Laatste nieuws

Scoutingseizoen 2020-2021

Lees hieronder de nieuwsberichten van onze groep uit seizoen 2020-2021 of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 

 

 

 

 

Zomerkamp  2021 

Van 17 tot en met 24 juli 2021 sloten de leden van Scouting JMC het bijzondere seizoen 2020-2021 af met het jaarlijkse zomerkamp. 

De bevers hielden al eerder, op 26 en 27 juni, een Dino weekend.

Het Jubileumkamp met de gehele groep ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van onze scoutinggroep is door de Corona maatregelen verschoven naar volgend jaar.  

 

 

 

Ga voor foto's naar de fotopagina van de speltakken op deze site of naar de (besloten) facebookpagina van betreffende speltak:   

sioniehorde       dewanihorde       gidsen       verkenners       vrijbuiters   

 

 

 

 

    

Bekijk de Zomerkampen bij Scouting JMC in het nieuws:

Zoetermeer.nieuws.nl        Streekblad 22-07      ZoetermeerActief.nl        Scoutingnieuws.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waardering Vrijwilligers 

Bericht van onze groepsbegeleider: 

Het heeft even geduurd, maar… we zijn eindelijk zover dat we de waarderingsmomenten van alle vrijwilligers up-to-date hebben en dat ook de coronaregels het toelaten dat we de waarderingstekens kunnen gaan uitdelen! 

Nog even vlak voor kamp, op donderdag 8 juli aan de eerste kanjers hun lustrumtekens uit mogen reiken! Dank voor jullie inzet de afgelopen jaren, we hopen dat jullie onze club nog lang willen blijven ondersteunen! 

V.l.n.r. Maarten: 10 jaar, Marit: 5 jaar, 

Jasper: 25 jaar, Daan: 25 jaar

 

 

Ook deze topper kreeg vrijdag 9 juli zijn lustrumteken. 

Michiel Brons is al 20 jaar betrokken bij Scouting JMC! 

 

We zetten de feeststemming op zaterdag 10 juli nog even voort, ook bij de welpen zijn er jubilarissen!! 

 

 

 

 

 

 

 

Ko aka Jochem van Deventer: 10 jaar! 

Broer Wolf aka Miguel Soesman: 15 jaar! 

Oe aka Karin Van Deventer van Egmond: 10 jaar! 

Ikkie aka Mirjam Bakker: 10 jaar! 

Jullie zijn kanjers!! 

 

 

 

 

Tijdens de laatste opkomst van het seizoen, op vrijdag 16 juli, ook aan deze JMC-toppers hun lustrumteken uitgereikt! 

Sietske van der Niet-Stahlecker: 30 jaar 

Tim Christiaans: 25 jaar 

Mirthe Kuiper: 10 jaar 

 

Op het vrijbuiterkamp werd Martha Spruit nog verrast met het Lustrumteken voor 15 jaar inzet bij Scouting JMC.

 

 

Tijdens het overvliegfeest in september zullen we nog meer mensen in het zonnetje zetten, dus hopelijk tot dan!

 

Wil je ook vrijwilliger worden bij Scouting JMC mail dan naar groepsbegeleider@johnmccormick.nl 

 

 

 

 

 

Bekijk de Lustrumtekens voor de JMC-Toppers in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl       Scoutingnieuws.nl      StreekbladZoetermeer.nl       Streekblad 05-08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beverleiding   Gezocht... 

Ben jij een enthousiaste en ondernemende vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers aan de slag te gaan bij Scouting JMC en ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! 

 

Een enthousiaste Beverleider M/V (vrijwillig)!

Iedere week komen de bevers op zaterdag van 13:00-15:00 uur bij elkaar en gaan ze op bezoek bij de bewoners van Hotsjietonia. Samen met hen beleven ze allerlei avonturen in allerlei verschillende gebieden, zoals expressie, buitenleven, koken en hygiëne of emoties. Laat je uitdagen en neem hiervoor vrijblijvend contact op met Jitske Boerkamp via groepsbegeleider@johnmccormick.nl. 

 

>> Bekijk de fotopagina van de Bevers

 

>> Bekijk de infopagina van de Bevers

 

 

Bekijk Bevers zoeken leiding in het nieuws:

Streekbladzoetermeer.nl           Streekblad 24-06            Flyer

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

 

Vanaf 7 mei 2021 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's een terugblik van de leiding op de opkomsten tijdens de 2e lockdown.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

 

Herdenking   4 mei 

 

Scouting JMC vraagt alle scouts om op 4 mei om 20.00 uur in scoutfit 2 minuten stil te staan voor de eigen voordeur. Maak hier een foto van en deel deze in de speltak pagina's en persoonlijke pagina's op Facebook. Zo herdenken wij alle burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesmissies. 

 

#ikherdenkthuis   #geefvrijheiddoor 

Door de coronamaatregelen verloopt de herdenking op 4 mei 2021 bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark anders dan andere jaren. De gebruikelijke herdenking met voorafgaand de stille tocht zal dit jaar wederom niet plaatsvinden. De gemeente Zoetermeer verzoekt inwoners om op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen en geeft inwoners de mogelijkheid om op 4 mei, met inachtneming van de RIVM voorschriften, tussen 12.00 en 19.30 uur zelf bloemen of een bloemstuk te leggen bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. 

Burgemeester Michel Bezuijen en zijn vrouw leggen rond 18.45 uur een bloemstuk bij de graven van de drie Zoetermeerse verzetsstrijders bij de Oude Kerk. Een lid van scoutinggroep John McCormick en een gezant van de Amerikaanse ambassade leggen ieder een bloemstuk bij het graf van John McCormick. Vervolgens vertrekt de burgemeester met zijn vrouw naar het Wilhelminapark. Daar leggen zij rond 19.00 uur een krans bij het oorlogsmonument. Een vertegenwoordiging van de gemeenteraad en het Contact Oud Mariniers leggen ook een krans bij het monument. 

Vanwege de coronamaatregelen vindt de 4 mei herdenking ook dit jaar in 'stilte' plaats zonder publiek. U kunt de herdenking, de toespraak van burgemeester Bezuijen én de voordracht van een 4 mei gedicht vanaf 18.45 uur live volgen via de volgende uitzendkanalen van Zoetermeer FM (ZFM): www.zfm.nl, de facebookpagina van Zoetermeer FM of via de televisie: Ziggo kanaal 42, KPN kanaal 1419 en T-Mobile kanaal 377. ​ 

>> Bekijk de foto's          >> Bekijk het filmpje

 

Bekijk de Herdenking in Zoetermeer op 4 mei 2021 in het nieuws:

 

Streekbladzoetermeer.nl         Zoetermeer.nieuws.nl        Zoetermeer.nl       in de buurt.nl Zoetermeeractief.nl           AD.nl          Zoetermeersdagblad.nl           Zoetermeeractief.nl        Streekblad 06-05         Zoetermeersdagblad.nl           Zoetermeer.nl            AD.nl

AD 14-05

 

 

 

 

 

 

 

Koninklijke Onderscheiding 26 april 2021 

Al ruim 33 jaar is Wilfred Lachman vrijwilliger bij Scoutinggroep John McCormick. Vele jaren als leider bij de ochtend- en later bij de middagwelpen en tegenwoordig als lid van het Doe team. In de periode van welpenleider kwam Wilfred wekelijks naar de opkomsten in clubhuis De Chute in het Van Tuyllpark te Zoetermeer waar hij samen met een team andere vrijwilligers een groep van zo’n 24 jongens in de leeftijd van 7 tot 11 jaar een uitdagend programma aanbood. Naast de 2 uur durende opkomsten werden er met het team ook verschillende weekenden en kampweken in thema voorbereid. 

Wanneer ik terug denk aan die tijd komen er mooie herinneringen boven. We hadden veel plezier in het verzinnen van de activiteiten en het uitwerken van de thema’s met onder andere een Circus-, Indianen-, Piraten-, Ridder- en Asterix en Obelixkamp. Wilfred was een echte regelaar en zorgde voor de nodige materialen en kopieerde onder andere de kampboekjes en placemats. Natuurlijk hadden we de mooiste kampvuren met Wilfred als vrijwillige brandweerman. Ook werd er heerlijk gegeten met hulp van zijn vrouw Chander. 

Bij de welpen werd Wilfred Chil genoemd. Chil is de wouw (havikachtige) die Mowgli helpt in het Jungleboek. Chil staat voor overzicht, behulpzaamheid en betrouwbaarheid. 

Het is erg leuk te zien dat er kinderen van toen binnen de scouting verder zijn doorgegroeid en nu zelf leiding geven binnen een speltak (leeftijdsgroep). Wanneer ze Wilfred zien volgt er een vrolijke begroeting en de naam Chil zit er nog steeds in. 

 

Na de periode als welpenleider is Wilfred Scoutinggroep John McCormick trouw gebleven en komt hij nog steeds vanuit Nieuwegein naar Zoetermeer om de groepsactiviteiten bij te wonen en als Doe teamlid actief te helpen in de keuken en met hand en spandiensten. 

In 2017 deed Wilfred mee met de JMC Vrijwilligers Chat, een interview waarbij we de vrijwilligers van Scouting JMC beter leren kennen. Zo lazen we dat Wilfred al in 1957 in Suriname met Scouting is begonnen. Dat Scouting voor hem een uitlaatklep is, ontspanning geeft en tijd voor zichzelf, waarbij hij ook een steentje bijdraagt aan de maatschappij en iets betekent voor de medemens. 

Zijn mooiste herinnering aan Scouting is de Gilwell cursus op Trinidad. (Gilwell is een avontuur waarin je samen met andere scouts stilstaat bij jezelf en jouw rol in een team of groep. Gilwell is leren door te doen, een unieke ervaring! Het is groeien zodat je achteraf trots kunt zijn op je welverdiende Gilwell-kralen. Dit zijn slechts twee kralen aan een touwtje, maar er zit wel altijd een verhaal aan vast! Iedereen die de kralen draagt, heeft zijn eigen verhaal. 

 

Ook konden we lezen dat Wilfred nog ander vrijwilligers werk doet en wanneer zijn gezondheid het toelaat dit nog jaren wil blijven doen. 

 

  

 

Zijn vrijwillige inzet bij meerdere organisaties werd op maandag 26 april 2021 in Nieuwegein bekroond met een Koninklijke Onderscheiding.

 

De heer R.W. Lachman (1947) is naast vrijwilliger bij Scouting JMC sinds 1981 ook als vrijwilliger betrokken bij de Stichting Asha, een vrijwilligersorganisatie van Surinaamse Hindoestanen in de gemeente Utrecht. De heer Lachman zet zich onder meer in voor het ontmoetingsproject ‘Hindoestaanse ouderen’ en het bevorderen van Hindoestaanse/Indiase muziek. De heer Lachman is sinds 1995 ook vrijwilliger bij de Stichting Aurat Nieuwegein. Hij zette mede een ontmoetingsproject voor Hindoestaanse ouderen op. Hij organiseert en begeleidt wekelijkse activiteiten. Sinds 1990 is de heer Lachman ook vrijwilliger bij de Voetbalvereniging Kismet te Utrecht. Hij draait daar bardiensten, helpt bij het jaarlijkse toernooi en verricht allerlei hand- en spandiensten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

75 jaar Scouting JMC 17 maart 2021 

Het initiatief tot het oprichten van de oudste Scoutinggroep in Zoetermeer werd op 17 maart 1946 genomen. 

Jan van Well, pastoor van de St. Nicolaasparochie, deed dit samen met Frans Buytendijk (Hopman) en Flip Rademaker (Vaandrig). De padvindersgroep kreeg de naam 'St. Nicolaasgroep' mee. 

Binnen een jaar werd de verkennersgroep uitgebreid met een welpenhorde. De opkomsten werden gehouden op de zolder achter het parochiehuis van de St. Nicolaaskerk. 

In 1947 vroeg de pastoor onder andere aan Mevrouw Moers, ook iets te gaan doen aan padvinderij voor meisjes. Zij begonnen met een kabouterkring. Zij hielden hun opkomsten op een zolder tegenover de parkeerplaats van het parochiehuis. Na de kabouters kwamen er ook gidsen. De meisjesgroep koos voor de naam 'Reinilda'.

 

In de jaren zestig veranderde er erg veel. Op allerlei terreinen kwam men tot andere inzichten. In 1971 vond dan ook het samengaan van de jongens en meisjes in één groep, de Nicolaas groep, plaats. Toen de Nicolaasgroep een stichting werd en niet meer verbonden was aan de rooms-katholieke kerk besloot de groep zich op 1 januari 1974 onder een nieuwe naam op het landelijk bureau van Scouting Nederland in te schrijven. Via een gemeentevoorlichter van de gemeente Zoetermeer werd er gekozen voor de naam Scoutinggroep John McCormick.

 

Bekijk de berichten van '75 jaar Scouting JMC' in het nieuws:

Streekbladzoetermeer.nl           Zoetermeeractief.nl            Zoetermeer.nieuws.nl

Streekblad 18-03               AD 02-04              AD.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Jantje Beton Collecte 8 t/m 13 maart 2021 

In de week van 8 t/m 13 maart gaan de leden van Scouting JMC weer de straat op om per speltak te collecteren voor Jantje Beton

Jaarlijks zetten ruim 1500 jeugdverenigingen zich in voor de Jantje Beton Collecte en lopen zo’n 40.000 collectanten mee om geld op te halen voor spelen en bewegen in de eigen buurt. Spelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Tijdens de collecte halen we geld op waarvan de helft naar de clubkas van de vereniging gaat en de helft naar de projecten van Jantje Beton. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen, meer kunnen spelen.

Scouting JMC heeft in al die jaren veel geld opgehaald, onder andere voor het bekostigen van de groepsactiviteiten. Verder krijgt elke collecterende speltak een deel van de opbrengst zodat de leden zelf kunnen bepalen waar ze dat aan uitgeven.

 

>> Meer informatie

 

>> Doneer via de Online Collectebus aan Jantje Beton en Scouting JMC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Internationale Vrouwendag 8 maart 2021 

Maandag 8 maart vieren wij Internationale Vrouwendag. Dit jaar is het thema ‘Invloed met Impact’. Om te laten zien dat iedere vrouw op haar eigen manier invloed heeft, zijn twintig Zoetermeerse vrouwen prachtig en krachtig gefotografeerd. Zo ook Femke Boerkamp, voorzitter van Scoutinggroep John McCormick. 

 

 

Bibliotheek Forum Zoetermeer vraagt dit jaar samen met het Stadstheater Zoetermeer, Stichting Piëzo, Gilde Samenspraak en de gemeente Zoetermeer aandacht voor de bijzondere verhalen van deze vrouwen en de adviezen die ze hebben voor andere vrouwen. Zie: https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/actueel/vrouwendag.html  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

 

Vanaf 26 februari 2021 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's het 75 jarig bestaan van Scoutinggroep John McCormick.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwjaarsgroet   2021 

Op zaterdag 16 januari 2021 gaat Scouting JMC het nieuwe jaar in met de jaarlijkse Boerenkoolmaaltijd. Niet gezamenlijk rondom het kampvuur bij clubhuis De Chute maar dit jaar thuis tijdens de lock-down. Een woordje van voorzitter Femke Boerkamp mag daarbij niet ontbreken. Eet smakelijk en hopelijk tot snel. Vergeet niet een foto op facebook te delen zodat we toch digitaal samen zijn en dit bijzondere moment op afstand samen beleven. 

 

>> Bekijk het filmpje                  >> Bekijk de foto's

 

Bekijk de Boerenkoolmaaltijd bij Scouting JMC in het nieuws:

Streekbladzoetermeer.nl           Zoetermeeractief.nl            Scoutingnieuws.nl

Streekblad 21-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig  Nieuwjaar! 

Namens het bestuur wensen wij iedereen natuurlijk een mooi en voorspoedig 2021 toe. En met de start van dit jaar sluiten we ook een bijzonder jaar af. Een jaar waarin door de verschillende vormen van lock-downs de opkomsten er anders uit zagen dan gebruikelijk, de organisatie van zomerkampen een flinke uitdaging werd voor onze leidingteams en de groepsactiviteiten, zoals het overvliegen en de JMC-dag, geen doorgang konden vinden. 

Om het nieuwe jaar toch een beetje volgens traditie te starten, hebben we Lunchcafé De Zoetelaar (Ipse de Bruggen) bereid gevonden om een boerenkoolmaaltijd voor ons te verzorgen op zaterdag 16 januari. 

Vanwege de huidige lockdown zijn er natuurlijk nog wel beperkingen aan de organisatie. De medewerkers van De Zoetelaar kunnen maximaal 150 porties boerenkool met worst bereiden. Om zoveel mogelijk leden van JMC te kunnen laten meegenieten van de boerenkoolmaaltijd, hebben we daarom besloten dat er maximaal 5 porties boerenkool per gezin kunnen worden besteld. Onze eigen kaderleden zullen de maaltijden vervolgens zelf bij de leden bezorgen. Om dit ook logistiek mogelijk te maken, beperken we ons tot een bezorging in Zoetermeer. 

Wij zijn blij dat we, in samenwerking met De Zoetelaar, op deze manier een leuke start aan het nieuwe scoutingjaar kunnen geven; ook al is dit nog op een grotere afstand dan ons lief is. En we kijken uit naar het moment dat we weer reguliere opkomsten en groepsactiviteiten kunnen houden. 

 

Met vriendelijke groet, 

André Boom 

Secretaris John McCormick

 

 

 

 

 

 

 

#ikscoutthuis  jij ook? 

Het is weer tijd voor #ikscoutthuis 

Niet leuk, maar wel noodzakelijk om de verspreiding van het virus in te dammen. Ga naar thuisopavontuur.nl voor online activiteiten. Ook voor vriendjes en vriendinnetjes, binnen én buiten Scouting.

 

In een persconferentie heeft het kabinet weer nieuwe en ingrijpende maatregelen aangekondigd met betrekking tot Corona. Nederland is tot en met 19 januari 2021 in lockdown. 

Scouting past niet binnen de smalle definitie die de overheid in deze lockdown aan sportactiviteiten heeft toegekend. Vanuit Scouting Nederland is daarom de maatregel afgekondigd om géén fysieke opkomsten meer te houden. Voor het volledige protocol van Scouting Nederland klik hier

 

Scouting JMC volgt uiteraard de richtlijnen van de overheid en de maatregelen vanuit Scouting Nederland. Dit betekent dat wij, net als dit voorjaar, ook geen fysieke opkomsten meer zullen houden. Over wat dit betekent voor de opkomsten van onze leden, wordt ieder over geïnformeerd via de leiding van de eigen speltak. 

Het bestuur is en blijft trots op het kader die opnieuw moet schakelen in het aanbieden van uitdagende opkomsten-op-afstand. En zij zijn ook erg blij met de ouders die steeds mee hebben kunnen bewegen met de wijzigingen. 

 

Scouting JMC wenst iedereen fijne feestdagen!

 

 

 

 

 

 

Gratis sponsoren  met SponsorKliks 

Door de harde lockdown ga jij waarschijnlijk ook meer online kopen en dat kan John McCormick extra geld opleveren. Probeer de SponsorKlik niet te vergeten, het kost jou immers niets extra! 

Klik voor je aankoop eerst op de SponsorKliks button op onze website of gebruik deze link: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=9819&so=ma

 

 

Wees op tijd met je kerstaankopen want door de extra drukte kan de bezorging langer duren. Hoe werkt gratis sponsoren? Als jij via bovenstaande link iets koopt dan ontvangt John McCormick commissie. In de link is namelijk ons ID opgenomen, zodat SponsorKliks weet aan wie ze geld moeten overmaken. Jij betaalt dezelfde prijs als je direct naar de webwinkel zou gaan, vandaar dat het gratis sponsoren wordt genoemd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50e  JMC Vrijwilligers Chat 

Het is 1 december 2020...

tijd voor de 50e JMC Vrijwilligers Chat

 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd, Robert, Ruben, Jordy, Henny, Sharon, Marit, Judith, Jolande, Sjoerd en Mirthe is op 1 december 2020 alweer het 50e en voorlopig laatste interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Miguel Soesman, Teamleider bij de Gidsen, leiding bij de Welpen en lid van de Pivo's. Met zijn antwoorden op de vele vragen leren we Miguel beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Miguel 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

T-shirts en truien  met JMC-logo 

Het is weer mogelijk om T-shirts en truien met het gele JMC-logo erop te bestellen. Via de link in de mail die alle leden doorgestuurd hebben gekregen kunt u de mogelijkheden en prijzen hiervoor bekijken en een bestelling plaatsen. Het is mogelijk om de T-shirts en truien t/m 13 december 2020 te bestellen. 

Na de bestelling ontvangt u een betaalverzoek per mail van onze penningmeester. Als de bestelling binnen is, naar verwachting binnen enkele weken, ontvangt u hier bericht over, waarna uw bestelling bij de door u opgegeven speltak kan worden afgehaald.  

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 13 november 2020 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's aandacht voor speltak de Vrijbuiters die dit jaar 25 jaar onderdeel is van Scouting JMC.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

Uitslag Rabo ClubSupport

 

Op de site van de Rabobank staan de resultaten van Rabo ClubSupport. 

Voor Scouting JMC een bedrag van € 720,61

 

Met totaal 99 deelnemende verenigingen uit de Regio Den Haag (waar de plaatsen Benthuizen, Den Haag, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer onder vallen), staat Scouting JMC op een gedeelde 45e plaats met de meeste stemmen. Binnen Zoetermeer staan we zelfs op een gedeelde 9e plaats. 

Een TOP score dus, waar we weer mooie dingen van kunnen doen. 

 

Iedereen die bij Rabo ClubSupport op Scouting JMC heeft gestemd danken we van harte voor de steun!

 

 

 

 

Scouting JMC doet mee: Rabo ClubSupport 

Wat is Rabo ClubSupport?

Rabobank Regio Den Haag draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. De bank stelt daarom een deel van de winst beschikbaar voor Rabo ClubSupport. Alle Rabobank leden ouder dan 12 jaar bepalen welke verenigingen/clubs een donatie krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Eén keer per jaar stemmen de leden op hun favoriete vereniging/ club. 

Hoe meer stemmen voor de vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas gaat! Elke stem is maximaal €5,00 waard. Deelnemende verenigingen kunnen hun eigen achterban mobiliseren om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Samen bereik je tenslotte meer, dat is het idee!

 

Wie doen mee?

Verenigingen en clubs, die bankieren bij Rabobank Regio Den Haag, konden een aanvraag indienen voor Rabo ClubSupport

Scoutinggroep John McCormick heeft zich aangemeld en is 1 van de 99 geselecteerde lokale verenigingen. Vanuit Zoetermeer doen er 26 verenigingen mee.  

 

Stemperiode. 

vanaf 5 oktober tot 25 oktober 2020 mogen Rabobank leden ouder dan 12 jaar hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging(en) en club(s), hiervoor ontvangen ze een e-mail met een unieke persoonlijke code om 5 stemmen uit te brengen (max 2 stemmen per club). Op 2 november wordt het resultaat bekend gemaakt. 

Geef het door aan iedereen die je kent en laat ze stemmen op Scouting JMC! 

 

Doel van de opbrengst. 

De bouw van ons clubhuis "De Chute" is gestart op 16 juni 1999. Na 20 jaar is het noodzakelijk renoverende werkzaamheden door te voeren in het komend jaar en de jaren daarop, waaronder een nieuwe toiletgroep, nieuw dak en nieuwe vloeren.

 

    Naar Stempagina

 

 

 

49e  JMC Vrijwilligers Chat 

Het is 1 oktober 2020...

tijd voor de 49e JMC Vrijwilligers Chat! 

 

Na Diana, Karin, Dennis, Femke, Marc, René, Maaike, Tim, Natasja, Koos, Wilfred, José, Paul, Martijn, Edwin, Stefan, Olav, Amber, Daan, John, Jacqueline, Eric, Martha, Evelien, Michiel, Robert, Martijn, Edward, Kenneth, Sietske, Vincent, Selena, Hermen, Mariëtte, Pauline, Rob, Jurita, Wesley, Tjeerd, Robert, Ruben, Jordy, Henny, Sharon, Marit, Judith, Jolande en Sjoerd is op 1 oktober 2020 alweer het 49e interview met een vrijwilliger van Scoutinggroep John McCormick in de JMC Vrijwilligers Chat. Dit keer met Mirthe Kuiper, Explorer begeleiding. Met haar antwoorden op de vele vragen leren we Mirthe beter kennen. Want wat vinden onze vrijwilligers zo leuk aan Scouting, aan onze groep en aan vrijwilligerswerk? 

 

>> Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat met Mirthe 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 jaar  Vrijbuiters 

Op zaterdag 23 september 1995 werd een nieuwe bijzondere speltak opgericht bij Scouting JMC: De Vrijbuiters. Een unieke speltak binnen Scouting Nederland die 25 jaar later nog steeds actief is. Elke vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur houden de vrijbuiters hun opkomst. 

Speltak de Vrijbuiters is opgericht voor kinderen die het in onze grote, snelle en ingewikkelde maatschappij wat moeilijker hebben dan de doorsnee kinderen. 

 

Om het 25-jarig bestaan van de vrijbuiters te kunnen vieren is Scouting JMC hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers (M/V) die een nuttige, actieve vrijetijdsbesteding zoeken en het een uitdaging vinden om de vrijbuiters te ondersteunen in het scoutingspel. De vrijbuiter groep zou namelijk heel graag willen opsplitsen in een aparte groep voor leden van 12 tot 18 jaar en leden van 18 jaar en ouder. Geïnteresseerden kunnen mailen voor een afspraak of verdere informatie naar groepsbegeleider@johnmccormick.nl.

Bekijk 25 jaar Vrijbuiters bij JMC in het nieuws:

Streekbladzoetermeer.nl           Zoetermeeractief.nl         Zoetermeersdagblad.nl

Zoetermeer.nieuws.nl           Streekblad 24-09            Scoutingnieuws.nl         AD.nl

AD 10-10

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

Vanaf 18 september 2020 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's een korte terugblik op de zomerkampen van de bevers, welpen en scouts van Scouting JMC.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

Scoutingloterij  2020 

Jaarlijks vindt de Nationale Scoutingloterij plaats. 

Ook dit jaar doet onze vereniging weer mee met de scoutingloterij. Mede door de Coronacrisis loopt de verkoop van de loten bij onze vereniging van zaterdag 5 september t/m zondag 11 oktober 2020. Van ieder verkocht lot is € 1,50 voor de vereniging waarvan € 0,50 direct naar de speltak gaat van uw zoon of dochter. Alle leden krijgen een boekje met tien loten, waarvan wij natuurlijk hopen dat ze allemaal verkocht worden. Het is niet verplicht om loten te verkopen, maar de speltak en natuurlijk ook de vereniging kunnen deze extra inkomsten goed gebruiken. In de loterij van vorig jaar werd de hoofdprijs: een Fiat Panda, door een lid van Scouting JMC verkocht, als dat geen goede stimulans is...  

Uiterlijk 17 oktober moeten opbrengsten en de eventuele niet verkochte loten ingeleverd zijn bij de speltakleiding. Op 3 december 2020 is de trekking van de Nationale Scoutingloterij. Op de achterzijde van het lot staat precies wat er gebeuren moet als er een prijs is gewonnen

 

 

 

 

 

Overvliegfeest  september 2020 

Het Scoutingseizoen 2020-2021 ging in de eerste week van september 2020 bij Scouting JMC van start met het jaarlijkse overvliegen. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak. Vanwege het Coronavirus was het geen groepsactiviteit maar vond het overvliegen tijdens de opkomst van de verschillende speltakken plaats.

 

Na deze bijzondere opkomst starten de nieuwe speltakken. Elke week houden ze hun twee uur durende opkomsten in en om clubhuis De Chute in het groene Van Tuyll sportpark. Naast deze opkomsten wordt er een enkele keer een weekend gehouden en als afsluiting van het seizoen is er een zomerkamp van een week. Omdat Scouting JMC in 2021 75 jaar bestaat zal dit een Jubileum Groepszomerkamp worden. 

Door het overvliegen is er bij een aantal speltakken nog plek voor nieuwe leden en (bege)leiding. Aanmelden voor het nieuwe seizoen kan via het inschrijfformulier.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bevers   Gezocht... 

Ben jij 4, 5 of 6 jaar oud? Dan ben je van harte welkom bij de bevers!

Iedere week komen de bevers op zaterdag van 13:00-15:00 uur bij elkaar en gaan ze op bezoek bij de bewoners van Hotsjietonia. Samen met hen beleven ze allerlei avonturen in allerlei verschillende gebieden, zoals expressie, buitenleven, koken en hygiëne of emoties. Laat je uitdagen en kom vier keer vrijblijvend kijken en meedoen. Daarna mag je beslissen of je lid wilt worden. Meld je hier aan en dan nemen wij contact met je op om een moment af te spreken zodat je bij ons kunt komen kijken. 

>> Bekijk de flyer: 'Kom eens kijken bij scouting!' 

 

>> Bekijk de fotopagina van de Bevers

 

>> Bekijk de infopagina van de Bevers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SponsorKliks  voor Scouting JMC 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan Scouting JMC, zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en Scouting JMC ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Via de categorieën boven in het menu kan je tevens bij diverse webwinkels als Bol.com, Coolblue, Booking.com en Expedia bestellen. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar Scouting JMC. En nogmaals, het kost jou niets extra! 

 

Wil je Scouting JMC ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina via de link op onze website. Voor jouw een kleine moeite, voor Scouting JMC directe inkomsten. Stel je eens voor wanneer alle leden dit zouden doen? Vertel dit daarom door aan andere mensen die jouw club een warm hart toedragen. 

 

Hoe werkt het? 

Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan. 75% van deze commissie storten zij op de bankrekening van Scouting JMC. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.nl naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com een commissie uit en profiteert onze vereniging hier direct van! 

 

>> Doe een online aankoop via de SponsorKlikpagina   

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2019-2020 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer