Laatste nieuws

Scoutingseizoen 2022-2023

Lees hieronder de nieuwsberichten van onze groep uit seizoen 2022-2023 of klik op één van de onderwerpen hiernaast voor meer informatie. Heb je zelf nieuws mail het dan naar de webmaster.

 

 

 

 

 

International Award for Young People  voor Esmee 

Esmee Fransen, explorer bij Scouting JMC, heeft woensdagavond 9 augustus 2023 tijdens de 25e Wereld Jamboree in Zuid-Korea een bronzen medaille voor The International Award for Young People in ontvangst mogen nemen. 

The International Award For Young People is een uitdagend programma voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Door mee te doen aan dit awardprogramma verleg je behoorlijk je grenzen. Je leert wat je zelf graag wil leren, ontwikkelt nieuwe (sociale) vaardigheden en draagt tegelijkertijd ook nog een steentje bij aan de samenleving door het doen van vrijwilligerswerk. 

Bij deze Award zijn drie verschillende niveaus (brons, zilver en goud), afhankelijk van leeftijd en tijdsbesteding. Tijdens het gehele traject krijg je vanuit Team awards een awardbegeleider toegewezen. Samen met de awardbegeleider kijk je of er is voldaan aan de voorwaarden van de Award. 

 

Bekijk de Award uitreiking in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl         Zoetermeersdagblad.nl        

 

 

 

 

 

 

 

Wereld Jamboree 1 t/m 12 augustus 2023 

Van 1 t/m 12 augustus 2023 organiseert Zuid-Korea in SaeManGeum de 25e World Scout Jamboree. Het thema is 'Draw your dream'.

Vanuit Scouting JMC gaan er ook leden mee. De 4 jeugdleden (Anna, Esmée, Lauren Jorja en Renske) vallen onder troep Vuurvlinder. Daarnaast gaan er 8 vrijwilligers (Esther, Gwenny, Jordan, Kenneth, Maarten, Marit H., Marit v.d.M. en Miguel) mee als lid van het International Service Team (IST) om de Koreaanse organisatie te ondersteunen, zij hebben de naam Honingbij meegekregen. 

De Vuurvlinders vertrekken op maandag 24 juli vanuit Brussel en vliegen met een tussenstop via Dubai hun avonturen tegemoet, startend met een voorreis door het land.

>> Instagram Troep Vuurvlinder            >> Instagram IST Honingbij

>> Bekijk de website van het Nederlandse contingent

                

>> Bekijk deelname Scouting JMC aan WSJ door de jaren heen 

 

Bekijk de WSJ 2023 met de JMC-ers in het nieuws:

Zoetermeeractief.nl        Zoetermeer.nieuws.nl        Zoetermeeractief.nl  

Zoetermeersdagblad.nl        Zoetermeersdagblad.nl        Zoetermeersdagblad.nl        

Zoetermeersdagblad.nl       Streekblad 17-08

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomerkamp 2023 

Van 8/9 tot en met 15 juli 2023 sluiten de leden van Scouting JMC het scoutingseizoen 2022-2023 af met het jaarlijkse zomerkamp.

Ga voor foto's tijdens het kamp naar de (besloten) facebookpagina van betreffende speltak.  Veel plezier!

 

Sioniehorde

Dewanihorde

Shikarrihorde

Gidsen

Verkenners

Vrijbuiters

vrijbuiters

 

>> Bekijk de kampsite van vorig jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enthousiaste   leiding gezocht 

 

Vind je het leuk om activiteiten te organiseren voor kinderen of tieners? Wil je onderdeel worden van een gemotiveerd team en heb je een paar uur per week over? 

Dan is Scouting John McCormick op zoek naar jou! 

We zoeken leiding voor de verschillende speltakken; 

Bevers 5-7 jaar, 

Welpen 7-11 jaar, 

Scouts 11-15 jaar, 

Vrijbuiters 12-21+ jaar. 

 

Scouting is avonturen beleven, kinderen helpen bij hun ontwikkeling, iets voor een ander doen, genieten van en zorgen voor de natuur, gezelligheid en respect voor elkaar! 

Enthousiast? Stuur een mail naar groepsbegeleider@johnmccormick.nl.

Klik op de flyer voor een grotere versie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veteranenavond 24 juni 2023 

Op Zaterdagavond 24 juni wordt in Zoetermeer voor het zestiende jaar de Veteranenavond gehouden. Ook dit jaar is er een defilé door een deel van Zoetermeer. Historische en moderne voertuigen van de Krijgsmacht die zijn ingezet bij vredesmissies rijden mee. De voertuigen vertrekken om 18.30 uur vanaf de Buytenparklaan en komen rond 19.30 uur aan op de Markt. De oudere leden van Scouting JMC mogen weer meerijden met de verschillende voertuigen. Ook helpen leden van Scouting JMC de gemeente Zoetermeer met hand en spandiensten als de op- en afbouw en het opspelden van anjers bij de genodigden. Verder kunnen kinderen zich bij de tent op de Markt in de legerkleuren laten schminken en met bijpassende outfit op de foto worden gezet.

 

>> Bekijk de foto's           

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

 

Vanaf 16 juni 2023 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's een terugblik van Scouting JMC. Zo kijken we in deze editie terug naar de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW), de opening van de tentoonstelling Verzet en Vrijheid en naar de Nationale Dodenherdenking. Ook was er een Contigentskamp van de scouts die naar de Wereld Jamboree in Zuid-Korea gaan, vanuit Scouting JMC nemen 4 jeugdleden en 8 vrijwilligers deel.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chief scout Freek Vonk bezoekt JMC-dag 

Chief scout Freek Vonk bracht op zaterdag 3 juni 2023 een bezoek aan de 77 jarige Scoutinggroep John McCormick tijdens de jaarlijkse JMC-dag. De feestelijke dag stond in het teken van de natuur waarbij meerdere organisaties zoals Arachno-corner, het Vleermuisplatform Zoetermeer, Imkerij De Honingpot en vogel- en natuurvereniging Zoetermeer hielpen met leerzame activiteiten. Ook maakte elke speltak een kamer van een insectenhotel dat later door wethouder Ingeborg ter Laak werd geopend.

 

>> Bekijk de foto's       

 

>> Bekijk de foto's van Scouting Nederland

 

>> Bekijk de groepsfoto groot      >> Bekijk de video

 

 

     

 

 

Bekijk de JMC-dag met Freek Vonk in het nieuws:

 

Scouting Nederland         AD Zoetermeer        Zoetermeeractief.nl        indebuurt.nl/zoetermeer

 

Nieuwsbrief SNL       Zoetermeer.nieuws.nl        ZoetermeersDagblad.nl       Streekblad 08-06

 

Streekblad 15-06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JMC-dag Zorg goed voor de natuur 

Op zaterdag 3 juni 2023 vindt de jaarlijkse JMC-dag plaats. Tijdens deze dag vieren we de 77e verjaardag van onze scoutinggroep. Alle leden zijn welkom voor de inloop vanaf 9.30 uur bij clubhuis De Chute. We starten om 9.45 uur. 

De dag is georganiseerd door de vrijbuiterleiding en staat in het teken van het thema 'natuur'. 

De verschillende leuke scoutingactiviteiten inclusief lunch duren tot 14.00 uur. Vanaf 14.00 zijn de ouders en andere aanhang ook van harte welkom. Diverse externe mensen die geholpen hebben met de natuurlijke activiteiten staan dan op een braderie/infomarkt. Zo kan je misschien wel met een grote (of iets minder grote) slang op de foto, een kaarsje maken van bijenwas of natuurlijk trots laten zien wat we die dag hebben gedaan. 

 

    

 

    

 

      

 

 

 

     

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodenherdenking  4 mei 2023 

Op donderdag 4 mei 2023 vindt in heel Nederland de Nationale Herdenking plaats. We herdenken dan alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

 

Leden van Scoutinggroep John McCormick lopen op verzoek van de gemeente Zoetermeer mee met de stille tocht en verzorgen de kranslegging bij de herdenking in het Wilhelminapark. 

Traditiegetrouw worden vooraf bloemen gelegd bij het graf van John McCormick bij de Oude Kerk in de Dorpsstraat.

