat

 

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick Verkenners" 

 

 

 

Zomerkamp 2020

Van 20 t/m 24 juli 2020 vormen de verkenners en gidsen van Scouting JMC samen een kampbubbel tijdens het zomerkamp in Austerlitz waar ze in tenten verblijven op Scouting kampeerterrein PBC Austerlitz.

Het thema van het zomerkamp is Levend Stratego. De 18 gidsen en 14 verkenners strijden in 5 patrouilles tegen elkaar. 

    

Met allerlei opdrachten zijn punten en daarmee kaartjes met verschillende rangen te verdienen, die nodig zijn om het spel te spelen. 

     

Zo gaan de patrouilles onder andere vlaggen maken, lopen ze een hike en zal elke avond een andere patrouille gaan koken. 

Daarnaast gaan ze ook zwemmen, lasergamen en krijgen ze een workshop klimmen van BoomBaard.

                        

Bekijk de foto's op de speciale facebookgroep: "Scouts van JMC" 

 

 

 

Zomerkamp 2019

De verkenners zijn van 20 t/m 27 juli 2019 op zomerkamp in Baarn en zetten de tenten op bij Scoutcentrum Buitenzorg.

I survived Expeditie Baarn

 

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick Verkenners" 

 

 

 

Zomerkamp 2018

De verkenners gingen van 14 t/m 21 juli 2018 op zomerkamp back to basic in Valkenswaard vlakbij de Belgische grens en zetten de tenten op bij Scouting Labelterrein Malpiesche Bergen.

 

 

 

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick Verkenners" 

 

Klik hier voor de volgende fotopagina.

 

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over de Scouts (jongens van 11-15 jaar)

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Fotopagina Scouts  Scouting JMC Zoetermeer