Laatste nieuws

Scoutingseizoen 2018-2019

Lees hieronder de nieuwsberichten van onze groep uit seizoen 2018-2019 of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 

 

 

SponsorKliks  voor Scouting JMC 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan Scouting JMC, zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en Scouting JMC ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Via de categorieën boven in het menu kan je tevens bij diverse webwinkels als Bol.com, Coolblue, Booking.com en Expedia bestellen. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar Scouting JMC. En nogmaals, het kost jou niets extra! 

 

Wil je Scouting JMC ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina via de link op onze website. Voor jouw een kleine moeite, voor Scouting JMC directe inkomsten. Stel je eens voor wanneer alle leden dit zouden doen? Vertel dit daarom door aan andere mensen die jouw club een warm hart toedragen. 

 

Hoe werkt het? 

Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan. 75% van deze commissie storten zij op de bankrekening van Scouting JMC. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.nl naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com een commissie uit en profiteert onze vereniging hier direct van! 

 

>> Doe een online aankoop via de SponsorKlikpagina   

 

 

 

 

 

 

Overvliegweekend  6 en 7 september 2019 

Het Scoutingseizoen 2019-2020 gaat vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2019 van start bij Scouting JMC met het jaarlijkse overvliegweekend. Tijdens het overvliegfeest op de zaterdag schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Op welke manier er dit jaar wordt overgevlogen blijft natuurlijk nog even geheim. 

 

Op vrijdag 6 september nodigen wij in ieder geval de overvliegende bevers, de welpen, verkenners, gidsen, vrijbuiters en explorers uit om rond 18:30 uur bij de Chute te zijn. We verwachten dat iedereen dan al heeft gegeten. Nadat de tenten zijn opgezet zal er per leeftijdsgroep een avondspel zijn. Omdat het avondspel voor de verkenners, gidsen, vrijbuiters en explorers ergens anders is worden zij op de fiets bij de Chute verwacht! 

 

Op zaterdagochtend 7 september wordt er na het ontbijt rond 09:30 uur geopend. Dan verwachten wij ook de overige bevers. Hierna zal er nog een gezamenlijk spel volgen. Ouders en andere geďnteresseerden zijn vanaf 12:30 uur welkom en vanaf 13:00 uur zullen we beginnen met het daadwerkelijke overvliegen.. 

 

>> Bekijk de foto's van vorig jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijzondere ontmoeting  met scouts uit Scranton 

Donderdag 1 augustus ontvingen we een foto van de 5 scouts die vanuit Scouting JMC naar de 24e Wereld Jamboree in Amerika zijn gegaan. 

Het is ze gelukt om tussen de 45.000 aanwezige deelnemers scouts te vinden uit het stadje Scranton in de Amerikaanse staat Pennsylvania. 

Een bijzondere ontmoeting die op de foto werd vastgelegd. 

Op 2 augustus 1921 werd namelijk John E. McCormick, de naamgever van de Scoutinggroep uit Zoetermeer, in Scranton geboren.

 

Bekijk de bijzondere ontmoeting in het nieuws:

AD.nl       ZoetermeersDagblad.nl        AD 02-08       ZoetermeerActief.nl         Postiljon.nl   StreekbladZoetermeer.nl         Postiljon 08-08        Streekblad 08-08        Zoetermeer.nieuws.nl 

 

 

 

 

 

International Award for Young People  voor Veerle 

Veerle van het Kaar, gids bij Scouting JMC, heeft vrijdag 26 juli 2019 tijdens een wereldwijde bijeenkomst op de 24e Wereld Jamboree in Amerika een bronzen medaille voor The International Award for Young People in ontvangst mogen nemen. The International Award For Young People is een uitdagend programma voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Door mee te doen aan dit awardprogramma verleg je behoorlijk je grenzen. Je leert wat je zelf graag wil leren, ontwikkelt nieuwe (sociale) vaardigheden en draagt tegelijkertijd ook nog een steentje bij aan de samenleving door het doen van vrijwilligerswerk. Bij deze Award zijn drie verschillende niveaus (brons, zilver en goud), afhankelijk van leeftijd en tijdsbesteding. Tijdens het gehele traject krijg je vanuit Team awards een awardbegeleider toegewezen. Samen met de awardbegeleider kijk je of er is voldaan aan de voorwaarden van de Award. 

 

De uitdagingen 

Bij de start van het traject werd een awardactiviteitenplan opgesteld met 4 onderdelen. Bij het onderdeel sport had Veerle het doel om haar klimbrevet te halen en de route met moeilijkheidsgraad 5b te klimmen. Het doel is behaald en ze is trots op haar overwinning en het verleggen van haar fysieke grenzen. Bij het onderdeel vrijwilligerswerk is Veerle leiding gaan geven bij de Sioniewelpen van Scoutinggroep John McCormick in Zoetermeer. Dit vond ze het leukste onderdeel. Haar doel was om mee te helpen voorbereiden van een weekend en een spel te begeleiden. Uiteindelijk heeft ze 2 opkomsten zelfstandig voorbereid, is ze bij 2 weekenden geweest waar ze een belangrijke rol had en is ze geďnstalleerd als Marala. Bij het onderdeel talent ging ze iets doen waar ze juist minder goed in is maar beter in wilde worden. Haar doel was om haar diploma Franse studie te halen. Om te bewijzen dat ze het kan heeft ze naast het examen ook een filmpje gemaakt met in het Frans de uitleg over de Award. Het blijft heel moeilijk, maar ze heeft er veel van geleerd. Bij het onderdeel expeditie heeft ze 2x een tocht van 28 kilometer gelopen met ongeveer 15 kilo aan bepakking. De eerste keer werd de expeditie afgekeurd omdat er geen specialist meeliep. Het werken aan de Award heeft Veerle flink uitgedaagd en mentaal en fysiek uitgeput, maar ze heeft zich erdoorheen geslagen en daar mag ze supertrots op zijn. Ze heeft nieuwe vrienden gemaakt, kennis opgedaan en een beetje spierballen gekregen. 

Veerle van harte gefeliciteerd, je hebt het verdiend!

 

>> Bekijk het filmpje

 

Bekijk de Award uitreiking in het nieuws:

ZoetermeersDagblad.nl         StreekbladZoetermeer.nl          Postiljon 01-08

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomerkamp  20 t/m 27 juli 2019 

Van 20 tot en met 27 juli 2019 sluiten de welpen (sioniehorde en dewanihorde), scouts (gidsen, verkenners en vrijbuiters), en explorers het seizoen 2018-2019 af met de jaarlijkse zomerkampen. De bevers gingen al eerder, tijdens het Pinksterweekend en de roverscouts en Palostam gaan later in augustus op kamp

Samen met vrienden en vriendinnen beleven ze de tijd van hun leven tijdens een week kamperen of bivakkeren in een gebouw van een collega Scoutinggroep. 

Het kamp is het hoogtepunt van het Scoutingjaar. Alles wat de scouts het afgelopen jaar geleerd hebben, brengen zij in de praktijk. Een weekje zonder ouders samen uitdagende en grensverleggende activiteiten ondernemen in de vrijheid van de natuur. Niet alleen in Nederland maar ook over de grens. Ga voor foto's tijdens het kamp naar de (besloten) facebookpagina van betreffende speltak.

 

Bekijk het Zomerkamp bij JMC in het nieuws:

Streekbladzoetermeer.nl        ZoetermeersDagblad.nl        Postiljon.nl         Streekblad 25-07        Postiljon 25-07         Zoetermeer.nieuws.nl        ZoetermeerActief.nl

 

 

 

 

 

 

 

Wereld Jamboree  22 juli t/m 2 augustus 2019 

Van 22 juli t/m 2 augustus 2019 wordt de 24ste World Scout Jamboree in Amerika gehouden. De Wereld Jamboree is het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd waar ruim 40.000 scouts uit 160 verschillende landen samen komen. Vanuit Scouting JMC zullen 5 scouts deelnemen: 1 gids, 1 verkenner en 1 explorer vallen onder Troep Kazen en 2 pivo's gaan als lid van het International Service Team (IST) mee om de Amerikaanse organisatie te ondersteunen. 

 

Op zondag 21 juli vliegen de Kazen vanuit Amsterdam, via Londen naar Washington. Met de bus worden ze naar het Jamboreeterrein gebracht. Tijdens de Wereld Jamboree kamperen de scouts in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar met hun troep op een sub kamp van 2000 scouts tussen troepen uit allerlei andere landen. Troep Kazen staat op Base Camp B 'Blenheim Palace', Subcamp 3 'Boyana Church' veld 20. Na het evenement vindt er nog een nareis plaats waarbij onder andere Washington en New York worden bezocht. Ook wordt er bij gastgezinnen geslapen (Home Hospitality). 

Op zaterdag 10 augustus vliegen de Kazen vanuit Washington weer via Londen terug naar Amsterdam waar ze zondagmiddag 11 augustus met een ervaring rijker aankomen.

 

 

Bekijk de JMC-ers bij de Wereld Jamboree in het nieuws:

ZoetermeersDagblad.nl        Zoetermeer.nieuws.nl        Streekbladzoetermeer.nl       Streekblad 18-07        Postiljon 18-07        AD Zoetermeer 20-07        AD.nl        Zoetermeeractief.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

John McCormick  de Amerikaanse held van Zoetermeer 

Van de Amerikaanse ambassade kregen we een link van een filmpje doorgestuurd dat ze hebben gemaakt ter voorbereiding op de herdenkingen voor 75 jaar bevrijding van Nederland. Ze maken een aantal korte video’s over onder andere oorlogsmonumenten in Nederland die iets met de Verenigde Staten te maken hebben. In hun zoektocht kwamen ze uit bij het indrukwekkende verhaal van John McCormick – de Amerikaanse held van Zoetermeer. 
Ze vinden het prachtig dat een scoutinggroep in Zoetermeer naar hem vernoemd is, en dat hij ook nog jaarlijks herdacht wordt tijdens de dodenherdenking. In de video bedanken ze de scouts dat ze John McCormick jaarlijks herdenken. 
Daarnaast vindt de ambassade het leuk dat er 5 scouts van Scouting JMC naar de Wereld Jamboree in Amerika zijn gegaan en hopen ze dat het lukt om een ontmoeting te hebben met scouts uit Scranton Pennsylvania, de geboortestad van John McCormick.

 

>> Bekijk het filmpje

 

 

 

Bekijk het bericht over het filmpje in het nieuws:

GouweIJsselnieuws.nl          Marechausseecontact.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kader barbecue  13 juli 2019 

Zaterdag 13 juli 2019 werd bij clubhuis De Chute een Kader barbecue gehouden om het scouting seizoen gezellig met elkaar af te sluiten voor dat de zomerkampen beginnen. Op deze manier werd het kader van Scouting JMC bedankt voor de tomeloze inzet in het afgelopen jaar voor al onze jeugdleden en voor de vereniging.

Daarnaast werd er afscheid genomen van John en Maaike die als dank voor hun jarenlange inzet bij Scouting JMC een collage kregen. (klik op hun naam om in de JMC Vrijwilligers Chat te zien wat ze allemaal bij de vereniging gedaan hebben).

 

>> Bekijk de foto's   

 

 

 

 

 

 

 

Samenwerkende  Scouts 

Donderdag 4 juli 2019 was het tijd voor samenwerking. De Gidsen en Verkenners van Scouting JMC hadden opkomst samen met de Scouts van Ashanti. Met het mooie weer en het meertje voor de deur, leek het bijna logisch om vlotten te bouwen. Na het openen werden alle scouts, verkenners en gidsen door elkaar in 3 groepen verdeeld en was de opdracht simpel: "Bouw een vlot, vaar ermee een rondje over het meer, en het eerste groepje wat terug is met iedereen aan boord en een intact vlot, heeft gewonnen" Daar kwam natuurlijk niet veel van, want na het bouwen ging het eerste groepje al snel het water op gewapend met 1 paal met het idee als een ware gondola het water over te gaan, om 5 meter uit te kant hardop te zeggen" misschien was een tweede paal toch handiger geweest" Groepje 2 nam minstens 4 peddels mee, en vloog over het water heen en groepje 3 dacht genoeg te hebben aan handen en voeten en spartelde meer dan dat ze vooruit kwamen. Dat maakt allemaal helemaal niets uit want er is veel en hard gelachen en iedereen heeft een erg leuke avond gehad en dat is toch waarom we dit doen! In het nieuwe seizoen gaan de gidsen en verkenners een keer bij Ashanti langs.

 

Bekijk de samenwerking van Ashanti en Scouting JMC in het nieuws:

Streekblad 11-07        Postiljon 11-07

 

 

 

 

 

 

42e  JMC Vrijwilligers Chat 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd, Robert en Ruben is op 1 juli 2019 alweer het 42e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Jordy Feijtel, pivo en leiding bij de verkenners. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Jordy beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Jordy 

 

 

 

Veteranenavond 29 juni 2019 

Op Zaterdagavond 29 juni wordt in Zoetermeer voor het veertiende jaar de Veteranenavond gehouden. Ook dit jaar is er een defilé door een deel van Zoetermeer. Historische en moderne voertuigen van de Krijgsmacht die zijn ingezet bij vredesmissies rijden mee. De voertuigen vertrekken om 18.30 uur vanaf de Buytenparklaan en komen rond 19.30 uur aan op de Markt. Jeugdleden van Scouting JMC mogen weer meerijden met de verschillende voertuigen. Ook helpen leden van Scouting JMC de gemeente Zoetermeer met hand en spandiensten als de op- en afbouw en het opspelden van anjers bij de genodigden. Verder kunnen kinderen zich bij de tent op de Markt in de legerkleuren laten schminken en met bijpassende outfit op de foto worden gezet.

 

>> Bekijk de foto's            >> Bekijk het filmpje

 

>> Meer info op de site van de gemeente

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 28 juni 2019 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus. Op de middenpagina's een bijdrage van Scouting JMC met de Jamboree Editie. Want van 22 juli t/m 2 augustus 2019 wordt de 24ste World Scout Jamboree in Amerika gehouden. De Wereld Jamboree is het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd waar ruim 40.000 scouts uit 160 verschillende landen samen komen. Vanuit Scouting JMC zullen 5 scouts deelnemen. Lees meer over de reis van hun leven in deze Jamboree Editie van Scouting Magazine... 

 

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

JMC-dag 15 juni 2019 

 

Scouting JMC vierde zaterdag 15 juni haar 73ste verjaardag tijdens de jaarlijkse JMC-dag. Om 14.00 uur verzamelden de bevers en welpen zich bij De Chute. Zij begonnen in groepjes aan een spannende tocht waarbij ze een geheime opdracht kregen. Tijdens de tocht moesten ze uit handen van de boeven blijven. De boeven reden op de fiets of in de auto rond om de bevers en welpen te spotten. Werden ze gezien dan moesten ze waardevolle spullen aan de boeven afstaan. 

Om 16.30 uur kwamen ook de scouts, vrijbuiters, explorers en roverscouts naar het Van Tuyllpark toe. Gezamenlijk werd de vlag gehesen en hield de voorzitter een woordje. 

Vervolgens was er een JMC-style Kapsalon BBQ maaltijd, waarna de bevers en welpen op huis aan gingen. Voor de oudere scouts was er om 20.00 uur een spotdropping. In 5 groepen werden ze geblinddoekt met de auto op verschillende plekken gedropt. Ze moesten proberen zo snel mogelijk terug zien te komen bij De Chute zonder gespot te worden. Werden ze wel gezien dan koste dit geld. Onderweg moesten 5 dingen verzameld worden als een bananenschil, een plukje haar van een dier en 3 veren van verschillende vogels. Ook moest een ei heel bij het eindpunt aankomen. Bij terugkomst was er nog een versnapering bij het kampvuur. 

>> Bekijk de foto's

 

Bekijk de JMC-dag bij Scouting JMC in het nieuws:

Postiljon.nl         ZoetermeersDagblad.nl         Zoetermeer.nieuws.nl          StreekbladZoetermeer.nl          ZoetermeerActief.nl         Scoutingnieuws.nl         Streekblad 20-06        Postiljon 27-06

 

 

 

Donatie USAR.NL 

Tijdens de JMC-dag op zaterdag 15 juni 2019 kregen we uit handen van Mike Honings grote Northface tassen op wieltjes gedoneerd die we voor het vervoer en opslag van onze materialen kunnen gebruiken. Mike Honings zit bij een landelijk onderdeel van de Brandweer: USAR.NL

Als er een ramp of ongeval is gebeurd waarbij mensen ingesloten of bedolven zijn, kan het specialistisch bijstandsteam USAR.NL worden ingezet. In binnen- en buitenland. Onder de moeilijkste omstandigheden voeren USAR-medewerkers zoek- en reddingsoperaties uit. USAR.NL kan binnen 4 uur in Nederland inzetbaar zijn en in het buitenland binnen 24 uur. 

De gedoneerde tassen zijn gebruikt bij reddingsoperaties, maar omdat voor hun werk lichtere tassen noodzakelijk zijn worden de tassen gedoneerd aan verenigingen die ze ook goed kunnen gebruiken. De voorzitter van Scouting JMC, Rob van Hoogenhuizen, nam de tassen officieel in ontvangst en noemde Mike een held. Met een groot applaus werd hij door de scouts bedankt. 

 

 

 

Clubhuis De Chute 20 jaar 

Zondag 16 juni 2019 was het precies 20 jaar geleden dat Wethouder Jo Fijen samen met enkele scouts van Scouting JMC de eerste balk plaatste voor clubhuis De Chute. Nog wekelijks maken vele scouts met veel plezier gebruik van het mooie rode houten gebouw in het Van Tuyllpark te Zoetermeer.

 

>> Bekijk de bouw

 

 

 

JMC-dag 15 juni 2019 

Op zaterdag 15 juni viert Scouting JMC haar 73ste verjaardag tijdens de jaarlijkse JMC-dag. We starten deze dag om 14.00 uur met de bevers en de welpen. Om 16.30 uur worden alle andere speltakken bij clubhuis De Chute verwacht. Rond 17.30 uur gaan we eten, waarna de bevers en de welpen naar huis gaan. Zij kunnen tussen 18.30 en 19.00 uur opgehaald worden.

Rond 19.30 uur zullen de eerste groepen scouts, vrijbuiters en explo's starten met het avondspel. Om 23.00 uur kunnen de oudere leden opgehaald worden bij de Chute. 

 

 

>> Bekijk de foto's van vorig jaar

 

 

 

 

 

 

41e JMC Vrijwilligers Chat 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd en Robert is op 1 juni 2019 alweer het 41e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Ruben Müller, leiding bij de Vrijbuiters en de Dewani welpen. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Ruben beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Ruben

 

 

 

 

 

 

 

RSW  17 t/m 19 mei 2019 

Negen gidsen van Scouting JMC deden van 17 t/m 19 mei 2019 in 2 ploegen mee met de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW) voor scoutinggroepen uit Regio Delfland. De RSW werd gehouden op het Boterhuis eiland in Warmond met het thema: Steam train & indian punk 4D. Van de 20 deelnemende groepjes eindigden de twee gidsenploegen in de top 10. 'JMC gidsen 1' werd 9e en 'JMC gidsen 2' werd 5e! 

 

Na de voorrondes in de regio's mogen de 3 beste ploegen de eer van hun regio hoog houden bij de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) die in het Pinksterweekend worden gehouden. Tijdens de LSW strijden de 100 beste ploegen om de titel "Beste Scouts van Nederland". 

 

 

 

 

 

 

Dodenherdenking  4 mei 2019 

Op zaterdag 4 mei 2019 vindt in heel Nederland de Nationale Herdenking plaats. We herdenken dan alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Het thema van 2019 is 'In vrijheid kiezen'.

Leden van Scoutinggroep John McCormick lopen op verzoek van de gemeente Zoetermeer mee met de stille tocht en verzorgen de kranslegging bij de herdenking in het Wilhelminapark. Traditiegetrouw worden vooraf bloemen gelegd bij het graf van John McCormick bij de Oude Kerk in de Dorpsstraat.

 

>> Bekijk de foto's              >> Bekijk de filmpjes

 

 

Bekijk de dodenherdenking met Scouting JMC in het nieuws:

Streekblad 25-04           Zoetermeer.nieuws.nl            Zoetermeer.nl        AD.nl         ZoetermeersDagblad.nl          StreekbladZoetermeer.nl        ZoetermeerActief.nl       

Postiljon.nl         Streekblad 02-05          AD.nl         ZoetermeerActief.nl

 

 

 

 

 

 

40e JMC Vrijwilligers Chat 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley en Tjeerd is op 1 mei 2019 alweer het 40e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Robert van Duijvenvoorde, leiding bij de bevers, Penningmeester en Chute verhuurder. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Robert beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Robert

 

 

 

 

 

 

 

Koningsdag  27 april 2019 

Ook dit jaar zetten de Zoetermeerse scoutinggroepen zich weer in om de gemeente en de Oranjestichting te helpen van Koningsdag een bijzonder feest te maken. Op zaterdag 27 april begeleiden de scouts onder andere allerlei sport- en spelactiviteiten.

Durf jij het aan, kom dan tussen 11.00 en 16.30 uur ook langs op het Dobbe eiland en beleef op een feestelijke en uitdagende manier de verschillende activiteiten van scouting.

 

>> Bekijk de foto's

 

 

Bekijk Koningsdag met Scouting Zoetermeer in het nieuws: 

Zoetermeer.nieuws.nl           ZoetermeersDagblad.nl           StreekbladZoetermeer.nl          ZoetermeerActief.nl          Postiljon 25-04          ZoetermeerActief.nl

 

 

 

 

 

 

Pannenkoekendag 14 april 2019 

De Pivo’s van Scouting JMC organiseren dit jaar een pannenkoekendag. Op zondag 14 april hebben wij een hele dag vol leuke activiteiten. Voor maar een paar euro kunnen er onbeperkt pannenkoeken gegeten worden en meegedaan worden aan verschillende activiteiten. We hebben onder andere een speurtocht, slacklining en nog veel meer. Je kan natuurlijk ook alleen een drankje komen doen. Wij organiseren deze dag om ons kamp te kunnen bekostigen. Op deze manier sponsoren jullie ons en kunnen wij wat terug geven aan jullie. 

Via pannenkoekendag@johnmccormick.nl kunnen mensen zich aanmelden. Bij binnenkomst krijg je dan een bandje en smullen maar!

 

Bekijk de Pannenkoekendag van de Pivo's in het nieuws:

StreekbladZoetermeer.nl         Postiljon 04-04         ZoetermeerActief.nl         ZoetermeersDagblad.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

39e JMC Vrijwilligers Chat 

Het is 1 april 2019, tijd voor de...    39e JMC Vrijwilligers Chat! 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita en Wesley is op 1 april 2019 alweer het 39e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Tjeerd Stevens, leiding bij de verkenners en praktijkbegeleider. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Tjeerd beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Tjeerd

 

 

 

 

 

 

NLdoet 16 maart 2019 

Op zaterdag 16 maart 2019 gingen de handjes uit de mouwen bij clubgebouw 'De Chute' voor een grondige schoonmaakbeurt tijdens NLdoet. Om 9.00 uur begonnen zo'n 20 vrijwilligers met uiteindelijk een geweldig eindresultaat. Zo werden de ramen gelapt en van rolgordijnen voorzien, de keuken onder handen genomen, het sanitair gepoetst, het gebouw spinragvrij gemaakt, de bladeren uit de dakgoten verwijderd en nieuwe verlichting aangebracht. Daarnaast werd in de opslagcontainer een houthok gebouwd om het brandhout veilig voor vandalisme op te slaan. Een hele uitdaging, maar in een goede samenwerken en een gezellige sfeer gingen de vrijwilligers vol enthousiasme voor een schone en veilige speelomgeving voor onze scouts. De welpen gingen ondertussen met prikkers en vuilniszakken op pad om de omgeving van het clubgebouw van al het afval te ontdoen. Ook werd met sponzen de gevel van het clubgebouw schoon geschobd. 

 

Scouting JMC bedankt Albert Heijn XL Stadshart Zoetermeer voor de schoonmaakmiddelen en de lunch, Van Dorp Hout voor een bijdrage in de materialen voor het gebouwde houthok, het Oranje Fonds, Gamma en natuurlijk de hardwerkende vrijwilligers!

 

>> Bekijk de foto's

 

 

Bekijk NLdoet bij Scouting JMC in het nieuws:

ZoetermeerActief.nl           Postiljon 07-03         Postiljon.nl        AD.nl           AD 14-03

ZoetermeersDagblad.nl          Zoetermeer.nieuws.nl

 

 

 

 

 

 

Opbrengst Jantje Beton Collecte 2019 

Samen met ruim 40.000 andere vrijwilligers gingen de leden van Scouting JMC van 4 t/m 9 maart de straat op om per speltak te collecteren voor Jantje Beton

Ding dong, trrrring, .... heeft u nog iets over? Het harde werken werd beloond, dankzij de inzet van onze leden is er 2232,54 euro opgehaald.   De helft van deze opbrengst is voor onze eigen scoutinggroep. De andere helft gaat naar landelijke projecten van Jantje Beton.

 

Het bedrag kan nog oplopen doordat het dit jaar voor de tweede keer mogelijk is om digitaal te doneren via de online collectebus. Dus was je niet thuis, heb je ons aan de deur gemist, had je geen kleingeld in huis of woon je in een ander collectegebied of plaats en wil je ons toch steunen dan kan je tot 31 maart 2019 een bedrag doneren via de online collectebus.

 

>> Bekijk de opbrengst per speltak

 

 

 

 

 

 

NLdoet 16 maart 2019 

Op zaterdag 16 maart tussen 9.00 en 16.00 uur gaan de handjes uit de mouwen bij Scouting JMC. Clubhuis De Chute kan weer een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Daarnaast willen we een houthok bouwen in onze opslagcontainer om het brandhout veilig voor vandalisme op te slaan. Om deze klussen te klaren kunnen we alle hulp goed gebruiken, vandaar dat de klussen zijn aangemeld op de NLdoet-site

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart georganiseerd door het Oranje Fonds. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Help jij ook mee?

 

Er zijn 10 vrijwilligers nodig voor de klus 'Schoonmaken de Chute'.

en 10 vrijwilligers voor de klus 'Bouw houthok'

 

 

 

 

 

 

iScout 9 maart 2019 

Zaterdag 9 maart van 19.00-23.00 uur doet Scouting JMC mee met de 10e editie van iScout. In clubhuis De Chute gaan we weer samen met leden van 2 andere Zoetermeerse scoutinggroepen aan de slag. We zijn ingeschreven onder de teamnaam 'Scouting Zoetermeer - Ashanti, JMC, Pocahontas'. 

iScout is een virtuele Wereldreis van 4 uur die voert langs creatieve Doe-opdrachten en uitdagende Reisvragen over culturen, landen en plaatsen op deze aarde. Meer dan 10884 scouts uit 17 landen spelen het spel in 473 teams online tegen elkaar. Via een speciale website staan de teams in contact met elkaar en met de jury. Internet, samenwerken en creativiteit zijn de belangrijkste ingrediënten van de iScout Wereldreis.  

 

>> Bekijk de foto's

 

 

 

 

 

 

Jantje Beton Collecte 4 t/m 9 maart 2019 

In de week van 4 t/m 9 maart gaan de leden van Scouting JMC weer de straat op om per speltak te collecteren voor Jantje Beton

Jaarlijks zetten ruim 1500 jeugdverenigingen zich in voor de Jantje Beton Collecte en lopen zo’n 40.000 collectanten mee om geld op te halen voor spelen en bewegen in de eigen buurt. Spelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Tijdens de collecte halen we geld op waarvan de helft naar de clubkas van de vereniging gaat en de helft naar de projecten van Jantje Beton. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen, meer kunnen spelen.

Scouting JMC heeft in al die jaren veel geld opgehaald, onder andere voor het bekostigen van de groepsactiviteiten. Verder krijgt elke collecterende speltak een deel van de opbrengst zodat de leden zelf kunnen bepalen waar ze dat aan uitgeven.

 

>> Meer informatie

 

>> Doneer geld via de Online Collectebus aan Jantje Beton en Scouting JMC

 

 

 

 

 

 

38e  JMC Vrijwilligers Chat 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob en Jurita is op 1 maart 2019 alweer het 38e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Wesley Meertens, teamleider bij de jongens Welpen (Dewanihorde). Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Wesley beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Wesley

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 22 februari 2019 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus. Op de middenpagina's een bijdrage van Scouting JMC met de Financiële Editie. Want wat kost Scouting, wat wordt er van de contributie betaald en welke acties zijn er om extra geld binnen te halen en zo de contributie zo laag mogelijk te houden? 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

Burgemeester op bezoek  9 februari 2019 

Zaterdag 9 februari 2019 kwam Burgemeester Charlie Aptroot van de Gemeente Zoetermeer op bezoek bij de welpen en verkenners van Scouting JMC die op dat moment een weekend hadden in Clubhuis De Chute. De kinderen mochten vele vragen stellen over het thema veiligheid. 

Ook de korpschef van de Zoetermeerse Politie kwam even later op bezoek.

 

 

 

 

 

 

 

 

37e  JMC Vrijwilligers Chat 

 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline en Rob is op 1 februari 2019 alweer het 37e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Jurita Weening, Organisator Jantje Beton Collecte en Weekend leiding bij de Bevers. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Jurita beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Jurita

 

 

 

 

 

 

Nieuwjaarsopkomst  5 januari 2019 

Zaterdag 5 januari 2019 hield Scouting JMC haar jaarlijkse Nieuwjaarsopkomst. In de middag verzamelden de jeugdleden zich per leeftijdsgroep op een ander startpunt voor een koude tocht door Zoetermeer. Tijdens de tocht werden meerdere tochttechnieken gebruikt zoals de fotoroute, de smileroute, de kruispuntenroute en de strippenkaart om uiteindelijk bij clubhuis De Chute uit te komen. Om 17.00 uur verzamelden zich daar ook de ouders en broertjes en zusjes. Voorzitter Rob van Hoogenhuizen keek terug op het afgelopen jaar en bedankte met veel enthousiasme alle leden, ouders en vrijwilligers voor hun inzet. Vervolgens werd buiten in de partytenten de Nieuwjaarsmaaltijd genuttigd waarbij gekozen kon worden tussen snert en boerenkool met worst. Ook het warme kampvuur ontbrak niet. Na de maaltijd volgde de nieuwjaarsreceptie waarbij de jubilarissen Pauline Strijers (10 jaar lid), Stefan Visser (25 jaar lid) en José van der Heijden (ruim 35 jaar lid) extra in het zonnetje werden gezet. 

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

Bekijk de Nieuwjaarsopkomst bij Scouting JMC in het nieuws:

ZoetermeersDagblad.nl         ZoetermeerActief.nl         Postiljon.nl        Postiljon 10-01  

 

 

 

 

 

 

 

Kerst en  Oud en Nieuw 

Scouting JMC wenst iedereen fijne feestdagen en een uitdagend 2019! 

 

En nodigt alle leden, hun ouders en broertjes en zusjes van harte uit voor de nieuwjaarsopkomst op zaterdag 5 januari 2019. Traditioneel zal bij Clubhuis de Chute rondom het kampvuur de boerenkool- en snertmaaltijd worden geserveerd. Ook is het weer tijd voor de jaarlijkse snerttocht en volgt om 19.30 uur de nieuwjaarsreceptie.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstinpakactie explorers 22, 23 en 24 december 2018 

Op zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 december 2018 staan de Explorers van Scouting JMC weer klaar voor het inpakken van de kerstboodschappen bij Albert Heijn XL in het Stadshart van Zoetermeer. Met deze actie proberen de Explorers wat geld op te halen voor het bekostigen van het zomerkamp in 2019 wat ze in Duitsland willen houden. Tijdens de 3 dagen voor de kerst staan de Explorers tussen 12:00 en 17:00 uur bij de kassa's klaar om voor de klanten die dat wensen de kerstboodschappen in te pakken. Voor het gebruik maken van deze service kan een vrijwillige bijdrage in de daarvoor bestemde collecte bussen worden gedaan. Naast het inpakken helpen de explorers ook met het heen en weer brengen van de mandjes en het uitdelen van koek en zopie. Het is niet de eerste keer dat Scouting JMC en Albert Heijn samenwerken, in de afgelopen jaren waren er onder andere goede contacten rondom de activiteiten voor NLdoet.

 

 

Bekijk de kerstinpakactie van de Explorers in het nieuws:

ZoetermeerActief.nl          Streekblad 20-12          Postiljon 20-12

 

 

 

 

 

 

36e  JMC Vrijwilligers Chat 

 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte en Pauline is op 1 december 2018 alweer het 36e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Rob Overvliet, Materiaalbeheerder. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Rob beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Rob

 

 

 

 

 

 

Trail 24 en 25 november 2018 

Een groep verkenners van Scouting JMC deed 24/25 november mee met de jaarlijkse Trail van regio Delfland. 

Zij begonnen in Berkel en Rodenrijs als derde groep aan de koude spannende tocht en eindigde in Delft bij Scoutcentrum Het Kruithuis. Na een overnachting, ontbijt, een workshop slijm maken, een filmopdracht en broodjes bakken boven het vuur werd de uitslag van de Trail 2018 bekend gemaakt. De verkenners eindigde op de 12e plaats van de 18 deelnemende groepjes.

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 16 november 2018 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus. Op de middenpagina's een bijdrage van Scouting JMC met de speciale JOTA-JOTI Editie waarbij wordt teruggekeken naar de Jamboree On The Air op zaterdag 20 oktober bij clubhuis De Chute. 

Door een fout bij de drukker is de achterste pagina, bladzijde 4 verwisseld met een pagina van een andere scoutinggroep. Hieronder is de 4e pagina al wel te bekijken en daarnaast stuurt de drukker een nieuwe druk met de bijdrage van Scouting JMC op zodat deze bij de opkomst in de Chute meegenomen kan worden.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

35e  JMC Vrijwilligers Chat 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen en Mariëtte is op 1 november 2018 alweer het 35e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Pauline Strijers, teamleider bij de Sioniehorde. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Pauline beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Pauline

 

 

 

Opbrengst  Scoutingloterij 2018 

Dit jaar hebben de leden weer hun best gedaan voor de Nationale Scoutingloterij. In totaal zijn er 1.040 loten verkocht en is er meer opgehaald dan in de afgelopen twee jaar. De totale opbrengst voor Scouting JMC komt uit op € 1.560,-. 

Elke speltak krijgt per verkocht lot € 0,50. Totaal zal een bedrag van € 520,= verdeeld worden over de speltakken. 

Tijdens de JOTA werd de Topsellers badge uitgereikt aan Martijn Lageveen die de meeste loten van dit jaar had verkocht.

 

Per speltak is verkocht:

Bevers 55 loten, Dewaniwelpen 199, Sioniewelpen 175, Gidsen 186, Verkenners 153, Vrijbuiters 35, Explorers 90, Pivo's 67 en Stam 80 loten. 

 

 

 

JOTA-JOTI  19 t/m 21 oktober 2018 

In het 3e volle weekend van oktober vindt wereldwijd de JOTA-JOTI plaats. JOTA staat voor Jamboree On The Air en JOTI staat voor Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar via amateurradio en het internet. Maar de JOTA-JOTI staat ook bekend als het communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het bezig zijn met techniek, zoals het solderen van elektronica bouwpakketjes en het bouwen van een JOTA-toren, waarin techniek en amateurradio samen komen tot één activiteit. 

 

De JOTA-JOTI vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 21 oktober. Het thema "Expedition Cosmos" is afgeleid van het jaarthema "The final frontier". 

Nadat vorig jaar het zeeslagspel als avondspel een geweldig succes was bij de scouts, is dit nu omgezet naar een spel overdag voor alle speltakken. Ieder groepje moet erachter zien te komen waar de andere boten in het veld liggen. Daarvoor worden gedurende het zeeslagspel allerlei communicatiespelen gespeeld, waarmee punten te verdienen valt. Is een opdracht goed uitgevoerd, dan krijgen ze de mogelijkheid om een coördinaat te noemen, waarbij de kans dat er een boot getroffen wordt, redelijk wel aanwezig is. Ook hiermee kunnen ze punten verdienen, maar ook verliezen. Aan het eind van de dag worden alle punten bij elkaar opgeteld en dan kunnen we zien welk groepje als beste het spel gespeeld heeft. 

 

Tijdschema:

Vanaf maandag 15 oktober JOTA-toren bouwen.

Vrijdag 19 oktober 22.00 uur Officiële opening van de JOTA 2018

 

Opkomst Bevers: zaterdag 20 oktober van 09.30 tot 12.30 uur.

Opkomst Welpen: zaterdag 20 oktober van 09.30 tot 17.15 uur.

Opkomst Scouts (gidsen/verkenners/vrijbuiters): zaterdag 20 oktober van 09.30 tot 22.15 uur

Opkomst Explorers en Pivo's: het hele weekend.

Als afsluiting mogen dit jaar voor het eerst op zondagochtend alle leidinggevenden en Doeteamleden zelf het zeeslagspel spelen o.l.v. onze Explorers.

 

>> Bekijk de foto's        >> Bekijk het filmpje

 

 

Bekijk de JOTA-JOTI bij Scouting JMC in het nieuws:

Postiljon 11-10        Streekblad 11-10        ZoetermeerActief.nl        ZoetermeersDagblad.nl        ADZoetermeer 20-10        Postiljon 25-10

 

 

 

 

 

 

 

34e  JMC Vrijwilligers Chat 

Het is 1 oktober 2018, tijd voor... 

De 34e JMC Vrijwilligers Chat! 

En wel een speciale JOTA-editie, want van 19 t/m 21 oktober houden we weer de jaarlijkse Jamboree On The air. 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena en Hermen is op 1 oktober 2018 alweer het 34e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Mariëtte Engelbarts, radioamateur bij de JOTA. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Mariëtte beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Mariëtte

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

In de laatste week van september kwam bij de leden de nieuwe Scouting Magazine in de brievenbus met op de middenpagina's een korte terugblik op de afgelopen zomerkampen van Scouting JMC.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

Knopende wethouder op werkbezoek bij Scouting JMC 

Ingeborg ter Laak, Wethouder zorg, welzijn, sport en verenigingen van de gemeente Zoetermeer, kwam op zaterdag 15 september 2018 ter kennismaking op werkbezoek bij Scouting JMC. Het bestuur gaf haar uitleg over Scouting, John McCormick en clubhuis De Chute. Daarnaast heeft ze kennis gemaakt met de welpen van de Sionie- en Dewanihorde. Beide welpengroepen hadden pionieren op het programma staan. De Sioniewelpen maakten een knopenbord en de Dewaniwelpen hebben knopen geleerd met touw en pionierpalen. De wethouder heeft zelf ook nog even mee gepionierd en kan nu, net als de welpen, een platte knoop leggen. Ter afsluiting van het werkbezoek kreeg de wethouder het insigne van Scouting JMC en van Scouting Zoetermeer overhandigd door voorzitter Rob van Hoogenhuizen.

 

Bekijk het bezoek van de wethouder bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeersdagblad.nl         Zoetermeeractief.nl          Postiljon 20-09        Streekblad 20-09

 

 

 

 

 

 

 

Scoutingloterij  2018 

Jaarlijks vindt de Nationale Scoutingloterij plaats. 

Ook dit jaar doet onze vereniging weer mee met de scoutingloterij. Van ieder verkocht lot is € 1,50 voor de vereniging waarvan € 0,50 direct naar de speltak gaat van uw zoon of dochter. Alle leden krijgen een boekje met tien loten, waarvan wij natuurlijk hopen dat ze allemaal verkocht worden. Het is niet verplicht om loten te verkopen, maar de speltak en natuurlijk ook de vereniging kunnen deze extra inkomsten goed gebruiken. Uiterlijk 14 oktober moeten opbrengsten en de eventuele niet verkochte loten ingeleverd zijn bij de speltakleiding. 

Loterijcoördinatoren JMC: EriC van der Ven / Robert van Duijvenvoorde.

 

 

    Bekijk de Uitslag van de trekking van de Scoutingloterij 2018

 

 

 

 

 

 

Nieuwe start  Roverscouts 

Op zaterdag 1 september 2018 vlogen 9 enthousiaste explorers over naar de Roverscouts. Na een korte afwezigheid blazen ze de speltak voor jongeren van 18-21 jaar nieuw leven in. Op de vrijdagavond organiseren ze zelf hun opkomsten van 21.00 tot 23.00 uur in De Chute.

 

 

 

 

 

 

 

Overvliegweekend  31 augustus en 1 september 2018 

Het Scoutingseizoen 2018-2019 is van start gegaan met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Vrijdagavond 31 augustus verzamelden alle leden zich bij De Chute. 

Per leeftijdsgroep werden de tenten opgezet en de slaapzakken uitgerold. Daarna was het tijd voor het avondspel en kampvuur. Na een korte nacht werd er gezamenlijk ontbeten. Het ochtend programma bestond uit een groots spel. 

Zaterdag 1 september om 13.00 uur kwamen ook alle ouders en andere geďnteresseerden naar De Chute voor het overvliegfeest. Dit jaar was er een heel klim en klauter parcours uitgezet met aan het eind een loopmat over het water om bij de nieuwe speltak uit te komen.

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

Bekijk het overvliegfeest bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl                Postiljon 30-08       Zoetermeersdagblad.nl

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2017-2018 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer