Fotopagina Vrijbuiters

Zomerkamp 2023

Van 8 tot en met 15 juli 2023 sloten de vrijbuiters het scoutingseizoen 2022-2023 af met het jaarlijkse zomerkamp. Ze verbleven de kampweek op Scouting kampeerterrein St. Walrick in Overasselt.

Bekijk de foto's op de facebookgroep:  "John McCormick Vrijbuiters"   

 

 

 

 

JMC-dag 2023 met Freek Vonk

Chief scout Freek Vonk bracht op zaterdag 3 juni 2023 een bezoek aan de 77 jarige Scoutinggroep John McCormick tijdens de jaarlijkse JMC-dag. De feestelijke dag stond in het teken van de natuur waarbij meerdere organisaties hielpen met leerzame activiteiten. Ook maakte elke speltak een kamer van een insectenhotel.

>> Bekijk de foto's        >> Bekijk de foto's van Scouting Nederland

 

>> Bekijk de groepsfoto groot      >> Bekijk de video

 

 

 

 

Groepskamp 2022

Van 10 t/m 16 juli 2022 gingen ruim 140 leden van Scouting JMC gezamenlijk op zomerkamp. De bevers beleefden vanaf woensdag het grootse groepskamp mee. Door de Coronacrisis in 2021 werd het Jubileumkamp ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Scoutinggroep John McCormick een jaar later gehouden. 

Bij aankomst op het terrein van Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn werden de jeugdleden bij een poort welkom geheten door bijzondere themafiguren. Voor elke speltak stond er iemand die ze door de poort leidde naar de fantasiewereld. De bevers kwamen in de wereld van Heksen en Tovenaars, de welpen werden opgewacht door Perkamentus en kwamen in de wereld van Harry Potter. De scouts kwamen in de wereld van de Vikingen (Schotse stijl), de vrijbuiters in de wereld van de Uitvinders (Steampunk stijl) en de explorers belanden in de wereld van de Ontdekkingsreizigers (Steampunk stijl).

Vlak na aankomst raakte één van de themafiguren in paniek want de sleutel van de poort was gestolen. De themafiguren kregen ruzie en beschuldigen elkaar, want dit betekent dat alles uit de fantasiewereld de echte wereld in kan komen. En dat kan levensgevaarlijk zijn, zowel voor de fantasiefiguren als voor de mensen in de normale wereld. Binnen een week moest de sleutel gevonden worden, want anders kon de poort nooit meer op slot. De scouts werd gevraagd om tijdens het kamp naar puzzelstukjes te zoeken met daarop de spreuk die leidt naar de plek waar de sleutel was verstopt. 

Op de vreemdste plekken vonden de scouts ruim 35 puzzelstukken tijdens uitdagende activiteiten als een 2-daagse hike, het klimbos, crazy 88, een bezoek aan een kasteel en zwembad. Ook werden er keukens gepionierd, zelf gekookt in de Dutch ovens, waren er kampvuren en werden de oudere leden gedropt. 

         

De laatste avond was er een vogelshow waarbij een grote roofvogel het laatste puzzelstukje aan zijn poot had hangen. Perkamentus sprak de spreuk 'Aparecium clavis Lumos iter' uit en het verschenen licht leidde de scouts naar de plek van de sleutel. 

>> Bekijk de speciale kampsite 

 

 

 

 

 

Zomerkamp 2021

Van 17 t/m 24 juli 2021 kampeerden de vrijbuiters achter het Hunehuis, één van de natuurvriendenhuizen van het Nivon in Darp. 

 

Zo kop is er af. Tenten staan, spullen erin. Themaverhaal van Tidenka en de wolven gehoord. 

   

In het Oermuseum. Bijzonder hoe er toen geleefd werd. En hoe een hunebed gemaakt werkt.

Start van de hike/wandeldag

     

Voor de 18 plussers een tweede hike. De meiden hadden mutsenmiddag en de mannen gingen midgetgolfen.

Woensdag begonnen met het maken van een amulet. Zijn nog niet helemaal af wordt vervolgt. Vanmiddag hebben we ons een paar uur in een tropische zwemparadijs vermaakt. Leuke glijbanen en een wildwaterbaan, wat bulten, blauwe plekken mochten de pret niet drukken. Daarna patat met kip en een toetje toe. Jemig wat kunnen die vrijbuiters eten zeg

Donderdag zijn er een aantal op reis geweest naar Indonesië, mooie dieren, planten gezien. 

Andere zijn wezen mountainbiken. 

Daarna heerlijk gegeten en na de afwas en kopje thee kwam de verrassing een dropping!!!!. Voor een aantal de 1ste keer en zo ontzettend spannend. Hebben de grenzen verlegd en mogen zo ontzettend Trots zijn dat ze gewoon in het donker hebben gelopen. Wij zijn in ieder geval MEGA trots. Na een drankje nu eindelijk mooie dromen dromen en morgen lekker uitslapen.

Vrijdag nog even sportief bezig geweest. Met de Canadese kano een mooie tocht gemaakt. 

Daarna een etentje bij het restaurant onder de gouden bogen. Nog even gezellig babbelen en dan zaterdag afbreken en naar huis.

Dit kamp had niet kunnen plaatsvinden zonder alle sponsors. Wij willen graag alle mensen bedanken die gereageerd hebben op de go fund actie die Eric van der Niet voor ons heeft uitgezet, de andere speltakken van Scouting JMC die een financiële bijdrage hebben gedaan, Aannemersbedrijf A.J. Groen, Buurtzorg Zoetermeer en Dennis Bosman.

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick Vrijbuiters"   

 

 

 

 

Zomerkamp 2019

De vrijbuiters waren van 20 t/m 27 juli 2019 op zomerkamp en kampeerden op camping de la Gileppe in de Belgische Ardennen, midden in het natuurgebied De Hoge Venen, op een steenworp afstand van het stuwmeer van de Gileppe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor de volgende fotopagina

Bekijk ook de facebookgroep: "John McCormick Vrijbuiters"   

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over de Vrijbuiters

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Fotopagina Vrijbuiters  Scouting JMC Zoetermeer