 

>> Bekijk de foto's en filmpjes van Scouting JMC      

 

 

 

Bekijk de herdenking met Scouting JMC in Zoetermeer in het nieuws:

 

Zoetermeeractief.nl          Zoetermeer.nl        Patriciareports.com        foto.vwarmerdam.nl    indebuurt.nl          Streekbladzoetermeer.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tentoonstelling Verzet en Vrijheid 

Op zaterdag 29 april om 14.00 uur vindt de officiële opening plaats van de tentoonstelling Verzet en Vrijheid van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS). Wethouder Blansjaar van Kunst en Cultuur opent deze tentoonstelling samen met 5 leden van Scouting JMC in het HGOS-pand aan de Dorpsstraat 132 te Zoetermeer. 

 

>> Bekijk de foto's

 

 

Foto Jan van Es

 

Uitnodiging van Historisch Genootschap Oud Soetermeer: 

Zoals schrijver Remco Campert het verwoordde: “Verzet begint niet met grote woorden maar met kleine daden”. Dat is op heel veel plaatsen in Nederland gebeurd. Ook in Zoetermeer. In de tentoonstelling Verzet en vrijheid maken wij zichtbaar het verzet tijdens de Duitse bezetting in Zoetermeer, de dramatisch verlopen 5e mei 1945 in Zoetermeer en het verademende vrijheidsgevoel van de Zoetermeerders na de bevrijding. Wij laten ook zien dat Zoetermeerse inwoners op allerlei manieren en veelal met gevaar voor het eigen leven daden van verzet pleegden tegen de Duitse bezetters. 

 

Anno 2023 maakt de herdenking van 4e en 5e mei deel uit van de levende geschiedenis. Er zijn nog getuigen die kunnen vertellen over toen. Zij roepen de volgende generatie(s) op om te blijven herdenken en er bij te blijven stilstaan dat in vrijheid leven niet vanzelfsprekend is en uiterst kostbaar is als zij wordt bedreigd of zelfs uit de samenleving wordt verbannen. Wat dat betekent kunnen wij helaas zien via de berichtgeving in de media over de oorlog in de Oekraïne, de motivatie en moed van de Oekraïense bevolking en ook de offers die zij moet brengen. Onze tentoonstelling blikt terug wat er toen door velen gedaan is om onze vrijheid terug te krijgen. Daar staan wij bij stil in woord en beeld, misschien in stilte ook met de vraag “”wat zou ik doen?”. 

Loop binnen tot 1 juli 2023 op maandagavond of woensdag- of zaterdagmiddag om de expositie te bekijken.

 

 

Bekijk de tentoonstelling in het nieuws:

 

Zoetermeeractief.nl         indebuurt.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC 77 jaar 

HIEP HIEP HOERA! 

17 maart 2023: Scouting JMC 77 jaar. 

 

Dit vieren we gezamenlijk tijdens de JMC-dag op zaterdag 3 juni. 

 

 

Een mooi cadeau: De jarige en groeiende scoutinggroep heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers en daagt daarom enthousiastelingen uit leiding te worden bij onder andere de Bevers, Welpen, Gidsen en de Vrijbuiters. Ben jij een enthousiaste en ondernemende vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers aan de slag te gaan bij Scouting JMC en ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn de scouts op zoek naar jou. 

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend contact op nemen via groepsbegeleider@johnmccormick.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jantje Beton Collecte 6 t/m 11 maart 2023 

In de week van 6 t/m 11 maart gaan de leden van Scouting JMC weer de straat op om per speltak te collecteren voor Jantje Beton

Jaarlijks zetten ruim 1400 jeugdverenigingen zich in voor de Jantje Beton Collecte en lopen zo’n 32.000 collectanten mee om geld op te halen voor spelen en bewegen in de eigen buurt. Spelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Tijdens de collecte halen we geld op waarvan de helft naar de clubkas van de vereniging gaat en de helft naar de projecten van Jantje Beton. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen, meer kunnen spelen.

Scouting JMC heeft in al die jaren veel geld opgehaald, onder andere voor het bekostigen van de groepsactiviteiten. Verder krijgt elke collecterende speltak een deel van de opbrengst zodat de leden zelf kunnen bepalen waar ze dat aan uitgeven.

 

>> Meer informatie

 

>> Doneer van 1 t/m 31 maart via de Online Collectebus aan Jantje Beton en Scouting JMC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iScout  4 maart 2023 

Zaterdag 4 maart van 19.00-23.00 uur doet Scouting JMC mee met de 14e editie van iScout. In clubhuis De Chute gaan we weer samen met leden van Ashanti, een andere Zoetermeerse scoutinggroep aan de slag. 

iScout is een virtuele Wereldreis van 4 uur die voert langs creatieve Doe-opdrachten en uitdagende Reisvragen over culturen, landen en plaatsen op deze aarde. Meer dan 11.483 scouts uit 22 landen spelen het spel in 612 teams online tegen elkaar. Via een speciale website staan de teams in contact met elkaar en met de jury. Internet, samenwerken en creativiteit zijn de belangrijkste ingrediënten van de iScout Wereldreis. 

 

Update: Scouting Zoetermeer eindigde op de 260e plaats.

 

 

>> Bekijk de foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

 

Vanaf 24 februari 2023 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's de Nieuwjaarseditie van Scouting JMC. Met een terugblik op de Boerenkoolopkomst van zaterdag 7 januari. En een blik in de Activiteiten Agenda van 2023 met onder andere de Wereld Jamboree in Zuid-Korea waar ook leden van Scouting JMC aan deelnemen.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boerenkoolmaaltijd   7 januari 2023 

Op zaterdag 7 januari 2023 ging Scouting JMC het nieuwe jaar in met de traditionele Boerenkoolmaaltijd. Dit jaar kon weer gezamenlijk buiten bij het kampvuur genoten worden van de boerenkool met worst of snert. 

Vooraf maakte de welpen een flinke wandeltocht. Terug in het clubhuis kon een confetti kanon geknutseld worden. Rond 17.00 uur kwamen ook de ouders en broertjes en zusjes naar De Chute. Voorzitter Femke Boerkamp blikte voor de maaltijd terug op het afgelopen jaar met onder andere het Groepskamp in Baarn en benoemde dat de groep flink gegroeid is en inmiddels ook zo'n 75 vrijwilligers telt. Ouders of anderen die ook willen helpen zijn van harte welkom. 

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerst en  Oud en Nieuw 

Scouting JMC wenst iedereen fijne feestdagen en een uitdagend en avontuurlijk 2023! 

 

En nodigt alle leden, hun ouders en broertjes en zusjes van harte uit voor de Nieuwjaarsopkomst op zaterdag 7 januari 2023 van 17.00 tot 20.00 uur. Traditioneel zal bij Clubhuis de Chute rondom het kampvuur de boerenkool- en snertmaaltijd worden geserveerd. Gezamenlijk luiden we zo het nieuwe jaar in.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstactie   Explorers 

De Explorers van Scouting JMC stonden zaterdag 17, zondag 18 en zaterdag 24 december bij de Albert Heijn XL in het Stadshart van Zoetermeer om te helpen met inpakken en diverse hand en spandiensten. Alles in het teken van kerst. Ook konden emballage bonnen worden gedoneerd als bijdrage voor het zomerkamp van de Explorers.  

Sponsoren kan ook via de Link. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijwilligersdag   7 december 2022 

Woensdag 7 december 2022 is het Nationale Vrijwilligersdag. 

Duimen op, want jullie zijn top, voor alle vrijwilligers van Scouting JMC! 

Ook Chief scout Freek Vonk ziet dat en daarom heeft hij een bijzondere boodschap. 

 

 

 

>> 36 vrijwilligers vertellen over hun vrijwilligerswerk bij Scouting

 

>> Bekijk 50 Vrijwilligers Chats bij Scouting JMC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trail   19 en 20 november 2022 

Met 182 punten eindigden de verkenners van Scouting JMC op de 7e plaats van de Trail. Totaal deden 21 groepjes mee aan de jaarlijkse tocht van Regio Delfland. 

 

>> Bekijk de foto's 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC  in Scouting Magazine 

 

Vanaf 21 oktober 2022 ligt de nieuwe Scouting Magazine bij onze leden in de brievenbus met op de middenpagina's de Groepskampeditie van Scouting JMC. Met een terugblik op het Jubileumkamp, van 10 t/m 16 juli in Baarn. En het overvliegfeest op 27 augustus bij De Chute.

 

 

Bekijk:  pagina 1  -  pagina 2  -  pagina 3  -  pagina 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leidingavond   15 oktober 2022 

 

Dit jaar geen JOTA bij Scouting JMC maar wel een gezellige avond voor de leiding. Op zaterdag 15 oktober werd er in de middag al vroeg begonnen met het bereiden van de maaltijd: zelfgemaakte patat, kaassouffles en bamiballen. 

Uit handen van Kokkie Stefan kregen de pannenkoekenbakkers van het Groepskamp een oorkonde en insigne: de officiële JMC Pannenkokkie.

 

 

Na het eten bij het kampvuur werd er een pubquiz gehouden. In 4 teams werd er in meerdere rondes tegen elkaar gestreden. 

Het Bever- en Welpendreamteam ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

 

>> Bekijk de foto's  

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitslag   Rabo ClubSupport 

Op de site van de Rabobank staan de resultaten van Rabo ClubSupport. 

Voor Scouting JMC een bedrag van € 991,49 ! 

Met totaal 128 deelnemende verenigingen uit de Regio Den Haag (waar de plaatsen Benthuizen, Den Haag, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer onder vallen), staat Scouting JMC op de 29e plaats met de meeste stemmen. 

Binnen Zoetermeer deden 28 verenigingen mee en staan we op de 9e plaats. 

Een geweldige score dus, waar we weer mooie dingen van kunnen doen. Het doel van de opbrengst van dit jaar is klimmaterialen en nieuwe pionier palen aanschaffen. Daarnaast staat een opknapbeurt van de toiletgroepen en verduurzaming op de planning. 

Iedereen die bij Rabo ClubSupport op Scouting JMC heeft gestemd danken we van harte voor de steun!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC doet mee: Grote Clubactie 

 

Scouting JMC doet mee met de 50e Grote Clubactie. Koop ook loten en steun je favoriete scoutinggroep. Klik op de link hieronder, voer 'Scouting JMC' in bij Zoek op vereniging en selecteer een speltak. Vul het aantal loten in wat je wil kopen, je naam, mailadres voor het doorsturen van de lotnummers en je IBAN voor het eenmalig kunnen afschrijven van 3 euro per lot. 80% gaat direct naar de clubkas van de speltakken en Scouting JMC zodat er extra geld is om onze leden nog meer uitdagende activiteiten te kunnen laten beleven. Gave avonturen tijdens de opkomsten, een weekend of het zomerkamp.

 

    Loten kopen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scouting JMC doet mee: Rabo ClubSupport 

Wat is Rabo ClubSupport?

Rabobank Regio Den Haag draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. De bank stelt daarom een deel van de winst beschikbaar voor Rabo ClubSupport. Alle Rabobank leden ouder dan 12 jaar bepalen welke clubs en verenigingen een donatie krijgen en hoe hoog dat bedrag is. Eén keer per jaar stemmen de leden op hun favoriete club/ vereniging in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport. Hoe meer stemmen voor de vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas gaat! Deelnemende verenigingen kunnen hun eigen achterban mobiliseren om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Samen bereik je tenslotte meer, dat is het idee! 

Nog geen lid? Lid worden kan heel eenvoudig via de Rabo App. Ga naar 'Service' en lees onder ‘Lidmaatschap’ wat het inhoudt. Ook kun je je daar meteen gratis aanmelden.

 

Wie doen mee?

Verenigingen en stichtingen, die bankieren bij Rabobank Regio Den Haag, konden een aanvraag indienen voor Rabo ClubSupport.

Scoutinggroep John McCormick heeft zich aangemeld en is 1 van de 128 geselecteerde lokale verenigingen. Vanuit Zoetermeer doen er 28 verenigingen mee.  

 

Stemperiode. 

van 5 t/m 27 september 2022 mogen Rabobank leden ouder dan 12 jaar hun stem onder andere via de Rabo App uitbrengen op 3 favoriete clubs en verenigingen. 

17 oktober wordt het resultaat bekend gemaakt. 

Geef het door aan iedereen die je kent en laat ze stemmen op Scouting JMC! 

 

Doel van de opbrengst. 

Het echte scoutinggevoel, zit vol toffe uitdagingen zoals, pionieren samen met enthousiaste leden en vrijwilligers! Om te kunnen pionieren heeft John McCormick pionier- en klimmaterialen nodig. Daarnaast staat een opknapbeurt van de toiletgroepen en verduurzaming op de planning. Help Scouting John McCormick onze jeugdleden toffe activiteiten aan te bieden!

 

    Naar Stempagina

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiding   Gezocht... 

 

Ben jij een enthousiaste en ondernemende vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers aan de slag te gaan bij Scouting JMC en ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! 

Laat je uitdagen en neem vrijblijvend contact op met Leonie Bierhuizen via groepsbegeleider@johnmccormick.nl.

Naast enthousiaste bever- en vrijbuiterleiding heeft Scouting JMC in het nieuwe seizoen nog meer plaats voor extra vrijwilligers. Zo is er een vacature voor penningmeester (per 1 oktober 2022), voor de ledenadministratie en voor de verhuur van ons clubhuis. Wil je wel iets betekenen voor de Scoutinggroep John McCormick maar staat er tussen deze vacatures niet iets wat je direct aanspreekt? Neem dan ook contact op met groepsbegeleider Leonie Bierhuizen. Zij kan met je de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij Scouting JMC bespreken. 

 

Jubilerende vrijwilligers van Scouting JMC in 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

Overvliegfeest 27 augustus 2022 

 

Op zaterdag 27 augustus 2022 schuiven bij Scouting JMC alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak tijdens het jaarlijkse Overvliegfeest.

Om 10.00 uur verzamelen de leden zich bij clubhuis De Chute in het Van Tuyllpark. Het ochtend programma bestaat uit een groot gezamenlijk spel, gevolgd door de lunch. Rond 13.00 uur start het werkelijke overvliegen. Natuurlijk zijn hierbij ook alle ouders en andere geïnteresseerden van harte welkom. 

Op welke manier er dit jaar wordt overgevlogen blijft natuurlijk nog even geheim. 

 

>> Bekijk de foto's  

 

 

Bekijk het Overvliegfeest bij Scouting JMC in het nieuws:

 

StreekbladZoetermeer.nl         Streekblad 25-08        Zoetermeeractief.nl  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SponsorKliks  voor Scouting JMC 

Met SponsorKliks kan je zelf een financiële bijdrage leveren aan John McCormick, zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en John McCormick ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking, Greetz en MediaMarkt mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar John McCormick. 

En nogmaals, het kost je niets extra! 

 

 

 

Wil je John McCormick ook GRATIS sponsoren? 

Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van John McCormick. Voor jou een kleine moeite, voor John McCormick zijn het directe inkomsten. Je kan hiervoor klikken op de banner op onze website of rechtstreeks naar www.sponsorkliks.com gaan. Klik vervolgens op het logo van de winkel. 

 

Hoe werkt het? 

Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling van een klant die via SponsorKliks.com komt. 75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van John McCormick. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol ons een commissie uit en profiteert John McCormick hier direct van! 

 

Let op: geen commissie op boeken In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven. 

 

Je blijft anoniem 

Noch SponsorKliks, noch John McCormick weet wie er iets besteld heeft, je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor John McCormick is bedoeld. Dat weten ze omdat je via een klik op SponsorKliks naar de betreffende webwinkel bent gegaan. Omdat SponsorKliks alleen registreert dat er via SponsorKliks bij bijvoorbeeld Bol een bestelling is geplaatst en niet bekend is wie deze bestelling heeft gedaan, is het uitermate belangrijk dat je de bestellingen die je online doet alleen via Sponsorkliks laat lopen. Een rechtstreekse bestelling die je bij Bol doet, levert John McCormick niets op.

 

>> Doe een online aankoop via de SponsorKlikpagina   

 

 

Nu ook via de App Sponsorklikken 

Met SponsorKliks op je telefoon of tablet neemt de kans dat je vergeet te SponsorKikken af. Selecteer Scoutingvereniging John McCormick na installatie van de app en elke klik vanuit de app is automatisch een SponsorKlik.  

 

De links om de app te downloaden zijn: 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sponsorkliks  

Apple: https://itunes.apple.com/in/app/sponsorkliks-app/id1167950210h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws uit seizoen 2021-2022 

 

 

 

 

Het laatste nieuws Scouting JMC Zoetermeer