Verhuur clubhuis De Chute

Het clubhuis van scoutinggroep John McCormick te Zoetermeer

Wij verhuren ons Scouting John McCormick clubhuis ‘De Chute’ niet aan particulieren. Alleen huur aan stichtingen, verenigingen, scholen, groepen voor kamp, meeting, cursus, workshop of een vergadering is mogelijk. Ons Scouting gebouw beschikt over alle basisvoorzieningen op een prachtige locatie in het Van Tuyllpark. 

U huurt een Scouting gebouw, dus verwacht geen ultieme luxe. 

Belangstellenden kunnen contact opnemen via email verhuur@johnmccormick.nl om mogelijkheden te bespreken omtrent huren. 

 

 

clubhuis de Chute

 

Via de accommodatiegids van Scouting Nederland kunt u een optie nemen, reservering plaatsen en zien of De Chute nog beschikbaar is. U ontvangt van onze verhuurder de huurvoorwaarden toegezonden, bij betaling van de borg is de reservering definitief en gaat u akkoord met de voorwaarden..

 


Borden wijzen de weg in het Van Tuyllpark.

 

Informatie over clubhuis De Chute

In het van Tuyllpark ligt op een unieke locatie: clubhuis De Chute. Een gebouw waar we trots op zijn, nadat wij dit zelf met alle vrijwilligers hebben opgebouwd vanuit het niets. In 1999 is het houten gebouw neergezet en vanaf 15 januari 2000 gebruiken we het met trots. Wanneer je vanaf de parkeerplaats naar de Chute loopt zie je het al liggen aan het water. Het is vanaf hier ongeveer 200 meter lopen. Het is niet de bedoeling om met de auto over dit pad te rijden.

(Klik op de plattegrond voor een uitvergroting)
plattegrond clubhuis de Chute

Bij de Chute aangekomen zie je een gebouw opgetrokken uit Fins hout. Via de entree met tochtsluis kom je binnen in de centrale hal, waar zich ook de garderobehaakjes bevinden.

Klik op voor een filmpje van de centrale hal (3.677 KB)

 

Vanuit de centrale hal zijn alle andere ruimtes te bereiken:  

Er zijn 2 ruime lokalen van elk 54 m2 die haaks op elkaar staan. Mede door de balken onder het schuine dak hebben zij een ruime en zonnige uitstraling. Het rood/ gele lokaal heeft een dubbele deur als toegang naar de centrale hal. 


Het blauw/ gele lokaal heeft een enkele deur als toegang. Beide lokalen hebben een berging voor de speltakken, die bij verhuur afgesloten zijn. Ook bevinden zich in elk lokaal een nooddeur, die alleen voor noodgebruik is. Bij gebruik van de lokalen dient rekening gehouden te worden met het vrijhouden van de omgeving voor de beide nooddeuren. Er zijn in elk lokaal 4 tafels van 2½ meter en vele banken beschikbaar. Voor gebruik van de elektriciteit; er is voldoende TL-verlichting voor activiteiten. Deze zijn per TL-balk evt. aan/ uit te schakelen. 

In beide zalen hangt een Radio/CD/AUX speler die gebruikt kan worden. 

In de rood/gele zaal hangt een oprolbaar projectiescherm. 

 

De keuken is in maart 2018 geheel vernieuwd. De keuken is compleet ingericht met apparatuur en voor algemeen gebruik; een koel- en vrieskast, een groot 6 pitsgasfornuis, incl. gebruik van daarvoor benodigde pannen, aanrechtblad met spoelbak en mengkraan, koffiezetapparaat, magnetron en oven. Gebruik van servies is niet inbegrepen. De apparatuur is voor gebruik beschikbaar, wel zelf koffiefilters e.d meenemen. Zie verder de huurregels. 

In 2019 zijn een snijplank, koel- en vrieskast en geluidsboxen toegevoegd

 

Er bevinden zich twee toiletunits; een dames en een herenunit beide voorzien van 2 toiletten en 1 douche en een gelegenheid om handen te wassen (3 kranen). De luiken in de toiletunits moeten altijd open blijven staan om een juiste ventilatie te bevorderen.

In een kast staan bezems en de schoonmaakkar, voor het moppen van de vloeren.

De trap in de hal brengt je naar het staflokaal en explorer & pivolokaal die beide niet voor verhuur beschikbaar zijn. (Uitzonderingen van alleen het staflokaal zijn bespreekbaar)

In de hal is een deur die voor het gebruik is naar de binnenplaats. Buiten op het binnenplein zie je de vlaggenmast staan. Naast de container ligt de in 2016 geheel vernieuwde kampvuurkuil, die na overleg te gebruiken is. (Dit wordt dan ook doorgegeven aan de brandweer door de beheerder)

In het Van Tuyll sportpark zijn genoeg mogelijkheden voor speurtochten en spelen op de grasvelden. Zie verder de plattegrond van het park of ga naar de website van de gemeente Zoetermeer.

 

 

  Luchtfoto  

ingang clubhuis

Algemene huurvoorwaarden en Verhuurregels voor verhuur clubgebouw 'DE CHUTE' van de stichting scouting John McCormick te Zoetermeer  

 

Routebeschrijving naar clubhuis De Chute

(Klik op de plattegrond van het Van Tuyllpark voor de printversie)
plattegrond Van Tuyllpark

A12 vanuit Utrecht: 

  1. Neem de afslag Zoetermeer/Pijnacker (afslag 7) 
  2. Ga na 0.5 km rechtsaf de Oostweg op 
  3. Neem na 0.8 km de afslag rechts (volg de borden ‘Wildwaterbaan’) 
  4. Ga na 175 m rechtsaf de Van der Hagenstraat op 
  5. Neem de eerste straat rechts, aan het einde van deze straat is de parkeerplaats

 

A12 vanuit Den Haag: 

  1. Neem de afslag Zoetermeer/Pijnacker (afslag 7) 
  2. Ga na 0.5 km linksaf de Oostweg op 
  3. Neem na 0.9 km rechts de afslag (volg de borden ‘Wildwaterbaan’) 
  4. Ga na 175 m rechtsaf de Van der Hagenstraat op 
  5. Neem de eerste straat rechts, aan het einde van deze straat is de parkeerplaats 

Parkeer de auto op het parkeerterrein en loop het laatste stukje naar clubgebouw De Chute (het rode gebouw rechts naast Dutch Water Dreams). Laden en lossen dient ook vanaf het parkeerterrein te geschieden, materialen en bagage dus ongemotoriseerd van en naar het clubgebouw verplaatsen. 

Voor een bezichtiging kunt u ook gebruik maken van het eerder genoemde mailadres verhuur@johnmccormick.nl

 

 

  Bekijk ook de bouw van De Chute

  Terug naar Clubhuis De Chute

 

 

Verhuur clubhuis de Chute Scouting JMC Zoetermeer