Fotopagina Vrijbuiters

JMC-Jubileumkamp 

In verband met het 70-jarig bestaan van Scouting JMC hield de groep een Jubileumkamp. Alle bevers, welpen, gidsen, verkenners, vrijbuiters, explorers, pivo's en stamleden verbleven van 9 t/m 16 juli 2016 op kampeerterrein K6 bij de Hoge Rielen in het Belgische plaatsje Kasterlee. 

Gezamenlijk werd het jubileumkamp geopend. Vervolgens draaide iedere speltak een eigen programma maar wel met een gezamenlijk thema: LET'S PARTY, want dit jaar was het elke dag feest!

   Bekijk de speciale kampsite

 

 

 

Klimmen

Vrijdag 27 mei 2016 hebben de vrijbuiters de klimmuur beklommen bij de ayersrock in Zoetermeer. Ging helemaal goed en een aantal zijn nog gaan abseilen daarna, spannend maar leuk.

  

  

  

  

                               

  

  

  

 

 

Duinenmars

Zaterdag 9 april 2016 op de helft van de Duinenmars

 

 

Pionieren

De Vrijbuiters hebben vrijdag 19 februari 2016 een grote familie keukentafel gepionierd

 

 

Kerstopkomst

Tijdens de kerstopkomst op vrijdag 18 december 2015 werd Ruben als nieuwe leiding bij de vrijbuiters ge´nstalleerd.

Daarna hadden we een kerstdiner.

 

 

Sinterklaasopkomst

Gezellig avondje met de vrijbuiters, vrijdag 4 december 2015.

Lekkere traktatie erbij.

 

 

Vrijbuiterweekend

De vrijbuiters hebben zaterdag 7 en zondag 8 november 2015 lekker meegewerkt aan de Natuurwerkdag in het Bieslandse Bos. De officiŰle aftrap van de dag in Zuid-Holland was op het Bieslandse Bos.

Zaterdag 7 november was het de landelijke Natuurwerkdag, de jaarlijkse grootste vrijwilligersactie in het groen. Hoofdlocatie in Zuid-Holland was Scouting kampeerterrein Bieslandse Bos. Op deze locatie gaf wethouder Van Staalduine van de gemeente Pijnacker-Nootdorp de aftrap, of liever gezegd, de af-hak! 

Scouting kampeerterrein Bieslandse Bos was dit jaar de hoofdlocatie voor de Natuurwerkdag in de provincie Zuid-Holland met 85 deelnemers. In de gehele provincie waren meer dan 1500 mensen actief in de natuur, in heel Nederland in totaal meer dan 14.000. Door met een bijl een stam door te hakken opende wethouder Van Staalduine de Natuurwerkdag. 

De deelnemers op de hoofdlocatie in Pijnacker-Nootdorp waren een mooie mix van leerlingen van het Stanislas-college Pijnacker, die hun maatschappelijke stage komen verrichten; een aantal scouts van groepen uit de regio; een geselecteerd aantal werkers, die zich hebben aangemeld via Geocache-eventing en ook wethouder Minderhoud van de gemeente Pijnacker-Nootdorp had zich als vrijwilliger aangemeld. De deelnemers hebben gedurende de ochtend volop gehakt, gezaagd en gesnoeid op het terrein en werden in de middag beloond met een heerlijke lunch.

>> Bekijk artikel op Telstar-online.nl

 

 

20 jaar Vrijbuiters

Op zaterdag 23 september 1995 werd bij Scouting JMC een nieuwe bijzondere speltak opgericht: De Vrijbuiters. Een unieke speltak binnen Scouting Nederland die 20 jaar later nog steeds actief is. Elke vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur houden de vrijbuiters hun opkomst. 

 

Om het 20-jarig bestaan van de vrijbuiters te kunnen vieren is Scouting JMC hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers (M/V) die een nuttige, actieve vrijetijdsbesteding zoeken en het een uitdaging vinden om de vrijbuiters te ondersteunen in het scoutingspel. 

Ge´nteresseerden kunnen bellen voor een afspraak of verdere informatie naar Robert-Jan Fromberg op telefoonnummer 06-10556688 of via de mail: voorzitter@johnmccormick.nl.

 

>> Meer informatie 

 

 

Bekijk 20 jaar Vrijbuiters bij Scouting JMC in het nieuws:

Dichtbij 20-08        streekbladzoetermeer.nl         Scoutingnieuws.nl       Zoetermeeractief.nl  

 

 

 

Zomerkamp 2015

De vrijbuiters waren van 11 t/m 18 juli op zomerkamp in Luxemburg en Duitsland. Het kamp werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Pelgrimshoeve. Ook hebben de vrijbuiters zelf klusjes gedaan om geld voor het kamp te verdienen. 

Onderweg naar Luxemburg even pauzeren

Na aankomst druk druk druk met een slaapplaats creŰren op camping Martbusch in Berdorf te Luxemburg

Openen van het kamp met het hijsen van de kampvlag.

De naam van het kamp is: ViLe Douk, dat is de afkorting van Vrijbuiters in Luxemburg en Duitsland op uitdagend kamp.

Wel verdiend lekker eten

Ook op zondag 12 juli hangen de vlaggen in top

Maandag 13 juli:

de heren hebben de mini golf ontdekt 

en nu zelf koken :-)

Dinsdag 14 juli:

Zo tas op de rug en gaan voor de 2daagse hike.

Toppers zijn het, berg op en af geen probleem.

Ff relaxen.

Zo energie op doen voor hike dag twee.

Zo trots 2 daagse hike achter de rug en tenten staan en aardappelen staan op. Vanaf vandaag kamperen we op het jeugdkampeerveld van de gemeente Ferschweiler.

Groetjes de TROTSE vrijbuiterleiding.

En humeur is nog steeds prima.

Donderdag 16 juli: Weer een gave dag. Rivier afgezakt met vlot van vrachtwagen binnenbanden en hier en daar een kleine stroom versnelling :)

Een heerlijke pizza toe :)

Vrijdag 17 juli: De tenten zijn opgeruimd en er is een mooie overnacht plek gemaakt voor de laatste nacht.

Lekker met z'n allen aan de BBQ met een buffet erbij. 

Toch nog gelukt: een slapende Rohan aan de tafel tijdens de terugreis.

Vrijdagavond 17 juli een bonte avond gehad. De vrijbuiters hadden allerlei activiteiten voor ons bedacht. Parcours lopen terwijl er 1 geblinddoekt was en de andere gids, 3 been race en zelfs werd er gezongen voor ons. Uiteindelijk de laatste uitdaging was samen van de tokkelbaan Hierna bleek dat we de gouden leiding award hebben gewonnen. We werden er stil en emotioneel van. 

Vandaag bij aankomst bij de Chute bleek er nog een verrassing bekokstoofd. Ouders hadden een hele gave mooie collage gemaakt voor ons. En toen is het gelukt Dennis en ik beide sprakeloos. 

Lieve vrijbuiters bedankt voor het geweldige kamp en alle leuke herinneringen. Ouders bedankt voor alle hulp en de gave collage. 

Liefs Dennis en Diana

 

 

 

 

Weekend

Vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2015 hielden de vrijbuiters een weekend vrijbuiters. 

Op weg naar labelterrein Bieslandse Bos te Pijnacker. 

Daar hout sprokkelen en op weg naar het kampvuur insigne. 

De tent opruimen, brandnetels plukken voor de soep die vervolgens werd opgegeten. 

Lekker bbq als afsluiting van een gezellig weekend.

 

 

 

Installatie

Vrijdag 16 januari 2015 werd Nick bij de vrijbuiters ge´nstalleerd. Met daarna een lekkere en mooie traktatie. Welkom bij de groep!

 

 

Klik hier voor de volgende fotopagina

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over de Vrijbuiters

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Fotopagina Vrijbuiters  Scouting JMC Zoetermeer