Laatste nieuws

Scoutingseizoen 2019-2020

Lees hieronder de nieuwsberichten van onze groep uit seizoen 2019-2020 of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 

 

 

 

48e  JMC Vrijwilligers Chat 

Het is 1 augustus 2020, World Scout Scarf Day en...

tijd voor de 48e JMC Vrijwilligers Chat! 

 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd, Robert, Ruben, Jordy, Henny, Sharon, Marit, Judith en Jolande is op 1 augustus 2020 alweer het 48e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Sjoerd van Roon, leiding bij de verkenners. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Sjoerd beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Sjoerd 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomerkamp  2020 

Van 19 tot en met 25 juli 2020 sluiten de welpen (sioniehorde en dewanihorde) het seizoen 2019-2020 af met het jaarlijkse zomerkamp. De scouts (gidsen en verkenners) gaan in een gezamenlijke bubbel van 20 t/m 24 juli op kamp. De bevers maakten al eerder op 11 en 12 juli een wereldreis. De vrijbuiters en explorers hebben besloten om dit jaar met alle Corona maatregelen niet op kamp te gaan. Wel houden de vrijbuiters extra opkomsten en gaan de explorers terug in de tijd via oude kampfoto's in de App groep. 

Ga voor foto's tijdens het kamp naar de (besloten) facebookpagina van betreffende speltak. Veel plezier!

 

   

Bekijk het Zomerkamp bij JMC in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl          Streekbladzoetermeer.nl        Zoetermeer.nieuws.nl

Streekblad 23-07        Zoetermeersdagblad.nl         Streekbladzoetermeer.nl

Zoetermeeractief.nl          Streekbladzoetermeer.nl          Streekblad 06-08

 

 

 

 

 

 

 

Scouting mag op   ZOMERKAMP... 

Op woensdag 24 juni 2020 waren leden van Scouting JMC te zien in een nieuwsbericht van Omroepwest over zomerkampen in Coronatijd. 

Scouting mag op zomerkamp: 'Maar indianen en astronauten mogen niet mengen'.

Bij het uitkomen van het filmpje waren de richtlijnen en protocollen al weer verder versoepeld.

 

>> Bekijk het nieuwsbericht op omroepwest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bevers   Gezocht... 

Ben jij 4, 5 of 6 jaar oud? Dan ben je van harte welkom bij de bevers!

Iedere week komen de bevers op zaterdag van 13:00-15:00 uur bij elkaar en gaan ze op bezoek bij de bewoners van Hotsjietonia. Samen met hen beleven ze allerlei avonturen in allerlei verschillende gebieden, zoals expressie, buitenleven, koken en hygiëne of emoties. Laat je uitdagen en kom vier keer vrijblijvend kijken en meedoen. Daarna mag je beslissen of je lid wilt worden. Meld je hier aan en dan nemen wij contact met je op om een moment af te spreken zodat je bij ons kunt komen kijken. 

>> Bekijk de flyer: 'Kom eens kijken bij scouting!' 

 

>> Bekijk de fotopagina van de Bevers

 

>> Bekijk de infopagina van de Bevers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

47e  JMC Vrijwilligers Chat 

Het is 1 juni 2020, tijd voor de...47e JMC Vrijwilligers Chat! 

 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd, Robert, Ruben, Jordy, Henny, Sharon, Marit en Judith is op 1 juni 2020 alweer het 47e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Jolande van Strien, Explo-begeleiding en pivo. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Jolande beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Jolande 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 15 mei 2020 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus. Dit keer vanuit Scouting JMC op de middenpagina's de Dewanihorde Editie omdat de speltak Welpen dit jaar 100 jaar bestaat. 

Stamleden Gwenny en Jasper vormen het nieuwe redactieteam vanuit Scouting JMC.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

Film   Vrijheid betekent voor mij... 

Elk jaar herdenken de leden van Scoutinggroep John McCormick op 4 mei dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dit doen wij in Zoetermeer tijdens de dodenherdenking door stil te staan bij de slachtoffers die gevallen zijn. In 2020 is het 75 jaar geleden dat wij bevrijd zijn. Om toch, tijdens deze bijzondere periode stil te staan bij wat vrijheid voor ons betekent, hebben wij met de leden van Scoutinggroep John McCormick een film gemaakt: 'Vrijheid betekent voor mij...'.. 

 

>> Bekijk het filmpje

 

 

 

 

 

 

 

 

Herdenking   4 mei 

 

Scouting Zoetermeer vraagt alle scouts in Zoetermeer om op 4 mei om 20.00 uur in scoutfit 2 minuten stil te staan voor de eigen voordeur. Zo herdenken wij alle burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

 

#ikherdenkthuis   #geefvrijheiddoor 

Door de coronamaatregelen verloopt de herdenking op 4 mei 2020 bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark anders dan andere jaren. De gebruikelijke herdenking met voorafgaand de stille tocht zal dit jaar niet plaatsvinden. De gemeente Zoetermeer verzoekt inwoners om op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen en geeft inwoners de mogelijkheid om op 4 mei, met inachtneming van de RIVM voorschriften, tussen 12.00 en 19.30 uur zelf bloemen of een bloemstuk te leggen bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. 

Burgemeester Jan Pieter Lokker en zijn vrouw leggen om 18.45 uur samen met een lid van scoutinggroep John McCormick twee bloemstukken bij het graf van John McCormick bij de Oude Kerk. Vervolgens vertrekt de burgemeester met zijn vrouw naar het Wilhelminapark. Daar leggen zij rond 19.00 uur een krans bij het oorlogsmonument. Dit moment kan live gevolgd worden via de Facebookpagina van de gemeente Zoetermeer. ​ 

>> Bekijk de foto's             >> Bekijk de foto's van Patricia Munster          >> Video Gemeente

 

Bekijk de aangepaste herdenking in Zoetermeer op 4 mei 2020 in het nieuws:

 

Streekblad.nl         75jaarvrijheidzoetermeer.nl          AD.nl           Streekblad 23-04

Zoetermeersdagblad.nl            Zoetermeer.nieuws.nl        indebuurt.nl         Zoetermeer.nl        Zoetermeeractief.nl          Scoutingnieuws.nl        AD.nl         Zoetermeeractief.nl          Zoetermeersdagblad.nl       indebuurt.nl      Zoetermeersdagblad.nl       Streekblad 07-05          Streekblad 07-05 (2)        Zoetermeeractief.nl        Streekbladzoetermeer.nl

 

Op 2 mei was onze 4 mei coördinator Tim Christiaans op ScoutFM te horen met de oproep om op 4 mei om 20.00 uur in scoutfit 2 minuten stil te staan voor de eigen voordeur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 jaar  JMC Vrijwilligers Chat 

1 mei 2020: 5 jaar JMC Vrijwilligers Chat 

 

Scouting JMC kent vele vrijwilligers. Wil jij ze ook leren kennen? 

Vanaf 1 mei 2015 houden we de eerste van de maand de JMC Vrijwilligers Chat. Zo interviewen we elke maand en later om de maand één van de vele vrijwilligers.

Maak kennis met... Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd, Robert, Ruben, Jordy, Henny, Sharon, Marit, Judith, ... 

Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk?

 

>> Bekijk alle JMC Vrijwilligers Chats 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herdenking John E. McCormick   75 jaar 

Op woensdag 29 april 2020 even na 18.30 uur is het precies 75 jaar geleden dat John E. McCormick na verraad dodelijk werd getroffen met een schot in zijn achterhoofd. 

Op 4 mei 1945 werd McCormick op de begraafplaats in Zevenhuizen begraven. Op 31 oktober 1945 werd hij met militaire eer herbegraven bij de Nederlands Hervormde Kerk in de Dorpsstraat van Zoetermeer, waar hij nog steeds samen met drie andere verzetsstrijders begraven ligt. Het was de wens van de vader van John McCormick dat zijn zoon in Nederland begraven zou blijven en niet over werd gebracht naar een Amerikaanse militaire begraafplaats of naar de Verenigde Staten. 

De Amerikaanse ambassade maakte een korte video over John E. McCormick ter gelegenheid van de herdenkingen voor 75 jaar bevrijding van Nederland. 

 

>> Bekijk het filmpje

 

 

 

 

Ook Scouting Nederland besteed veel aandacht aan het herdenken van 75 jaar vrijheid. Begin 2019 is het landelijk team Vrijheid in Herdenken begonnen met het project Scouts in de Oorlog. Op de speciale website vrijheid.scouting.nl is een database aangelegd met verhalen van scouts die actief waren in het verzet of slachtoffer werden van het oorlogsgeweld in de Tweede Wereldoorlog. Ook het verhaal van John E. McCormick is hierin opgenomen onder de categorie geallieerden

 

>> Bekijk het document

 

 

 

 

 

 

 

#ikscoutthuis jij ook? 

 

In verband met het Coronavirus heeft Scouting Nederland geadviseerd om de opkomsten niet door te laten gaan. In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats, met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging. Scoutinggroep John McCormick volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten tot 1 juni niet doorgaan. Het bestuur van Scouting JMC heeft hierover een e-mail aan de ouders en/of verzorg(st)ers van onze leden verstuurd.

 

 

Natuurlijk staat Scouting niet stil! Hoewel we even niet fysiek bij elkaar kunnen komen, zijn we nog steeds samen Scouting. Onze vrijwilligers bieden de jeugdleden diverse online programma's aan als een bever-doe-boek, wekelijkse opdrachten, challenges waarvan filmpjes worden doorgestuurd, een quiz en ook kan er thuis aan insignes worden gewerkt. Oftewel #ikscoutthuis, jij ook?

 

Daarnaast vindt er in het weekend van 3-5 april een extra JOTI plaats. Thuis vanachter de computer dus op veilige afstand. Deze JOTI vindt wereldwijd plaats. Wil je meedoen, check jota-joti.scouting.nl

 

In het Paasweekend 11-13 april heeft Scouting de actie 'Thuis kamperen, paasweekend weg in eigen huis' waarbij iedere scout een tent of hut in de huiskamer of tuin kan op zetten of bouwen.

 

Verder is er een speciale site met de nodige activiteiten: ikscoutthuis.nl.

 

 

Bekijk #ikscoutthuis met Scouting JMC in het nieuws:

 

Zoetermeeractief.nl         Streekbladzoetermeer.nl            Streekblad 23-04

 

 

 

 

 

 

 

 

46e  JMC Vrijwilligers Chat 

Het is 1 april 2020, tijd voor de...46e JMC Vrijwilligers Chat! 

 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd, Robert, Ruben, Jordy, Henny, Sharon en Marit is op 1 april 2020 alweer het 46e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Judith van der Vlis, teamleider bij de verkenners. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Judith beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Judith 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NLdoet 14 maart 2020 

Op zaterdag 14 maart tussen 9.30 en 16.00 uur gaan de handjes uit de mouwen bij Scouting JMC. Clubhuis De Chute kan weer een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Daarnaast willen we wat reparatie klussen en achterstallig onderhoud oppakken. Om deze klussen te klaren kunnen we alle hulp goed gebruiken, vandaar dat de klussen zijn aangemeld op de NLdoet-site

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart georganiseerd door het Oranje Fonds. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Help jij ook mee?

 

Meld je aan voor de klus 'Verbeteren en schoonmaken speelomgeving'.

 

 

In verband met het Coronavirus heeft de landelijke NLdoet organisatie geadviseerd de activiteiten op 14 maart niet door te laten gaan. Scouting JMC begrijpt en volgt dit advies. Wij hopen op een later tijdstip bij jullie terug te mogen komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

iScout 7 maart 2020 

Zaterdag 7 maart van 19.00-23.00 uur doet Scouting JMC mee met de 11e editie van iScout. In clubhuis De Chute gaan we weer samen met leden van Ashanti en Pocahontas, 2 andere Zoetermeerse scoutinggroepen aan de slag.  

iScout is een virtuele Wereldreis van 4 uur die voert langs creatieve Doe-opdrachten en uitdagende Reisvragen over culturen, landen en plaatsen op deze aarde. Meer dan 11.332 scouts uit 19 landen spelen het spel in 526 teams online tegen elkaar. Via een speciale website staan de teams in contact met elkaar en met de jury. Internet, samenwerken en creativiteit zijn de belangrijkste ingrediënten van de iScout Wereldreis.  

 

>> Bekijk de foto's van de opdrachten

 

>> Bekijk de foto's van Jan Pereboom

 

 

 

 

 

Jantje Beton Collecte 2 t/m 7 maart 2020 

In de week van 2 t/m 7 maart gaan de leden van Scouting JMC weer de straat op om per speltak te collecteren voor Jantje Beton

Jaarlijks zetten ruim 1500 jeugdverenigingen zich in voor de Jantje Beton Collecte en lopen zo’n 40.000 collectanten mee om geld op te halen voor spelen en bewegen in de eigen buurt. Spelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Tijdens de collecte halen we geld op waarvan de helft naar de clubkas van de vereniging gaat en de helft naar de projecten van Jantje Beton. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen, meer kunnen spelen.

Scouting JMC heeft in al die jaren veel geld opgehaald, onder andere voor het bekostigen van de groepsactiviteiten. Verder krijgt elke collecterende speltak een deel van de opbrengst zodat de leden zelf kunnen bepalen waar ze dat aan uitgeven.

 

>> Meer informatie

 

>> Doneer t/m 31 maart geld via de Online Collectebus aan Jantje Beton en Scouting JMC

>> Doneer via de iDEAL QR-code van Scouting JMC

 

>> Opbrengst Collecte 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 28 februari 2020 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus. Dit keer vanuit Scouting JMC op de middenpagina's de Sioniehorde Editie omdat de speltak Welpen dit jaar 100 jaar bestaat. 

Stamleden Gwenny en Jasper vormen het nieuwe redactieteam vanuit Scouting JMC.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

22 februari 2020 75 jaar geleden 

Op 22 februari 2020 was het precies 75 jaar geleden dat John E. McCormick, de Amerikaan waar Scouting JMC naar is vernoemd, met het vliegtuig de ‘Jolly Duck’, een Liberator B24 bommenwerper met nog acht andere bemanningsleden, rond 15.14 uur een noodlanding maakte in de Geerpolder.  

 

Op deze bijzondere dag werd dan ook het programma van 75 jaar vrijheid in Zoetermeer aangekondigd door Burgemeester Aptroot en Wethouder Van Driel om 11.00 uur bij het Herdenkingsmonument in het Wilhelminapark. Scouting JMC was aanwezig bij het vlaghijsen en onthulde de website 75jaarvrijheidzoetermeer.nl die laat zien wat er allemaal in Zoetermeer is te doen van 1 april t/m 5 mei in de Maand van de Vrijheid.

 

>> Bekijk de foto's

>> Meer informatie over John E. McCormick op deze site

 

>> Video: De Onbekende Soldaat            

>> Video: John McCormick - de Amerikaanse held van Zoetermeer

>> Site: www.jollyduck.nl

>> Site: www.USA365.nl met artikel 'John McCormick: de oorlogsheld van Zoetermeer'

 

 

 

Bekijk de start van 75 jaar Vrijheid in Zoetermeer met Scouting JMC in het nieuws:

 

Omroep West video        Omroep West         Zoetermeeractief.nl         Streekblad.nl

AD.nl             Zoetermeer.nieuws.nl            Streekblad 27-02 (1)         Streekblad 27-02 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

45e  JMC Vrijwilligers Chat 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd, Robert, Ruben, Jordy, Henny en Sharon is op 1 februari 2020 alweer het 45e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Marit van der Meulen, welpenleiding. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Marit beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Marit 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwjaarsopkomst  4 januari 2020 

Zaterdag 4 januari 2020 hield Scouting JMC haar jaarlijkse Nieuwjaarsopkomst. In de middag verzamelden de welpen zich op een ander startpunt voor een speurtocht door Zoetermeer richting clubhuis De Chute. Om 17.00 uur verzamelden zich daar ook de ouders en broertjes en zusjes. Voorzitter Femke Boerkamp keek terug op het afgelopen jaar door stil te staan bij de verschillende groepsactiviteiten en de hoogtepunten van elke speltak. Ook werden de vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Judith van der Vlis werd even extra in het zonnetje gezet voor haar inzet bij de verkenners wat er onder andere toe heeft bijgedragen dat de verkenners op de 1e en 2e plek eindigden bij de jaarlijkse trail. Omdat het winnende lot van de Scouting Loterij bij Scouting JMC was gevallen kregen we vanuit Scouting Nederland een cadeau, een slackline die we tijdens de verschillende activiteiten kunnen gebruiken. Vervolgens werd buiten de Nieuwjaarsmaaltijd genuttigd waarbij gekozen kon worden tussen snert en boerenkool met worst. Na de maaltijd volgde de nieuwjaarsreceptie rondom het kampvuur. 

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerst en  Oud en Nieuw 

Scouting JMC wenst iedereen fijne feestdagen en een uitdagend 2020! 

 

En nodigt alle leden, hun ouders en broertjes en zusjes van harte uit voor de nieuwjaarsopkomst op zaterdag 4 januari 2020. Traditioneel zal bij Clubhuis de Chute rondom het kampvuur de boerenkool- en snertmaaltijd worden geserveerd. Ook is het weer tijd voor de jaarlijkse snerttocht en volgt om 19.30 uur de nieuwjaarsreceptie.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitslag  Nationale Scoutingloterij 2019 

Op woensdag 4 december 2019 werd de uitslag van de trekking van de Nationale Scoutingloterij bekend gemaakt. Het winnende lot (283.952) van de hoofdprijs (De Fiat panda) blijkt door een lid van Scoutinggroep John McCormick verkocht te zijn... 

Dus kijk goed op je lot of jij de winnaar bent en geef anders het goede nieuws door aan iedereen die loten heeft gekocht. 

 

Prijs gewonnen? Op de achterkant van het lot staat hoe te handelen. 

Dit jaar geen prijs? In 2020 is er weer een Nationale Scoutingloterij. Wij hopen dat je volgend jaar opnieuw meedoet aan de loterij. 

Scouting Nederland en Scouting JMC bedanken je hartelijk voor het meedoen aan de Nationale Scoutingloterij.

 

>> Bekijk de uitslag

 

 

 

 

 

 

44e  JMC Vrijwilligers Chat 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd, Robert, Ruben, Jordy en Henny is op 1 december 2019 alweer het 44e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Sharon van Waaij, beverleiding. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Sharon beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Sharon 

 

 

 

 

 

 

 

Trail  23 en 24 november 2019 

In het weekend van 23 en 24 november 2019 werd de jaarlijkse Trail georganiseerd voor de scouts van Regio Delfland. In totaal deden 27 groepjes mee aan de avond- en nachthike in thema, een wedstrijd voor patrouilles, rondes, groepen en bakken uit de regio. De bedoeling is dat je zo hoog mogelijk eindigt en ook zoveel mogelijk plezier maakt. Vanuit Scouting JMC deden 2 verkennergroepjes mee en de vrijbuiters. JMC Verkenners 2 eindigde met een tijd van 3:35 uur op de eerste plaats. JMC Verkenners 1 kwam met een tijd van 3:43 uur op de 2e plaats en de vrijbuiters hadden 4:15 uur nodig om op een mooie 5e plaats te eindigen. Gefeliciteerd!

 

>> Bekijk de foto's op de facebookpagina van Regio Delfland

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 22 november 2019 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's informatie over de Palo-stam die dit jaar 5 jaar bestaat en een korte terugblik op de JOTA.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

Halloweenopkomst  2 november 2019 

Zaterdag 2 november 2019 organiseerde de Dewanihorde een Halloweenopkomst voor de welpen van Scouting Pocahontas, Ashanti en JMC. Ongeveer 80 kinderen genoten van het kampvuur, de film en de spannende spooktocht.

 

>> Bekijk de foto's van Jan Pereboom

 

 

 

 

 

JOTA-JOTI  18 t/m 20 oktober 2019 

In het 3e volle weekend van oktober vindt wereldwijd de JOTA-JOTI plaats. JOTA staat voor Jamboree On The Air en JOTI staat voor Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar via amateurradio en het internet. Maar de JOTA-JOTI staat ook bekend als het communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het bezig zijn met techniek, zoals het solderen van elektronica bouwpakketjes en het bouwen van een JOTA-toren, waarin techniek en amateurradio samen komen tot één activiteit. 

 

De 62ste JOTA en 23ste JOTI vinden dit jaar plaats van 18 tot en met 20 oktober. Het thema van de JOTA-JOTI 2019 is 'INTO The Wild'. Dit volgt het thema van de Welpen die dit jaar hun 100jarig bestaan vieren. Zo gaat op deze manier ook de JOTA en de JOTI de jungle in. 

 

Tijdschema:

Vanaf zondag 13 oktober JOTA-toren bouwen.

Vrijdag 18 oktober 22.00 uur Officiële opening van de JOTA 2019

 

Opkomst Bevers: zaterdag 19 oktober van 09.30 tot 12.30 uur.

Opkomst Welpen: zaterdag 19 oktober van 09.30 tot 17.15 uur.

Opkomst Scouts (gidsen/verkenners/vrijbuiters): zaterdag 19 oktober van 09.30 tot 23.00 uur

Opkomst Explorers en Pivo's: het hele weekend.

Als afsluiting mogen ook dit jaar op zondagochtend alle leidinggevenden en Doeteamleden zelf het zeeslagspel spelen.

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

Bekijk de JOTA-JOTI bij Scouting JMC in het nieuws:

 

StreekbladZoetermeer.nl           Zoetermeeractief.nl          AD 17-10         Streekblad 17-10

 

 

 

 

 

 

Uitslag Rabo ClubSupport

Op de site van de Rabobank staan de resultaten van Rabo ClubSupport. 

Voor Scouting JMC maar liefst een bedrag van € 1.439,52 !!! 

 

Met totaal 87 deelnemende verenigingen uit de Regio Den Haag (waar de plaatsen Benthuizen, Den Haag, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer onder vallen), staat Scouting JMC op een gedeelde 13e plaats met de meeste stemmen. Binnen Zoetermeer staan we zelfs op een gedeelde 4e plaats. 

Een TOP score dus, waar we weer mooie dingen van kunnen doen. 

 

Iedereen die bij Rabo ClubSupport op Scouting JMC heeft gestemd danken we van harte voor de steun!

 

 

 

 

43e  JMC Vrijwilligers Chat 

Het is 1 oktober 2019, tijd voor... 

De 43e JMC Vrijwilligers Chat 

En wel een speciale JOTA-editie, want van 18 t/m 20 oktober houden we weer de jaarlijkse Jamboree On The Air. 

 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd, Robert, Ruben en Jordy is op 1 oktober 2019 alweer het 43e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Henny Kuyper, radiozendamateur bij de JOTA. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Henny beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Henny 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC doet mee: Rabo ClubSupport 

Wat is Rabo ClubSupport?

Rabobank Regio Den Haag draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. De bank stelt daarom een deel van de winst beschikbaar voor Rabo ClubSupport. Alle Rabobank leden ouder dan 12 jaar bepalen welke verenigingen/clubs een donatie krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Eén keer per jaar stemmen de leden op hun favoriete vereniging/ club. De bank heeft voor 2019 een bedrag van € 80.000,00 beschikbaar.

Hoe meer stemmen voor de vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas gaat! Elke stem is maximaal €5,00 waard. Deelnemende verenigingen kunnen hun eigen achterban mobiliseren om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Samen bereik je tenslotte meer, dat is het idee!

 

Wie doen mee?

Verenigingen en clubs, die bankieren bij Rabobank Regio Den Haag, konden een aanvraag indienen voor de Rabobank ClubKasCampagne. 

Scoutinggroep John McCormick heeft zich aangemeld en is 1 van de 87 geselecteerde lokale verenigingen. Vanuit Zoetermeer doen er 21 verenigingen mee

 

Stemperiode. 

vanaf 27 september tot en met 11 oktober 2019 mogen Rabobank leden ouder dan 12 jaar hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging(en) en club(s), hiervoor ontvangen ze een e-mail met een unieke persoonlijke code om 5 stemmen uit te brengen (max 2 stemmen per club). Op 14 oktober wordt het resultaat bekend gemaakt. 

Geef het door aan iedereen die je kent en laat ze stemmen op Scouting JMC! 

 

 

    Naar Stempagina

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 27 september 2019 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's een korte terugblik op de zomerkampen van Scouting JMC.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

Overvliegweekend  6 en 7 september 2019 

Het Scoutingseizoen 2019-2020 is van start gegaan met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Vrijdagavond 6 september verzamelden alle leden zich bij De Chute. 

Per leeftijdsgroep werden de tenten opgezet en de slaapzakken uitgerold. Daarna was het tijd voor het avondspel en kampvuur. Na een korte nacht werd er gezamenlijk ontbeten. Het ochtend programma bestond uit een groots spel. 

Zaterdag 7 september om 13.00 uur kwamen ook alle ouders en andere geïnteresseerden naar De Chute voor het overvliegfeest. Dit jaar was er onder andere een kabelbaan om bij de nieuwe speltak uit te komen.

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

Bekijk het overvliegfeest bij Scouting JMC in het nieuws:

Postiljon 05-09          Zoetermeeractief.nl

 

 

 

 

 

 

SponsorKliks  voor Scouting JMC 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan Scouting JMC, zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en Scouting JMC ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Via de categorieën boven in het menu kan je tevens bij diverse webwinkels als Bol.com, Coolblue, Booking.com en Expedia bestellen. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar Scouting JMC. En nogmaals, het kost jou niets extra! 

 

Wil je Scouting JMC ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina via de link op onze website. Voor jouw een kleine moeite, voor Scouting JMC directe inkomsten. Stel je eens voor wanneer alle leden dit zouden doen? Vertel dit daarom door aan andere mensen die jouw club een warm hart toedragen. 

 

Hoe werkt het? 

Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan. 75% van deze commissie storten zij op de bankrekening van Scouting JMC. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.nl naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com een commissie uit en profiteert onze vereniging hier direct van! 

 

>> Doe een online aankoop via de SponsorKlikpagina   

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2018-2019 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer