Laatste nieuws

Scoutingseizoen 2021-2022

Lees hieronder de nieuwsberichten van onze groep uit seizoen 2021-2022 of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 

 

 

 

Groepskamp 10 t/m 16 juli 2022 

Van 10 t/m 16 juli 2022 gaan de bevers, welpen (Sionie-, Dewani- en Shikarrihorde), scouts (gidsen en verkenners), vrijbuiters en explorers van Scouting JMC gezamenlijk op zomerkamp. De explorers starten een dag eerder en helpen mee met de opbouw. De bevers beleven vanaf woensdag het grootse groepskamp mee.  

Door de Coronacrisis in 2021 wordt het Jubileumkamp ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Scoutinggroep John McCormick een jaar later gehouden. 

Tijdens het Groepskamp verblijven we op Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn. De bevers en welpen bivakkeren in het Blauwe Vogelhuis. De scouts, vrijbuiters en explorers kamperen op het Pollenveld, het Trenobos en het Smokkelpad.

 

Bekijk vanaf de start van het kamp de speciale kampsite met een selectie van de vele foto's. 

 

>> Bekijk de kampsite

 

Naast de speciale kampsite met een selectie van de foto's is er ook een besloten Facebookgroep 'Scouting JMC Groepskamp 2022' waar alle foto's en filmpjes op worden geplaatst. Omdat niet alle leden van Scouting JMC toestemming geven voor het gebruiken van beeldmateriaal in het openbaar is het NIET toegestaan om de foto's en filmpjes vanuit de facebookgroep te DELEN. De geplaatste foto's op de kampsite mogen wel worden gedeeld.

 

Bekijk het Groepskamp van Scouting JMC in het nieuws:

 

Streekbladzoetermeer.nl        Streekblad 07-07         Streekbladzoetermeer.nl

 

ZoetermeerActief.nl         Streekblad 14-07       Scoutingnieuws.nl       Streekblad 21-07

 

 

 

 

 

 

 

Veteranenavond 25 juni 2022 

Op Zaterdagavond 25 juni wordt in Zoetermeer voor het vijftiende jaar de Veteranenavond gehouden. Ook dit jaar is er een defilé door een deel van Zoetermeer. Historische en moderne voertuigen van de Krijgsmacht die zijn ingezet bij vredesmissies rijden mee. De voertuigen vertrekken om 18.30 uur vanaf de Buytenparklaan en komen rond 19.30 uur aan op de Markt. Jeugdleden van Scouting JMC mogen weer meerijden met de verschillende voertuigen. Ook helpen leden van Scouting JMC de gemeente Zoetermeer met hand en spandiensten als de op- en afbouw en het opspelden van anjers bij de genodigden. Verder kunnen kinderen zich bij de tent op de Markt in de legerkleuren laten schminken en met bijpassende outfit op de foto worden gezet.

 

>> Bekijk de foto's            >> Bekijk de foto's van Patricia Munster

 

 

 

 

 

 

 

JMC-dag 11 juni 2022 

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt de jaarlijkse JMC-dag plaats. Tijdens deze dag vieren we de 76e verjaardag van onze scoutinggroep. 

We openen gezamenlijk om 10.00 uur bij clubhuis De Chute. Middageten zal worden verzorgd. De bevers kunnen om 13.00 uur weer worden opgehaald. 

Voor de andere jeugdleden is er nog een middagprogramma waarbij de gidsen, verkenners, vrijbuiters en explorers een fiets nodig hebben. 

Rond 17.30-18:00 uur zal het programma afgelopen zijn. 

 

Voor het kader volgt daarna nog een borrel en pubquiz.

 

>> Bekijk de foto's

 

 

Bekijk de JMC-dag in het nieuws:

 

Zoetermeeractief.nl        Scoutingnieuws.nl        Streekblad 16-06 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

 

Vanaf 10 juni 2022 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's de Kampeerweekendeditie van Scouting JMC. Met een terugblik op de weekendjes weg bij de welpen van de Shikarrihorde, de explorers in Zeewolde, de verkenners in Pijnacker en de gidsen en verkenners bij de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) in 's-Gravenzande.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jantje Beton Collecte Opbrengst 2022 

Eindelijk! Na 2 jaar in een Corona pandemie te hebben gezeten en vorig jaar een aantal speltakken hadden besloten niet te collecteren huis aan huis. Gingen dit jaar alle speltakken, op de Pivo’s en stam na, weer langs de deuren. 

In totaal heeft het ophalen met de collectebussen, QR-code en Digicollect een bedrag ad. € 2.325,56 opgebracht. 

Bij nacalculatie van de organisatie is uit de collectebussen een bedrag ad. € 1.005,26 ontvangen. Totaal leverde de opbrengst voor de vereniging een bedrag op ad. € 1.147,01, dit is inclusief de QR-code en Digicollect. 

Vanaf 2019 is besloten door het bestuur dat het totaal van de opbrengsten voor de vereniging evenredig in procenten verdeeld wordt over de speltakken. Het ontvangen bedrag ad. € 1.005,26 uit de collectbussen wordt procentueel verdeeld over de speltakken. 

De totale opbrengst ad. € 141,75 uit de QR-code en Digicollect (Online bus), gaat naar reserveringen jubileumkamp. 

Qua historie zitten wij met de totale opbrengst dit jaar tussen het niveau van 2017 en 2019 in. 

 

>> Bekijk het verslag (PDF)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RSW  6 t/m 8 mei 2022 

Van vrijdag 6 t/m zondag 8 mei 2022 deden de Gidsen en Verkenners van Scouting JMC mee met de Regionale Scouting Wedstijden  (RSW). 

Er deden 27 groepjes van 8 scoutinggroepen uit Regio Delfland mee met in totaal rond 200 scouts. Bovendien was het een jubileum-editie omdat de organisatie, het Doe Team, 20 jaar bestaat. 

De Scoutingwedstrijden vormen de grootste, jaarlijks terugkerende activiteit voor Scouts. Na de voorrondes in de regio’s mogen de drie beste ploegen de eer van hun regio hoog houden bij de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) die in het Pinksterweekend worden gehouden. Tijdens de LSW strijden de 100 beste ploegen Scouts om de titel “Beste ploeg van Nederland”. 

Beide JMC-Gidsen groepjes verdienden de slijmprijs en eindigden op een 5e en 16e plaats. De JMC-Verkenners werden 19e.

 

>> Bekijk de foto's  

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodenherdenking  4 mei 2022 

Op woensdag 4 mei 2022 vindt in heel Nederland de Nationale Herdenking plaats. We herdenken dan alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Leden van Scoutinggroep John McCormick lopen op verzoek van de gemeente Zoetermeer mee met de stille tocht en verzorgen de kranslegging bij de herdenking in het Wilhelminapark. Traditiegetrouw worden vooraf bloemen gelegd bij het graf van John McCormick bij de Oude Kerk in de Dorpsstraat.

 

>> Bekijk de foto's en filmpjes      

 

 

 

 

 

 

 

 

Expositie Vlucht voor vrijheid 

Van 18 april t/m 15 mei 2022 is de nieuwe expositie over de "Jolly Duck" te zien. De expositie vertelt het verhaal van de op 22 februari 1945 gecrashte 4-motorige B24H Liberator, bijnaam The Jolly Duck, in de polder op de grens met Zoeterwoude (Noord-Aa'se Vliet). Alle negen bemanningsleden overleefden de crash. Eén van hen was John E. McCormick. Hij verborg zich met hulp van het verzet maar kwam later om in een vuurgevecht met de Duitsers. 

Dankzij de geweldige en professionele samenwerking van Maarten Havinga met Stichting Oud Zoeterwoude is dit de meest uitgebreide expositie die er ooit is opgezet. De nieuwste bodemvondsten, authentieke bidprentjes en videomateriaal van onder andere de beschieting van de "Jolly Duck" komen zeer ruim aan bod. Ook zal iedere bezoeker een klein boekje krijgen met een indrukwekkend verhaal. Wil je graag weten wat er in het boekje staat? 

Kom dan op één van de openingsdagen een kijkje nemen. 

Leuk detail, zowel de entree als het boekje zijn gratis! 

 

 

 

Bekijk de expositie in het nieuws:

 

Sleutelstad.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC 76 jaar 

HIEP HIEP HOERA! 

17 maart 2022: Scouting JMC 76 jaar. 

 

Dit vieren we gezamenlijk tijdens de JMC-dag op zaterdag 11 juni en tijdens het Groepskamp in juli. 

 

 

Een mooi cadeau: De jarige en groeiende scoutinggroep heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers en daagt daarom enthousiastelingen uit leiding te worden bij onder andere de Bevers, de Gidsen en de Vrijbuiters. Ben jij een enthousiaste en ondernemende vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers aan de slag te gaan bij Scouting JMC en ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn de scouts op zoek naar jou. 

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend contact op nemen via groepsbegeleider@johnmccormick.nl.

 

 

Bekijk de oproep leiding gezocht voor Scouting JMC in het nieuws:

 

Zoetermeeractief.nl     Streekblad 31-03     Streekblad 21-04, deel 1    Streekblad 21-04, deel 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NLdoet 12 maart 2022 

In het kader van NLdoet willen wij, nu wij weer samen mogen komen, zaterdag 12 maart een grote schoonmaak dag van 10.00 tot 16.00 uur in clubhuis de Chute organiseren. 

Voor schoonmaakspullen en lunch wordt gezorgd. 

Om in te kunnen schatten hoeveel lunches er klaar moeten worden gemaakt zouden wij graag van u willen weten wie er komen helpen. Ook wanneer u niet de hele dag kunt of wilt helpen, maar slechts een deel daarvan bent u van harte welkom. 

 

Opgeven kan via een mailtje naar bestuur@johnmccormick.nl

Laat u ook even weten of u mee luncht? 

Wij hopen deze dag weer veel vrijwilligers te zien en samen ons clubhuis weer goed schoon en fris voor onze leden te kunnen maken. 

Onze jeugdleden zullen u dankbaar zijn. 

 

>> Bekijk de foto's van 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jantje Beton Collecte 7 t/m 12 maart 2022 

In de week van 7 t/m 12 maart gaan de leden van Scouting JMC weer de straat op om per speltak te collecteren voor Jantje Beton

Jaarlijks zetten ruim 1500 jeugdverenigingen zich in voor de Jantje Beton Collecte en lopen zo’n 32.000 collectanten mee om geld op te halen voor spelen en bewegen in de eigen buurt. Spelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Tijdens de collecte halen we geld op waarvan de helft naar de clubkas van de vereniging gaat en de helft naar de projecten van Jantje Beton. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen, meer kunnen spelen.

Scouting JMC heeft in al die jaren veel geld opgehaald, onder andere voor het bekostigen van de groepsactiviteiten. Verder krijgt elke collecterende speltak een deel van de opbrengst zodat de leden zelf kunnen bepalen waar ze dat aan uitgeven.

 

>> Meer informatie

 

>> Doneer t/m 31 maart 2022 via de Online Collectebus aan Jantje Beton en Scouting JMC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iScout  5 maart 2022 

Zaterdag 5 maart van 19.00-23.00 uur doet Scouting JMC mee met de 13e editie van iScout. In clubhuis De Chute gaan we weer samen met leden van Ashanti en Pocahontas, 2 andere Zoetermeerse scoutinggroepen aan de slag.   

iScout is een virtuele Wereldreis van 4 uur die voert langs creatieve Doe-opdrachten en uitdagende Reisvragen over culturen, landen en plaatsen op deze aarde. Meer dan 11.323 scouts uit 21 landen spelen het spel in 598 teams online tegen elkaar. Via een speciale website staan de teams in contact met elkaar en met de jury. Internet, samenwerken en creativiteit zijn de belangrijkste ingrediënten van de iScout Wereldreis.  

 

Update: Scouting Zoetermeer eindigde op de 305e plaats.

 

>> Bekijk de foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

 

Vanaf 25 februari 2022 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's de Nieuwjaarseditie van Scouting JMC. Met een terugblik op de boerenkooltocht van de welpen, de drive-thru van de explorers, de online Zoom Meeting met een woordje van de voorzitter en het afscheid van 2 gewaardeerde JMC-leden.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwjaar  Boerenkool Drive-thru 

Zaterdag 8 januari 2022 ging Scouting JMC het nieuwe jaar in met de jaarlijkse Boerenkoolmaaltijd. Wederom door de lock-down niet gezamenlijk rondom het kampvuur bij clubhuis De Chute maar thuis. Na de bezorgdienst van vorig jaar was er nu een echte Boerenkool Drive-thru georganiseerd door de explorers. 

Alle scoutingleden konden vooraf opgeven hoeveel boerenkoolmaaltijden ze zaterdag 8 januari tussen 14.00 en 16.00 uur op wilden halen bij de Drive-thru op het parkeerterrein bij het clubhuis in het Van Tuyllpark. 

Na het doen van de inkoop van de nodige kilo's aardappels, boerenkool en worst werd zaterdagochtend de stamppot vers bereid en in bakjes gedaan. 

Om 17.30 uur konden de leden via een link inloggen bij een Zoom Meeting waarbij voorzitter Femke Boerkamp de aftrap deed. Gezamenlijk met de scouts werd er teruggekeken op het jaar 2021. 

>> Bekijk de foto's               >> Bekijk het filmpje van de Zoom Meeting

 

Bekijk de Boerenkool Drive-thru bij Scouting JMC in het nieuws:

 

Zoetermeeractief.nl       Streekbladzoetermeer.nl       Scoutingnieuws.nl      Streekblad 13-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overlijden  Paul de Vreede 

Op maandag 3 januari is Paul de Vreede op 62 jarige leeftijd na een kortstondig ziekbed overleden. 

Paul was sinds 1989 actief betrokken bij Scoutinggroep John McCormick. Na het spelen van een themafiguur op kamp bij de verkenners is hij leiding bij de verkenners geworden. Vanaf 1992 werd de overstap naar de welpen gemaakt waar hij als speltakleider onder de naam Sahi (het stekelvarken in het Jungleverhaal) wekelijks de opkomsten draaide. Hij genoot van de vele weekenden en zomerkampen in thema en van de voorpret in de voorbereidingen met het leidingteam. In 1999 vervulde hij de functie van penningmeester van het bouwproject van De Chute, het nieuwe clubgebouw van Scouting JMC. In 2005 sloot Paul zich aan bij het Doe-Team om tijdens de groepsactiviteiten waar nodig te helpen. Ook tijdens de laatste JOTA in oktober 2021 hielp Paul weer mee in de keuken bij het bereiden van de maaltijd. 

 

Bekijk de JMC Vrijwilligers Chat die op 1 mei 2016 met Paul gehouden werd. 

Zijn antwoorden op de vele vragen geven een mooi beeld van zijn uitdagende tijd als vrijwilliger bij Scouting JMC. 

 

We zijn dankbaar voor alles wat Paul voor Scouting JMC heeft betekend.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerst en  Oud en Nieuw 

Scouting JMC wenst iedereen fijne feestdagen en een uitdagend en avontuurlijk 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitslag Rabo ClubSupport

 

Op de site van de Rabobank staan de resultaten van Rabo ClubSupport. 

Voor Scouting JMC een bedrag van € 891,98 !

 

Met totaal 100 deelnemende verenigingen uit de Regio Den Haag (waar de plaatsen Benthuizen, Den Haag, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer onder vallen), staat Scouting JMC op de 29e plaats met de meeste stemmen. 

Binnen Zoetermeer deden 26 verenigingen mee en staan we zelfs op de 5e plaats. 

Een TOP score dus, waar we weer mooie dingen van kunnen doen. Het doel van de opbrengst van dit jaar is klimmaterialen en nieuwe pionier palen aanschaffen. Daarnaast willen wij graag in 2022 met de gehele groep op Jubileumkamp in verband met het 75-jarig bestaan van de vereniging.. 

 

Iedereen die bij Rabo ClubSupport op Scouting JMC heeft gestemd danken we van harte voor de steun!

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

 

Vanaf 12 november 2021 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's een terugblik op het Overvliegfeest van zaterdag 4 september waarbij we ook het 75-jarig bestaan van Scouting JMC vierden en op de JOTA-JOTI van zaterdag 16 oktober.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Positieve aandacht voor Statushouders 

Op 11 oktober 2021 mocht Hermen van Dalen (voorzitter van Scouting Regio Delfland en oud-voorzitter Van Scouting JMC) inspreken in de gemeenteraad van Zoetermeer. Hij sprak namens de vier Zoetermeerse scoutinggroepen (Ashanti, Impeesa, John McCormick en Pocahontas). Het hoofdthema van de avond en ook nog een stukje van de nacht, ging over het verzoek van het COA om statushouders voor een periode van een jaar te gaan huisvesten in de voormalige Zoetermeerse gevangenis. Bij een eerdere inloopavond kwamen er ook geluiden en beeldvormingen over de statushouders naar voren die wij vanuit onze vorige ervaring niet herkennen. En dus hebben we bij de inspraak over die statushouders een positief Signaal afgegeven, door ook onze ervaringen van de vorige keer mee te geven. En uiteraard, net als in 2015, ook deze keer onze hulp aan te bieden. We hebben als inbreng voor de avond meegegeven dat er een betere coördinatie moet plaatsvinden voor de vrijwilligers en initiatieven voor deze statushouders, want de vorige keer ging dat wat hobbelig. Daarnaast ook direct gepleit voor een goed en stevig jeugdbeleid. Want op dit moment kent de agenda van Zoetermeer met name alleen het onderwerp Jeugdzorg en een beetje Jeugdpreventie. Dat is net even wat anders dan Jeugdbeleid. Helaas voor de raadsleden en het college, mogen ze tijdens de gemeenteraad geen vragen stellen aan de inspreker....  Dus werden ze natuurlijk uitgenodigd om Scouting Zoetermeer vooral te benaderen. 

 

>> Bekijk het inspreekfragment.  

 

Hermen werd later benaderd door een verslaggever van het AD voor een artikel over de activiteiten die Scouting Zoetermeer op 21 en 22 november 2015 heeft georganiseerd voor de vluchtelingen die in die periode in de Veur werden opgevangen.

 

 

 

 

Bekijk de activiteiten voor vluchtelingen bij Scouting Zoetermeer in het nieuws:

AD 29-10       AD.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overlijden  EriC van der Ven 

Op 24 oktober is EriC van der Ven op 60 jarige leeftijd onverwacht overleden. EriC is penningmeester bij Scouting JMC geweest en was als Doe-Team lid nog regelmatig actief bij groepsactiviteiten. 

 

Tijdens de groepsraad van 29 januari 2014 nam EriC van der Ven na vele jaren afscheid als penningmeester bij Scouting JMC. Als dank voor zijn inzet kreeg EriC uit handen van de toenmalige voorzitter en secretaris de 'Gouden Stuurlui Trofee' uitgereikt. In zijn afscheidspraatje gaf EriC aan graag in het Doe-Team te willen plaatsnemen zodat we hem tijdens de groepsactiviteiten nog tegen zouden komen. 

 

Er is een condoleance register geopend door de school waar EriC natuur- en scheikunde docent was, voor iedereen die EriC heeft gekend: https://www.condoleance.nl/18555/eric-van-der-ven.html

 

We zijn dankbaar voor alles wat EriC voor Scouting JMC heeft betekend. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOTA-JOTI  16 oktober 2021 

In het derde weekend van oktober wordt wereldwijd door scoutinggroepen de JOTA/JOTI georganiseerd. JOTA staat voor Jamboree On The Air en JOTI staat voor Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar via amateurradio en het internet. Maar de JOTA-JOTI staat ook bekend als het communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Scoutinggroep John McCormick doet daar op zaterdag 16 oktober aan mee en we hebben daar een mooi programma voor opgesteld. 

 

Het programma verschilt enigszins per speltak:

Bevers - 9.30 tot 12.30 uur 

Welpen - 9.30 tot 17.00 uur 

Scouts/Vrijbuiters - 9.30 tot 23.00 uur  

Explorers/Pivo's - 9.00 tot 23.00 uur (ochtend en middag helpen zijn met de spellen, 's avonds is er voor hen een avondspel) 

Kader/Stam/Doeteam - 9.00 tot 23.00 uur (ondersteunen bij de spellen gedurende de dag) 

 

Lunch en avondeten: 

Afhankelijk van de opkomsttijden wordt er lunch/avondeten georganiseerd voor de leden. 

Bevers - n.v.t. 

Welpen - lunch 

Scouts/Vrijbuiters - lunch en avondeten 

Kader/Explorers/Pivo's/Stam/Doeteam - lunch en avondeten 

Wij verwachten iedereen in scoutfit (blouse en das) en de scouts, vrijbuiters, explorers en pivo's dienen hun fiets en telefoon mee te nemen. Die hebben ze nodig bij het avondspel.

>> Bekijk de foto's

 

Bekijk de JOTA-JOTI bij Scouting JMC in het nieuws:

 

StreekbladZoetermeer.nl           Zoetermeeractief.nl          Streekblad 14-10

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC doet mee: Rabo ClubSupport 

Wat is Rabo ClubSupport?

Rabobank Regio Den Haag draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. De bank stelt daarom een deel van de winst beschikbaar voor Rabo ClubSupport. Alle Rabobank leden ouder dan 12 jaar bepalen welke verenigingen/stichtingen een donatie krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Eén keer per jaar stemmen de leden op hun favoriete vereniging/ stichting in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport. Hoe meer stemmen voor de vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas gaat! Deelnemende verenigingen kunnen hun eigen achterban mobiliseren om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Samen bereik je tenslotte meer, dat is het idee! Nog geen lid? Lid worden kan heel eenvoudig via de Rabo App. Ga naar 'Service' en lees onder ‘Lidmaatschap’ wat het inhoudt. Ook kun je je daar meteen gratis aanmelden.

 

Wie doen mee?

Verenigingen en stichtingen, die bankieren bij Rabobank Regio Den Haag, konden een aanvraag indienen voor Rabo ClubSupport.

Scoutinggroep John McCormick heeft zich aangemeld en is 1 van de 99 geselecteerde lokale verenigingen. Vanuit Zoetermeer doen er 26 verenigingen mee.  

 

Stemperiode. 

van 4 oktober tot 25 oktober 2021 mogen Rabobank leden ouder dan 12 jaar hun stem onder andere via de Rabo App uitbrengen op 3 favoriete verenigingen en stichtingen. 

Medio november wordt het resultaat bekend gemaakt. 

Geef het door aan iedereen die je kent en laat ze stemmen op Scouting JMC! 

 

Doel van de opbrengst. 

Met een bijdrage vanuit Rabo ClubSupport wil Scouting JMC klimmaterialen en nieuwe pionier palen aanschaffen. Daarnaast willen wij graag in 2022 met de gehele groep op Jubileumkamp in verband met het 75-jarig bestaan van de vereniging.

 

    Naar Stempagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

 

Vanaf 17 september 2021 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's een terugblik op de zomerkampen van de welpen, gidsen, verkenners en vrijbuiters.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scoutingloterij  2021 

Jaarlijks vindt de Nationale Scoutingloterij plaats. 

Ook dit jaar doet onze vereniging weer mee met de scoutingloterij. De verkoop van de loten bij onze vereniging loopt van 4 september t/m 10 oktober 2021. Van ieder verkocht lot is € 1,50 voor de vereniging waarvan € 0,50 direct naar de speltak gaat van uw zoon of dochter. Alle leden krijgen een boekje met tien loten, waarvan wij natuurlijk hopen dat ze allemaal verkocht worden. Het is niet verplicht om loten te verkopen, maar de speltak en natuurlijk ook de vereniging kunnen deze extra inkomsten goed gebruiken. In de loterij van 2019 werd de hoofdprijs: een Fiat Panda, door een lid van Scouting JMC verkocht, als dat geen goede stimulans is...  

Uiterlijk 16 oktober moeten opbrengsten en de eventuele niet verkochte loten ingeleverd zijn bij de speltakleiding. Op 2 december 2021 is de trekking van de Nationale Scoutingloterij. Op de achterzijde van het lot staat precies wat er gebeuren moet als er een prijs is gewonnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiding   Gezocht... 

 

Ben jij een enthousiaste en ondernemende vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers aan de slag te gaan bij Scouting JMC en ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! 

Laat je uitdagen en neem vrijblijvend contact op met Jitske Boerkamp via groepsbegeleider@johnmccormick.nl. 

 

Bekijk de berichten van Leiding gezocht in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl          Streekblad 02-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overvliegfeest en viering 75 jaar Scouting JMC 4 september 2021 

 

Op zaterdag 4 september 2021 schuiven bij Scouting JMC alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak tijdens het jaarlijkse Overvliegfeest. 

Op welke manier er dit jaar wordt overgevlogen blijft natuurlijk nog even geheim. 

 

Tijdens dit feest start het nieuwe scoutingseizoen 2021-2022 en vieren we dat onze scoutinggroep 75 jaar bestaat. Daarnaast is het dit jaar 100 jaar geleden dat John E. McCormick, de man waarnaar onze scoutinggroep is vernoemd, is geboren.

 

Op deze speciale JMC-dag zal Burgemeester Michel Bezuijen van de Gemeente Zoetermeer aanwezig zijn samen met Wethouder Sport en Verenigingen Ingeborg ter Laak. 

 

We starten de dag om 11.30 uur bij De Chute met een gezamenlijke lunch, waarbij alle speltakken uitgenodigd zijn. 

Vanaf 13.00 uur zal er een plek zijn waar oud-leden en betrokkenen elkaar kunnen treffen onder het genot van koffie en wat lekkers om samen foto's te bekijken en JMC-avonturen op te halen. 

Rond 13.30 uur start het overvliegen tot ongeveer 15.30 uur. We starten met de jongste overvliegers en eindigen met de oudste. 

Omdat we met een groep mensen aanwezig zijn houdt iedereen boven de 18 jaar 1,5 meter afstand van elkaar. In de Chute worden alleen de toiletten gebruikt, verder zijn we met z'n allen buiten. 

 

>> Bekijk de foto's  

 

De geschiedenis van Scouting JMC. Klik op een pijl om terug in de tijd te gaan naar... 

  1946 t/m 1955              1956 t/m 1965              1966 t/m 1975

  1976 t/m 1985              1986 t/m 1995              1996 t/m 2005

  2006 t/m 2015             2016 t/m heden  

 

Klik op de fotocollage om naar de foto albums van Scouting JMC te gaan.

 

         Bekijk de foto's van de groepsactiviteiten bij Scouting JMC per jaar

         Bekijk de nieuwsberichten over Scouting JMC per jaar

         Bekijk de filmpjes over Scouting JMC

 

Klik op de afbeelding hieronder om naar de website te gaan van het Scouting JMC Groepszomerkamp in 2006, 2011 of 2016:

                   

 

Bekijk de berichten van '75 jaar Scouting JMC' in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl      Zoetermeer.nieuws.nl     Streekblad 18-03      AD 02-04       AD.nl

StreekbladZoetermeer.nl         Streekblad 26-08          Zoetermeeractief.nl 

Streekblad 16-09

 

 

 

 

 

 

 

100 jaar  John E. McCormick

Op 2 augustus 1921 werd in het stadje Scranton in de Amerikaanse staat Pennsylvania John E. McCormick geboren, 

de man waarnaar Scouting JMC is vernoemd. 

Dit jaar dus precies 100 jaar geleden.

 

>>  Meer informatie over John E. McCormick

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SponsorKliks  voor Scouting JMC 

Met SponsorKliks kan je zelf een financiële bijdrage leveren aan John McCormick, zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en John McCormick ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking, Greetz en MediaMarkt mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar John McCormick. 

En nogmaals, het kost je niets extra! 

 

Wil je John McCormick ook GRATIS sponsoren? 

Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van John McCormick. Voor jou een kleine moeite, voor John McCormick zijn het directe inkomsten. Je kan hiervoor klikken op de banner op onze website of rechtstreeks naar www.sponsorkliks.com gaan. Klik vervolgens op het logo van de winkel. 

 

Hoe werkt het? 

Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling van een klant die via SponsorKliks.com komt. 75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van John McCormick. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol ons een commissie uit en profiteert John McCormick hier direct van! 

 

Let op: geen commissie op boeken In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven. 

 

Je blijft anoniem 

Noch SponsorKliks, noch John McCormick weet wie er iets besteld heeft, je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor John McCormick is bedoeld. Dat weten ze omdat je via een klik op SponsorKliks naar de betreffende webwinkel bent gegaan. Omdat SponsorKliks alleen registreert dat er via SponsorKliks bij bijvoorbeeld Bol een bestelling is geplaatst en niet bekend is wie deze bestelling heeft gedaan, is het uitermate belangrijk dat je de bestellingen die je online doet alleen via Sponsorkliks laat lopen. Een rechtstreekse bestelling die je bij Bol doet, levert John McCormick niets op.

 

>> Doe een online aankoop via de SponsorKlikpagina   

 

 

Nu ook via de App Sponsorklikken 

Met SponsorKliks op je telefoon of tablet neemt de kans dat je vergeet te SponsorKikken af. Selecteer Scoutingvereniging John McCormick na installatie van de app en elke klik vanuit de app is automatisch een SponsorKlik.  

 

De links om de app te downloaden zijn: 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sponsorkliks  

Apple: https://itunes.apple.com/in/app/sponsorkliks-app/id1167950210h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2020-2021 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer