Fotopagina Welpen (Dewanihorde)

Zomerkamp 2021

Van 18 t/m 24 juli 2021 zijn de welpen van de Sioniehorde en Dewanihorde van Scouting JMC samen op zomerkamp in Diepenveen waar ze verblijven in het clubgebouw van Scoutinggroep President Steyn.

Thema opening: het kamp van het geluksdubbeltje, alleen is het dubbeltje dus niet bij z'n eigen onthulling... De kokkie zijn hem kwijtgeraakt. Die gaan vanmiddag zoeken. Wij gaan aan de slag met allemaal Duckstad opdrachten, waaronder het knutselen van een Dagobert Duck kluis.

Dropping van de overvliegers

De eerste hike groep is gestart aan de JongeWoudlopers Woudloop.

Alle groepjes hebben de hike geweldig gelopen. Toen ze terug kwamen was het geluksdubbeltje weer weg en lag er een brief van zwarte magica. In de brief stond dat ze er een schaal vol met Duckstadgeld voor terug wilde. 

Daarop gingen de welpen op zoek naar het geld. En hebben een hoop gevonden. Nu maar hopen dat Zwarte Magica het genoeg vind.

Ochtendgymnastiek

Hap, hap, happerdehap... eet smakelijk

Woensdag zwemmen, lekker pannenkoeken eten en spelletjes bij het kampvuur. De welpen zijn kapot, maar het is reuze gezellig! Vanavond op tijd naar bed, gelukkig zijn ze alle 38 al gedouched!

Donderdag was het programma hutten bouwen. Maar wel in Duckstad stijl. Een huisje voor lampje, loubas luxe lounge, het huisje van Zwarte Magica en nog veel meer. Heerlijk gespeeld en super mooie resultaten.

Hopman Breedborst van de jonge woudlopers op bezoek.

Vrijdag stond kanoŽn op de planning, om het geluksdubbeltje terug te krijgen van de zware jongens. Helaas zijn we de zware jongens uit het oog verloren en hebben we het dubbeltje niet terug gekregen. 

Toen we terug op het kampterrein waren, was er een piraat die het geluksdubbeltje van de zware jongens heeft afgepakt. Alleen wil hij het dubbeltje niet teruggevenaan ons. Na lang vragen en zeuren wilde hij het dubbeltje wel ruilen voor gezelligheid en veel duckstadgeld. Dus we gaan zo eerst gezellig eten en dan.........

Het avondeten voor vanavond. Een piraten barbecue met lettersoep, wedges, kip cola, een broodje hamburger en een kwik, kwek en kwak toetje.

De jonge woudlopers zijn na dit kamp allemaal gepromoveerd tot B.A.D.E.E.N.D.-welp.

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick dewanihorde Welpen" 

 

 

 

Zomerkamp 2020

Van 19 t/m 25 juli 2020 vormen de welpen van de Sioniehorde en Dewanihorde van Scouting JMC samen een kampbubbel tijdens het zomerkamp in Dordrecht waar ze verblijven bij Scouting Arooda.

Zaterdag 18 juli vertrok de leiding al naar het terrein om het coronaproof te maken. Zondag 19 juli werden de 29 welpen in een Kiss en Ride schema bij het kampterrein gebracht. Na de lunch werd het thema van de week bekend gemaakt, de welpen hebben een Ruimtekamp. Zo kregen de zalen van het clubgebouw en de tenten buiten namen als Neptunus, Uranus, Mars, Jupiter, Mercurius en Pluto. Via een filmpje kregen de welpen een bericht van vader Alien of ze zijn zoon Smash willen helpen ontsnappen aan het ruimtemonster. 's Middags werd een eigen astronaut geknutseld waarbij led lichtjes als sterren aan elkaar werden gesoldeerd. 's Avonds was er een dropping voor de oudsten. 

Elke ochtend begint met ochtendgymnastiek, het ontbijt en vervolgens verschillende uitdagende activiteiten als een sportochtend, een raket bouwen, levend stratego, klimmen en waterspelletjes. Ook lopen ze een hike waarbij ze de coŲrdinaten doorkrijgen van een astronaut. Middels een postenspel leren ze te overleven met het maken van een kampvuur, koken, kompas lezen, communiceren via walkietalkie, EHBO en een afdak maken waar onder geslapen kan worden. Wanneer het helder is worden er sterren bekeken.

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick dewanihorde Welpen" 

 

 

 

 

Zomerkamp 2019 

De welpen van de Dewanihorde waren van 20 t/m 27 juli 2019 op zomerkamp en verbleven in clubhuis Het Mierennest van de Dr. A.E. Hermansgroep in Driebergen-Rijsenburg.

  

Bekijk de foto's op de facebookgroep: "John McCormick dewanihorde Welpen" 

 

 

 

Zomerkamp 2018 

De welpen van de Dewanihorde en Sioniehorde gingen van 14 t/m 21 juli 2018 gezamenlijk op zomerkamp en verbleven in het clubhuis van Scouting Erasmus in Oosterhout.

 

Klik hier voor de volgende fotopagina met foto's van 2017

 

 

 

  Bekijk ook de informatiepagina over de Welpen (jongens van 7-11 jaar)

  Terug naar het overzicht van de speltakken

 

 

Fotopagina Welpen  Scouting JMC Zoetermeer