Fotopagina Scouts (Verkenners)

Zomerkamp 2017

De verkenners gingen van 8 t/m 15 juli 2017 op zomerkamp back to basic in Loenen en zetten de tenten op bij Scouting Labelterrein De Vrijenberg.

Even relaxen na aankomst op het kampterrein.

Het thema is Avontuur, waarbij avonturier Jones een verhaal vertelt over hoe hij de reis met verschillende tochttechnieken naar het Spelderholt en weer terug naar de Vrijenberg maakt. Onderweg komt hij mooie natuurgebieden en verschillende dieren tegen en verdwijnt zijn hulp net als jaren geleden de oude papiermolen verdwenen is bij de waterval....

Hout sprokkelen

Tijdens de 2daagse hike op zondag en maandag werden er pannenkoeken gebakken bij de overnachtingsplek op het Spelderholt. 

Zelf gerechten koken in de Dutch ovens op het houtvuur, maandag Kip cola.

Dinsdag na het ontbijt zijn de Verkenners gaan fietsen naar het zwembad waar er ook even lekker de gelegenheid is om te douchen.

's Avonds weer zelf per patrouille koken.

Volgens John en Femke die vandaag namens het bestuur op kampbezoek kwamen smaakte het eten heerlijk.

   

Donderdag 13 juli gingen de verkenners op avontuur bij de Apenheul

 

Bekijk ook de facebookgroep: "John McCormick Verkenners" 

 

 

Opkomst Brandpreventie 

Donderdag 22 juni 2017 hebben we onder leiding van René een brandpreventie opkomst gehad. Samen met gidsen, verkenners en overvliegende welpen hebben we heel veel geleerd over wat te doen bij onveilige situaties bij brand. Naast dat het nuttig was, was het uiteraard ook enorm gaaf om echte branden te blussen op verschillende manieren.

 

 

 

Cursus Jeugd EHBO 

Woensdagavond 19 april 2017 deden 11 verkenners examen voor de Cursus Jeugd EHBO. In De Chute werd na 7 lessen van René van Aalderen (verkennerleider en professioneel instructeur EHBO) een officieel examen van het Oranje Kruis afgenomen onder toezicht van een externe examinator. In tweetallen kregen de scouts examenopdrachten waarbij Lotus slachtoffers meerdere realistische ongeval situaties naspeelde.

 

 

Met het slagen voor het examen verdienen de scouts niet alleen het diploma Jeugd EHBO, maar ook het gewilde specialisatie-insigne EHBO voor scouts. 

De jeugdleden vonden het examen spannend maar ook wel erg leuk om te doen.

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

Bekijk de Cursus Jeugd EHBO bij Scouting JMC in het nieuws: 

Scoutingnieuws.nl        ZoetermeerActief.nl         Dichtbij.nl         Zoetermeersdagblad.nl         Postiljon.nl         Streekblad 27-04          Postiljon 27-04

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwjaarsduik 2017

 

Begin december riep een verkenner overmoedig: “Gaan we dit jaar meedoen met de nieuwjaarsduik”. Waarop de leiding als antwoord gaf: “Dat is goed, organiseer maar een groep en wij gaan mee”. 

Half december informeerde de leiding voorzichtig hoe het er voor stond en bleven er uiteindelijk met de initiatiefnemer 4 verkenners over die mee zouden doen, ....in uniform! 

Dus vol goede moed stond René op 1 januari bij de Noord Aa in een snijdend koud oostenwindje te wachten op 4 verkenners die de duik gingen wagen. (2017 was tot op heden de koudste nieuwjaarsduik in Zoetermeer ooit met een watertemperatuur van 5,1 graden). 

Na enige tijd stond Jaimy als enige bikkel onder de verkenners klaar voor de nieuwjaarsduik …. in uniform. De initiatiefnemer en de overige twee zijn waarschijnlijk onderweg verdwaald. 

 

 

De verkennerleiding vindt dat Jaimy een geweldige prestatie heeft neergezet die zeker niet onvermeld mag blijven. Niet alleen een persoonlijke prestatie, maar ook een goede PR voor scouting JMC. Het bewijs is op de gevoelige plaat vastgelegd door Gerard van Warmerdam Fotografie. 

Jaimy, gefeliciteerd ... jij bent een echte BIKKELSCOUT. 

 

 

 

Trail 2016 

Patrouille 'De Dassen' deed 26/27 november mee met de jaarlijkse Trail van regio Delfland. Zij begonnen in Pijnacker als eerste aan de koude spannende tocht en eindigde in Delft met de score 6:10 op de 18e plaats van de 26 deelnemende groepjes. 

 

 

JMC-Jubileumkamp 

In verband met het 70-jarig bestaan van Scouting JMC hield de groep een Jubileumkamp. Alle bevers, welpen, gidsen, verkenners, vrijbuiters, explorers, pivo's en stamleden verbleven van 9 t/m 16 juli 2016 op kampeerterrein K6 bij de Hoge Rielen in het Belgische plaatsje Kasterlee. 

Gezamenlijk werd het jubileumkamp geopend. Vervolgens draaide iedere speltak een eigen programma maar wel met een gezamenlijk thema: LET'S PARTY, want dit jaar was het elke dag feest!

   Bekijk de speciale kampsite

 

 

Klik hier voor de volgende fotopagina.

Bekijk ook de facebookgroep: "John McCormick Verkenners" 

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over de Scouts (jongens van 11-15 jaar)

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Fotopagina Scouts  Scouting JMC Zoetermeer